Rămâi conectat

Sport

Schimbări de destinaţii pentru foştii unirişti: Schuller spre CFR Cluj, I. Stan a renunţat la Concordia Chiajna

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Foştii jucători ai Unirii, Schuller – în litigiu cu Fortuna Brazi, aproape de a semna cu CFR Cluj şi I. Stan – a renunţat la contractul semnat cu Concordia Chiajna, momentan sunt la Alba Iulia în aşteptarea rezolvării situaţiei lor fotbalistice.

Eduard Schuller şi Ionuţ Stan sunt cei doi fundaşi albaiulieni (ambii în vârstă de 19 ani) care la începutul anului au fost în prim-planul unei tranzacţii unice în fotbalul românesc: scoaterea lor la licitaţie prin „mica publicitate” prin intermediul administratorului judiciar, din pricina faptului că FC Unirea Alba Iulia intrase în insolvenţă. Au trecut aproape 8 luni de la acele cazuri incredibile şi ambii echipieri ai defunctei Unirea Alba Iulia au avut de suferit în acest răstimp. Amândoi au petrecut foarte puţin pe gazon, iar acum se află în faţa altor momente de cumpănă.

Cumpărat surprinzător în februarie de divizionara terţă Fortuna Brazi contra sumei de 35.000 de euro, Schuller a fost apoi împrumutat în Liga a 2-a, la Baia Mare. Puternicul fundaş, internaţional de juniori, participant la CE 2011 în Serbia a intrat însă în conflict cu gruparea prahoveană, pregătită puţin timp în vară de antrenorul Stelian Gherman şi şi-a depus memoriu pentru a deveni liber de contract, revendicând restanţe financiare. „Cazul” Schuller are termen în 26 septembrie la Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor. Curtat în iarnă de Dinamo şi Astra Giurgiu, Schuller va ajunge, în cazul în care va primi un verdict favorabil, în „Gruia”, la CFR Cluj, echipă interesată să-şi asigure gratis serviciile apărătorului cotat la 200.000 de euro de transfermarkt.de. Echipa lui Grigoraş l-a testat recent pe un alt junior al Unirii alba Iulia, Rareş Moga (19 ani), acesta pregătindu-se ulterior cu Metalurgistul Cugir.

*Ionuţ Stan s-a săturat de fotbal…

Mult mai complicată este situaţia lui Ionuţ Stan, care semnase cu FC Vaslui în decembrie 2012. Starea juridică a Unirii l-a deranjat pe Porumboiu, care a renunţat la achiziţionarea sa, fotbalistul având recent oferte de la prim-divizionarele Pandurii Tg. Jiu şi Concordia Chiajna. Cotat la 75.000 de euro conform transfermarkt.de, Ionuţ s-a pregătit cu formaţia ilfoveană, a semnat un contract pe 4 sezoane cu echipa lui Ionuţ Chirilă, dar după anumite diferende a renunţat la înţelegere şi a preferat să se întoarcă la Alba Iulia, gândindu-se chiar să abandoneze fotbalul. „N-are sens să povestim ce s-a întâmplat la Chiajna, dar sunt dezamăgit şi mai bine am plecat. Au fost foarte multe neclarităţi la mijloc, una ne-am înţeles şi alta s-a întâmplat ulterior. Sunt scârbit de ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc şi mă gândesc chiar să nu mai joc, să renunţ”, a precizat Ionuţ, care a devenit student al Universităţii „1 Decembrie 1918” la specializarea „Drept”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea