Rămâi conectat

Curier Județean

”Scutul Pădurii”: Amendă de 26.000 de lei și peste 1.600 mc de lemn confiscați la o firmă din Săsciori

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nereguli constatate la o societate comercială din Săsciori, cu ocazia unui control comun efectuat de poliţişti, specialişti silvici şi de mediu. Au fost aplicate amenzi în valoare de peste 26.000 lei şi a fost confiscată valoric cantitatea de 4.556 metri cubi material lemnos.    

În cursul zilei de ieri, 27 iunie, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu poliţişti ai Serviciului de Ordine Publică şi specialişti ai   Ministerului Mediului si Schimbărilor Climatice, ITRSV Cluj şi ai Direcției Silvice Alba, acţionând în cadrul Planului Comun de Acţiune „Scutul Pădurii”, au efectuat verificări la o societate comercială din comuna Săsciori, care are ca şi obiect de activitate comercializarea de material lemnos.

Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că administratorul societăţii comerciale nu şi-a respectat obligaţiile cu privire la evidenţierea intrărilor şi ieşirilor de material lemnos, pentru lunile februarie, martie şi aprilie 2013, motiv pentru care acesta a fost sancţionat contravențional cu amendă în valoare de  1.500 lei, iar ca şi măsură complementară s-a procedat la confiscarea valorică a cantităţii de 2.945 metri cubi material lemnos, în valoare totală de 363.529 lei, cantitate de material lemnos pe care nu a evidenţiat-o în SUMAL.

Totodată, s-a constatat că societatea comercială a expediat cantitatea de 1.612 metri cubi material lemnos, (lemn rotund răşinos), a cărui proveniență legală nu a putut fi dovedită de către reprezentantul legal al firmei. Pentru această faptă, poliţiştii l-au sancționat contravențional pe administratorul societăţii cu amendă în valoare de 25.000 lei iar ca măsură complementară, s-a procedat la confiscarea valorică a cantităţii de 1.612 metri cubi material lemnos, în valoare totală de 201.477 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea