Rămâi conectat

Actualitate

Schimbarea furnizorului de energie electrică și gaze naturale devine mai simplă: ANRE va avea o nouă aplicație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Schimbarea furnizorului de energie electrică și gaze naturale devine mai simplă: ANRE va avea o nouă aplicație

Procedura de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de servicii pentru realizarea și implementarea unei “Platforme online de schimbare a furnizorului de energie electrică și gaze naturale la nivel național” (POSF) a fost finalizată de către ANRE, câștigătoare fiind Metaminds SRL.

Contractul de prestări servicii a fost semnat marți de către președintele ANRE, Dumitru Chiriță și directorul general Metaminds, Andrei Cruceru.

Durata contractului este de 11 luni și are valoarea de 10.847.078,00 lei ron, fără T.V.A..

Platforma online de schimbare a furnizorului de energie electrică și gaze naturale la nivel național (POSF) este necesară în vederea îndeplinirii obiectivului general al proiectului „Dezvoltarea capacității instituționale a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei pentru simplificarea procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică și de gaze naturale”.

Astfel, adoptarea unor măsuri de simplificare a procedurilor administrative pentru toți consumatorii implicați în procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică/gaze naturale prin implementarea unei soluții informatice intuitive și inovative, va conduce la realizarea interoperabilității datelor referitoare la schimbarea furnizorului din punct de vedere al formatului, precum și la reducerea termenului actual de 21 de zile în vederea îndeplinirea noilor cerințe europene care prevăd ca până în anul 2026 procesul tehnic de schimbare a furnizorului să se finalizeze în 24 h.

Proiectul SMIS 129990/705, este cofinanțat în proporție de 98% din Fondul Social European, prin POCA 2014 – 2020, iar valoarea totală a proiectului este de 19.923.503,70 lei.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea