Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Școala Gimnazială din Ciuruleasa va fi reabilitată termic și energetic: Licitația de peste 2 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Școala Gimnazială din Ciuruleasa va fi reabilitată termic și energetic: Licitația de peste 2 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Ciuruleasa a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru execuția lucrărilor în cadrul proiectului „Reabilitare termica și energetică Școala Gimnazială Ciuruleasa, localitatea Ciuruleasa, județul Alba”. Valoarea totală estimată a contractului este de 2.238.563.39 de lei, fără TVA.

Terenul studiat are forma neregulată, aflat la intersecţia drumului naţional DN74 spre limita sud-estică, iar spre sud-vest se află Valea Ciuruleasa şi un drum de acces spre locuinţele din zonă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Accesul pietonal şi auto pe terenul studiat se face din drumul naţional DN74. În interiorul parcelei există circulaţii pietonale sub formă de trotuare şi pavaje, iar partea de acces auto este pietruită.

Situaţia existentă

Degradări şi avarii semnalate la elementele verticale ale construcţiei existente (pereţi şi fundaţii):

– s-au depistat microfisuri ale pereţilor exteriori cauzate de tasări diferenţiate şi de lipsa centurilor în pereţi şi fundaţii, accentuate de infiltraţiile apei la baza fundaţiilor; dezvoltate în special la zonele cu goluri (parapeţi şi buiandrugi)

– microfisurile existente în pereţi se dezvoltă şi la nivelul fundaţiilor

– cauzele acestor degradări constau în:

– tasarea diferenţiată a fundaţiilor accentuată de infiltraţiile apei de la jgheaburi şi burlane necorespunzătoare

– lipsa centurilor în pereţi şi în elevaţiile fundaţiilor

Avarii la elemente orizontale (planşeu, acoperiş)

– microfisuri în tavan pe linia grinzilor ca urmare a unor săgeţi accentuate ale grinzilor de planşeu cauzate de sarcini variabile accidentale

-elementele de şarpantă au următoarele degradări:

-degradări locale produse de infiltraţiile apei

-săgeţi accentuate ale elementelor şarpantei (pane, căpriori)

-învelitoare în stare avansată de degradare

Nu există avarii sau degradări ale elementelor construcţiei produse ca urmare a unor eventuale acţiuni seismice.

Prin realizarea investiţiei se urmăreşte atingerea unui standard în exploatarea clădirii vizate, asigurarea confortului termic, energetic şi a condiţiilor de siguranţă necesare pentru desfăşurarea activităţilor specifice din proiect.

Se vor atinge obiectivele de renovare energetică moderată a clădirilor publice, contribuind astfel la îmbunătăţirea furnizării de servicii publice la nivel local.

Renovarea va conduce la o reducere cu 30% a necesarului de energie primară, demonstrată prin studiul de audit energetic elaborat în faza de proiectare şi certificatele de performanţă energetică realizat la finalizarea investiţiei.

Soluţia de termoizolare este:

Pentru anvelopa verticală (pereţii de închidere şi soclu) se prevăd următoarele:

-termoizolaţie din vată minerală bazaltică la pereţi şi polistiren extrudat la soclu, prinse cu adeziv de suport şi ancorate în elementele verticale cu ancore mecanice cu rozete din plastic
-tencuială drişcuită (3-4cm grosime) pe plasă de fibră de sticlă -strat finisaj

Pentru anvelopa orizontală (planşeu pod şi pardoseli) se prevăd următoarele:

-vată minerală bazaltică dispusă între grinzile planşeului şi respectiv peste grinzile planşeului (20 cm grosime)
-polistiren extrudat sub pardoseli

Se propune repoziţionarea tâmplăriei existente de uşi din profile p.v.c. şi montarea de rulouri la tâmplăria ferestrelor de pe faţada sudică.

Izolarea termică a pereţilor exteriori opaci

Se recomandă dispunerea unui strat de izolaţie termică la partea exterioara a pereţilor exterior. Se va utiliza vata bazaltică (cu specificaţie din fabricaţie pentru utilizare la placarea faţadelor).

Se va utiliza vată bazaltică având conductivitatea termică de 0.042 W/niK. Grosimea stratului de izolaţie termică a pereţilor exterior va fi de 10 cm.

Se va face izolarea termică pe lateralele pereţilor, în cazul golurilor de tâmplărie. Se va utiliza polistiren extrudat cu grosimea de 2-3 cm în funcţie de spaţiul disponibil. Astfel, efectul punţilor termice pe conturul tâmplăriei va fi redus. Pervazele exterioare se vor proteja cu glafuri de exterior.

Izolarea termică a soclului

Se prevede un strat de termoizolaţie pe suprafaţa soclului clădirii. Se va folosi polistiren extrudat cu grosimea de 5 cm dispus pe înălţimea soclului. Pentru reducerea punţilor termice, polistirenul extrudat se va prelungi sub nivelul trotuarului/ cotei terenului (unde este posibil) cu o adâncime de aproximativ 30 cm şi strat de protecţie a polistirenului extrudat. După termoziolarea soclului, se va face trotuar pe tot conturul clădirii.

Izolarea termică a pardoselii pe sol

Se propune dispunerea unui strat minim de izolaţie termică. Din motive tehnologice, în cazul pardoselii pe sol, nu se poate dispune un strat suficient de gros de izolaţie termică astfel încât să obţinem rezistenţa termică corectată minimă. Se recomandă utilizarea a 5 cm de polistiren extrudat ignifugat având conductivitatea termică X =0,029 W/mK.

Înlocuirea tâmplăriei exterioare existente

Se propune montarea unor rulouri exterioare pe faţada sud.

Izolarea termică a planşeului sub pod

Se propune dispunerea unui strat de izolaţie termică din vată minerală, având grosimea de minim 20 cm şi conductivitatea termică X=0,042 W/mK.

Un alt obiectiv este cel de mobilitate urbană verde – asigurarea infrastructurii pentru transportul verde prin realizarea de puncte de reîncărcare pentru vehiculele electrice. Pentru a atinge acest obiectiv se va amplasa un număr de staţiil de încărcare vehicule electrice: 1 staţie cu 2 puncte de încărcare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea