Rămâi conectat

Cultură Educație

Scriitorul Nicolae ltu la 82 de ani

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

S-a născut în comuna Vinţu de Jos, la 24 iulie, 1929, judeţul Alba într-o familie de meseriaşi: a urmat patru clase primare în comuna natală, opt clase la Liceul teoretic „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, apoi a urmat cursurile Facultăţii de Filologie a Universităţii „Victor Babeş” din Cluj: din 1954 a predat, ca şef de catedră, Limba şi literatura română, la Liceul Militar de Marină din Galaţi, apoi a fost numit secretar literar la Teatrul Dramatic din Galaţi, secretar al Comitetului de cultură şi artă a Regiunii Galaţi, Director al Muzeului de Artă Contemporană Românească din Galaţi, pe care l-a condus, aproape un sfert de secol, până la ieşirea la pensie, în noiembrie 1989. Pentru meritele sale literare şi artistice, a fost distins cu diverse decoraţii printre care amintim: „Diploma de excelenţă”, din partea Consiliului Municipal Alba Iulia şi „Ordinul Cultural” din partea Preşedinţiei României!
Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, din anul 1986; a publicat la diverse reviste, ziare şi edituri din ţară şi din străinătate multe articole, douăsprezece romane, proză scurtă, adaptări pentru scenă din literatura universală şi un libret pentru balet, pe muzica lui Laurenţiu Profeta!
Scrierile sale, dominate de un profund spirit patriotic, ilustrează dorinţa autorului de a prezenta publicului, prin scris, valorile morale şi spirituale, dar şi potenţialul economic al românilor! La mulţi ani cu sănătate din partea Editurii „Unirea” şi a ziarului „Unirea” care vă felicită pentru că din anii tumultuoşi ai vieţii şi activităţii dumneavoastră au rodit raze de lumină pentru cititorii noştri! (G.C.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea