Rămâi conectat

Curier Județean

”Scutul Pădurii” în Alba: 100 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi în ultimele 3 zile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acţiunile poliţiştilor din Alba, pentru combaterea ilegalităţilor privind tăierile şi transportul de pomi de Crăciun, au continuat. Peste 100 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi în ultimele 3 zile.

Astfel, la data de 4.12.2015, poliţiştii din Vadu Moţilor, în timp ce efectuau un control în teren, împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Horea Apuseni, au identificat 52 de pomi de Crăciun, tăiaţi ilegal, ce erau abandonaţi în locul numit „Părău”, de pe raza comunei Vadu Moţilor.

În aceeaşi zi, în jurul orei 18.00, a fost identificat un tânăr din comuna Vadu Moţilor care transporta 10 pomi de Crăciun, tăiaţi ilegal.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional, conform art. 19 din Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar pomii de Crăciun au fost confiscaţi.

Tot vineri, 4 decembrie, poliţiştii din Horea şi Albac, în timp ce acţionau împreună pe raza comunei Horea, l-au identificat pe un localnic care transporta cu o autoutilitară, 21 de pomi de Crăciun, pentru care nu a putut prezenta documente legale de proveniență şi transport.

Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe conducătorul autoutilitarei, conform art. 19 din Legea 171 din 2010.

În data de 5 decembrie în jurul orei 9.00, poliţiştii din Avram Iancu au oprit, pentru control, pe DC 91, pe raza comunei Avram Iancu, o autoutilitară condusă de un bărbat din comuna Vidra.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul autoutilitarei nu deţinea documente legale de provenienţă şi transport pentru cei 20 de pomi de Crăciun transportaţi, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional, conform art. 19 din Legea 171 din 2010.

În toate situaţiile prezentate mai sus, pomii de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi reprezentanților ocoalelor silvice, pentru valorificare. (Z.U,)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Gârbova a profitat de greșeala unei femei și a sustras de pe cardul acesteia 1.500 lei. Este cercetat de către polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Un bărbat din Gârbova a profitat de greșeala unei femei și a sustras de pe cardul acesteia 1.500 lei. Este cercetat de către polițiști În timp ce se afla în interiorul unei bănci, un bărbat din Gârbova de 48 de ani, a găsit un card de pe care a scos 1.500 de lei. Este cercetat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea