Schimbarea destinației imobilului „Școala Postliceală Sanitară” din Alba Iulia în spațiu pentru activități medicale a Secției de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie, pe perioadă nelimitată, pe masa consilierilor locali

Consiliul Local Alba Iulia va avea de aprobat în ședința extraordinară de luni, 15 iunie 2020, schimbarea destinației imobilului „Școala Postliceală Sanitară” situat administrativ în municipiul Alba Iulia, str. Petru Dobra, nr. 2, din spațiu de învățământ în spațiu pentru activități medicale pe perioadă nedeterminată.

Imobilul situat administrativ în municipiul Alba Iulia, str. Petru Dobra, nr. 2, înscris în CF nr. 85718 Alba Iulia, compus din teren în suprafață de 593 mp și suprafață construită la sol 345 mp, în care a funcționat Școala Postliceală Sanitară Alba Iulia, a devenit proprietatea Consiliului Județean Alba în anul 2015 și se află în administrarea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, în scopul amenajării Secției de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie și extindere ambulatoriu.

ELIT

Imobilul a aparținut domeniului public al Municipiului Alba Iulia până în anul 2015, când urmare a Hotărârii Consiliului Local Alba Iulia nr. 196/2015 și a Hotărârii Consiliului Județean Alba nr. 106/2015, a trecut din domeniul public al Municipiului Alba Iulia în domeniul public al Județului Alba.

Funcționarea Secției de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie în noua locație din municipiul Alba Iulia, str. Petru Dobra, nr. 2, presupune obținerea avizului conform din partea Ministerului Educației Naționale, privind schimbarea destinației din spațiu de învățământ în spațiu pentru activități medicale.

Mihail David - 2020

Consiliul Județean Alba, în calitate de proprietar, a obținut avizul conform nr. 10095/13.09.2017 al Ministerului Educației Naționale, pentru schimbarea de destinație a imobilului din municipiul Alba Iulia, str. Petru Dobra, nr. 2, în care a funcționat Școala Postliceală Sanitară Alba Iulia, din spațiu de învățământ, în spațiu pentru activități medicale, pentru o perioadă de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii acestuia, în vederea funcționării Secției de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie. Avizul specifică că „după această perioadă, imobilul sus-menționat va primi destinația inițială, și anume spațiu de învățământ”.

Școala Postliceală Sanitară Alba Iulia funcționează însă din 2015 în incinta Colegiului Tehnic Dorin Pavel Alba Iulia, spațiu proprietate publică a Municipiului Alba Iulia, în baza contractului de administrare nr. 78810/02.10.2015, cu termen de valabilitate pe întreaga perioadă de funcționare a unității de învățământ.

Consiliul Județean Alba a obținut din partea Ministerului Educației și Cercetării Științifice Avizul conform nr. 11052/13.11.2015 pe o perioadă de 5 ani, apoi Avizul conform nr. 10095/13.09.2017 pentru schimbarea destinației bunului imobil în cauză, pentru o perioadă de 10 ani, urmând ca după finalizarea perioadei de schimbare de destinație, imobilul să primească destinația inițială, de spațiu de învățământ.

Consiliul Județean Alba a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru o investiție în valoare de 21.928.317,18 lei la imobilul în cauză, iar Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a demarat procedurile de obținere de finanțare prin Compania Națională de Investiții, sens în care, pentru depunerea cererii de finanțare, este imperios necesar ca destinația acestui imobil să fie cea de asistență medicală, pe durată nedeterminată.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...