Schimbări la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. Joi vor fi afişate modelele noi de subiecte

Paul Voicu - Primar 2020

Ionel Florian Lixandru, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, anunţă că ponderea itemilor obiectivi va creşte cu 40%  la examenele de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională, precizând că astfel va fi redusă doza de subiectivism din test. Joi vor fi afişate modelele noi de subiecte.

“În urma mai multor analize pe care le-am făcut vara, pentru a încerca să eliminăm pe cât posibil diferenţele între evaluare iniţială şi cea de la contestaţii, am propus să se crească ponderea itemilor de tip obiectiv în structura subiectelor. Nu se schimbă subiectele, nu se schimbă programul. Astfel de subiecte există. Doar am dorit să creştem ponderea acestui tip de itemi tocmai pentru a evita diferenţele de evaluare şi subiectivismul în evaluarea lucrărilor”, a spus, miercuri, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Ionel Florian Lixandru.

ELIT

Lixandru susţine că itemii obiectivi pot fi întrebări cu variante de răspuns multiple, o întrebare cu alegere duală, sau întrebare cu răspuns Adevărat sau Fals.

“Creşterea itemilor de tip obiectiv în structura subiectelor la 40% asta s-a propus pentru a evita diferenţele de evaluare între cea iniţială şi evaluarea la contestaţii, cum s-a întâmplat în sesiunile anterioare”, a mai spus secretarul MEN.

Mihail David - 2020

Lixandru susţine că noile reguli vor fi aplicate începând cu examenele din vara anului 2019.

“Mâine (n.r. – joi) vor fi afişate modele de subiecte pentru toate disciplinele, vor vedea tipurile de subiecte. Totul este în beneficiul elevului. Reducea acea doză de subiectivism din evaluare. Pe cât posibil evaluarea să fie una obiectivă”, a mai spus Ionel Florian Lixandru.

Sursa: zf.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...