Rămâi conectat

Cultură Educație

Şcoala Gimnazială Unirea – vicecampioană naţională în proiectul „Hai pe net!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ca urmare a eforturilor susţinute în derularea evenimentelor la nivel naţional în cadrul campaniei “Hai pe net!” din luna martie,  Telecentrul Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” Unirea, în parteneriat cu Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, coordonate de prof. Ramona Humeniuc, a obţinut locul II la secţiunea “Cel mai bun video”. Premiul a constat într-o tastatură wireless şi o cameră web.scoala unireaRoadele muncii din acest an şcolar sunt însă mult mai bogate. La concursul naţional „Evaluare în educaţie” etapa II – secţiunea TIC, 6 elevi  din clasa a V-a  au câştigat medalii de argint, ocupând locul II în clasamentul naţional: Mălina Beatrice Pop, Lucian Octavian Stoica, Thomas Miclea, Ioana Cristina Bucur, Ioana Andreea Popa şi Andreea Nagy, iar alţi 3 elevi de cls. a V-a au obţinut, în clasamentul judeţean, următoarele distincţii: locul II: Istvan Albu,  locul III Ioana Hetea şi menţiune Cristina Ioana Onişor. În cadrul aceluiaşi concurs eleva Corina Cacovean, din clasa a VI-a, a obţinut locul II în clasamentul judeţean.

În  concursul judeţean “România-locuri minunate”, desfăşurat în perioada aprilie-iunie 2013, la secţiunea de prezentări PowerPoint s-au remarcat elevii Cristian Vasiu, din clasa a VIII-a, care a obţinut premiul I şi Daniel Vasiu, din clasa a VI-a, care şi-a adăugat la portofoliul personal o menţiune.

În 15 iunie 2013, la Concursul Naţional “Copilărie virtuală”, desfăşurat la Slobozia, eleva Melinda Haidar, din clasa a VI-a, a reuşit să se califice în etapa a II-a, obţinând  menţiune la secţiunea învăţământ gimnazial-prezentare aplicaţie multimedia pe tema: “Copilăria – singurul paradis pierdut”. Felicitări elevilor implicaţi în aceste “exerciţii” educaţionale şi profesoara de informatică Ramona Humeniuc, care le-a deschis apetitul spre tehnologie  şi dezvoltarea competenţelor digitale în condiţiile în care în acest an şcolar  cabinetul de informatică a funcţionat cu 8 calculatoare, mai vechi, depăşite  de configuraţiile care se cer pentru instalarea unor soft-uri de lucru  mai performante.

Directoarea şcolii, prof. Florina Moldovan, a declarat că educaţia tehnologică este importantă în rândul elevilor deoarece reprezintă activitatea de formare-dezvoltare a personalităţii umane, iar astăzi calculatorul şi Internetul oferă posibilităţi care le depăşesc pe cele ale învăţământului tradiţional, astfel că prin instruirea asistată de calculator, elevii şi profesorii  pot avea acces larg la materiale şi resurse. Vacanţă plăcută tuturor elevilor şi speranţa unui an nou şcolar la fel de rodnic!

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea