Rămâi conectat

Ştirea zilei

Scrisoare deschisă a unui preot de țară din Alba către Ministrul Educației: „Impuneți că educația e o șansă la viață și o gratuitate doar pentru cine o merită”

Publicat

în

Scrisoare deschisă a unui preot de țară din Alba către Ministrul Educației: „Impuneți că educația e o șansă la viață și o gratuitate doar pentru cine o merită”

Într-o scrisoare deschisă adresată Ministrului Educației, un tânăr preot din Alba își spune părerea despre situația din școlile unde copiii nu au confortul necesar primirii educației și despre lipsa educație cu care mulți dintre copii vin de acasă.

„Stimată doamnă ministru, am auzit și eu de prezența dumneavoastră neanunțată în comuna Axintele din Ialomița, în care ați criticat printre altele, faptul că învățătoarea a ridicat tonul la elevi.
Stimabilă doamnă, vârsta dumneavoastră, experiența de viață și cea profesională dar și faptul că ați trecut prin școală în „epoca de aur” a României ar fi trebuit să se regăsească în tactul dumneavoastră profesional pe care din păcate nu l-am observat.

Da, sunt preot de țară încă neajuns la 30 de ani de viață și doar 2 ani jumate de păstorire rurală, DAR chiar de m-am născut după ’89 , dorința de a cuprinde cât mai multe informații istorice au făcut din epoca dictaturii comuniste un subiect aparte în cărțile citite.

Electrica Furnizare Discount

Vă reamintesc câteva principii educaționale pe care probabil dumneavoastră le-ați fi uitat(mă mir cum de) : educația în școală reprezintă doar 30 % din tot ce înseamnă modelarea inteligenței unui copil.

Dacă acei copii plecau de acasă cu cea mai importantă lecție: la scoală asculți, răspunzi când trebuie, nu vorbești neîntrebat și ești cuminte , atunci DOAMNA NU O SĂ MAI ȚIPE LA TINE!

Doamna ministru, ați fost în câteva școli unde în primul rând acei copii nu aveau confortul necesar primirii educatiei si respectului față de cadre didactice pentru că GUVERNUL ARE NEVOIE DE PENSII SPECIALE, NU DE EDUCAȚIE!!!
Vă fac o scurtă prezentare a situației școlii din unul din satele pe care eu le păstoresc duhovnicește. Răchita e un sat cu oameni minunați, muncitori, care din bani puțini au renovat biserica și casa parohială. E un sat a cărei școală are un efectiv de aproximativ 300 de copii dintre care 200 sunt rromi. Dintre rromii care trec de clasa a 5-a pot spune că puțini au în gând educația. În 2 ani jumate de când sunt preot , 5 fete de 14-16 ani au rămas însărcinate , finalizand astfel școala la această vârstă.

Răchita e o școală unde pe acte figurează cu mulți bani dar în realitate tavanele cad, se face focul la 10 sobe (in timp ce Biserica are centrală termică ,edilul nu a fost de acord cu instalatie termică la școală legată de cea a Bisericii), copiii au toaletă în curtea Bisericii -fără nici un acord, deci ilegal amplasată.

Școala nu are apă curentă chiar dacă pe acte scrie altceva. Sursa principală de apă e cea trasă pentru Biserică. Grădinița e reprezentată de 3 containere din plăci de sandwich, unde se înghesuie peste 90 de copii, 3 grupe, în sec 21 sau XXI. Nu mai zic că o parte din cei 200 de copii , zilnic își bat joc de profesori.
Într-un astfel de cadru ,doamna ministru, întreb ca administrator de instituție, oare cine sunt eroii acelei școli? Nu cumva profesorii, educatorii, învățătorii? Nu cumva acești oameni renunță la mândria lor de oameni pregătiți profesional, ca să educe acești copii, ca să predea în aceste condiții cu gândul că oricând tavanul de gips-carton prins pe lațuri, le poate cădea în cap.

Comuna e a II-a ca putere financiară din Alba Iulia și totuși, la activ, de 20 de ani sunt cam 0 fonduri europene câștigate pentru educație.

Iar acum exemplul meu personal pentru analiza cât mai corectă din partea dumneavoastră: când am plecat de acasă, TATA mi-a spus doar atât: ” de mă faci de rușine, te mănânc de viu!” Aici a început educația mea. În 20 de ani am primit 2 palme, una pe nemeritate. Nu am fost bătut la școală, nu am fost certat de profesori, am făcut ce mi s-a cerut fără echivoc. Știți de ce? DE RUȘINEA PĂRINȚILOR!!!

Degeaba dăm cu pumnul în masă, dacă ai noștri copii nu au habar de rușine, degeaba certăm și demitem profesori care în plânsul lor zilnic ,poate că dând o palmă, au vrut să fie dați afara din sistem.

Doamna ministru, faceți inspecții la situația precară din școli, faceți inspecții la nepotismul conducerii din inspectorate, faceți inspecție la modul în care primăriile se implică în a asigura confortul educației, și apoi IMPUNEȚI REGULI!!!

Impuneți că educația e o șansă la viață și o gratuitate doar pentru cine o merită. Nu absențe motivate cu carul, nu copii care-și bat joc de cadre didactice, nu autobuze care duc la școală copii cu medii sub 8.

Creați confort și impuneți reguli!!! Repuneți în frunte respectul acordat cadrelor, amenințați copiii cu faptul că nu școala depinde de nr lor, ci ei depind de profesori. Altfel bancul din educația de azi va dura la nesfârșit.

Un ultim îndemn: lăsați critica profesorilor dacă salariile sunt mediocre, încurajați profesorii, că altfel s-ar putea să fie (și sunt destule) școli fără profesori. Sunt mulți pentru care banii din portmoneu nu sunt nici 10 la % din cărțile citite sau din orele pierdute pentru scaderea mediocrității. La un moment dat acești oameni, formatori de elite se vor opri din a-și călca pe orgoliu și vor merge pe un salariu minim la 8 ore fără atâta batjocură și potrivit respectului care li se cuvine”, a scris tânărul preot în scrisoarea deschisă adresată Ministrului Educației.

Publicitate

Ştirea zilei

Accident rutier la intersecția DJ 704 cu DN 7: Șoferița și pasagera de 16 ani au ajuns la spital după ce au intrat cu mașina într-un gard

Publicat

în

Accident rutier la intersecția DJ 704 cu DN 7: Șoferița și pasagera de 16 ani au ajuns la spital după ce au intrat cu mașina într-un gard

Un accident rutier a avut loc sâmbătă, 22 ianuarie, la intersecția DJ 704 cu DN 7, unde o tânără de 21 de ani, din Botoșani, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un gard.

La data de 22 ianuarie 2022, în jurul orei 20.35, la intersecția DJ 704 cu DN 7, o tânără de 21 de ani, din comuna Hudești, județul Botoșani, în timp ce conducea un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un gard.

Electrica Furnizare Discount

În urma accidentului rutier conducătoarea auto și o tânără de 16 ani, din municipiul Orăștie, județul Hunedoara, au suferit leziuni corporale ușoare și au fost transportate la spital.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Accident rutier la Ocna Mureș: Șoferiță de 24 de ani a părăsit carosabilul și a intrat în șanț. O pasageră de 70 de ani a ajuns la spital

Publicat

în

Accident rutier la Ocna Mureș: Șoferiță de 24 de ani a părăsit carosabilul și a intrat în șanț. O pasageră de 70 de ani a ajuns la spital

Un accident rutier a avut loc vineri, 21 ianuarie, în Lunca Mureșului, unde o șoferiță de 24 de ani a părăsit carosabilul și a intrat într-un șanț. În urma evenimentului rutier, o femeie de 70 de ani, pasageră în autoturism, a fost transportată la spital.

La data de 21 ianuarie 2022, în jurul orei 09.00, pe DJ 107F, în comuna Lunca Mureșului, o tânără de 24 de ani, din Lunca Mureșului, în timp ce conducea un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț.

Electrica Furnizare Discount

În urma accidentului rutier o femeie, de 70 de ani, din Lunca Mureșului, pasageră în autoturism, a suferit leziuni corporale și a fost transportată la spital.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

COVID 23 ianuarie 2022, în România: 14.088 cazuri noi de coronavirus și 22 decese, în ultimele 24 de ore

Publicat

în

COVID 23 ianuarie 2022, în România: 14.088 cazuri noi de coronavirus și 22 decese, în ultimele 24 de ore

Sâmbătă, 23 ianuarie 2022, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România.

CITEȘTE ȘI: 23 ianuarie 2022: Peste 14.000 cazuri de COVID, raportate în România – bilanț parțial

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 14.088 de cazuri de COVID-19, în urma a 43.528 de teste, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 32,36%. . În ultima zi, s-au înregistrat 22 de decese. 20 dintre persoanele decedate din cauza COVID erau nevaccinate, conform datelor finale transmise duminică de către autorități. La terapie intensivă sunt internați 599 de pacienți, dintre care 76 au certificat care atestă vaccinarea.

Electrica Furnizare Discount

În ultimele 24 de ore au fost raportate 14.088 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 5.283 mai puțin decât în ziua anterioară. 1.400 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până astăzi, 23 ianuarie, pe teritoriul României au fost raportate 2.017.129 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 31.209 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.820.743 de pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 542 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, au decedat 59.547 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2.

În intervalul 22.01.2022 (10:00) – 23.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 22 de decese (13 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Maramureș, Neamț și Olt.

Dintre cele 22 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 la categoria de vârstă 60-69 ani, 6 la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Din totalul de 22 de pacienți decedați, 20 au fost nevaccinați și 2 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 60-69 ani și peste 80 ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 5.958, cu 410 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 599 de persoane, cu 17 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 599 de pacienți internați la ATI, 76 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 551 sunt minori, 546 fiind internați în secții, cu 60 mai mult decât în ziua anterioară și 5 la ATI, cu unul mai mult decât în ziua anterioară.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 11.581.792 de teste RT-PCR și 6.907.476 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 17.911 teste RT-PCR (8.803 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.108 la cerere) și 25.617 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 112.149 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.997 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 82.068 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 53 de persoane.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare