SCUTUL PĂDURII în Alba: Amenzi de 15.000 lei și peste 30 de metri cubi de lemn confiscați de polițiști în urma unor controale efectuate la două societăți comerciale

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Peste 30 de metri cubi de material lemnos au fost confiscați de polițiștii din Albac și Bistra, în urma unor controalelor efectuate la două societăți comerciale. Au fost aplicate amenzi în valoare de 15.000 de lei.

La data de 26 februarie 2020, polițiștii Postului de Poliției Albac au luat măsura sancționării contravenționale, conform art. 19, din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 10.000 de lei și măsura complementară a confiscării valorice a cantităţii de 16,5 metri cubi de material lemnos, față de o societate comercială din Albac, specializată în exploatarea lemnului.

ELIT

Sancțiunea a fost aplicată ca urmare a unui control, efectuat de polițiști împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Județene Cluj, cu ocazia căruia s-a constatat că societatea ar fi expediat cantitatea de 16,5 metri cubi de material lemnos, fără aviz de însoțire, iar pentru 3 avize de însoțire completate nu au fost respectate obligațiile de verificare în aplicația SUMAL.

Tot ieri, 26 februarie 2020, polițiștii din Bistra împreună cu specialiști din cadrul Ocolului Silvic Valea Arieșului – Câmpeni, au efectuat un control la punctul de lucru din Bistra al unei societăți comerciale specializată în prelucrarea materialului lemnos.

În urma controlului, s-a constatat că societatea deținea cantitatea de 16,4 metri cubi de material lemnos, fără ca reprezentanții acesteia să poată prezenta documente legale de proveniență.

Materialul lemnos a fost confiscat, iar față de administratorul societății a fost luată măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Padurarul 27 februarie 2020 at 13:46

Zi si noapte intra si ies camioane cu lemne pe strada Mircea cel Mare din Sebes catre o firma cu sediul undeva in Sbiu. insa nimeni nu controleaza daca au documente si respecta tonajul legel prevazut pt strazile din oras !

Comentariile sunt oprite