Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Școlile de șoferi își reiau activitatea cu reguli stricte: Cum se desfășoară lucrurile acum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În 18 mai, după două luni de pauză, școlile de șoferi și-au reluat activitatea, cu reguli noi și mai stricte. Cursurile de legislație se vor ține cu un număr mic de persoane, pentru a fi respectată distanțarea fizică, iar la cursurile practice, atât șoferul, cât și instructorul trebuie să poarte măști și mănuși.

Pentru cei care ar fi trebuit să dea fix în perioada stării de urgență examenul pentru carnet, pentru că le expira termenul – absolventul unei școli de șoferi poate susține examenul pentru carnet vreme de 12 luni după terminarea cursurilor – a fost dată o derogare.

Pe 18 mai, toți instructorii școlii de șoferi s-au întors la muncă și pregătesc detaliile pentru a-i aduce la cursuri pe elevi.

De acum, cursurile de legislație se vor ține cu maximum zece persoane în sală – pentru a respecta distanțarea socială – și toată lumea va purta măști, asigurate de companie. Iar la cursurile de condus, atât elevii, cât și instructorii vor purta măști și mănuși.

În cele două luni de pauză, România a pierdut peste 60.000 de noi șoferi, în total.

Cele două luni de pauză înseamnă și înmatriculări auto mai puține. În martie 2020 s-a înregistrat o scădere cu 32,2% față de martie 2019, iar în aprilie, numărul înmatriculărilor a fost cu 50% mai mic decât aprilie 2019.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea