Rămâi conectat

Actualitate

Scenariile pentru acest an școlar. Cel mai optimist: RELUAREA școlii în mai. Cel mai pesimist: Evaluarea Națională în august și BAC în septembrie. Anunțul unui fost ministru al Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Scenariile pentru acest an școlar. Cel mai optimist: RELUAREA școlii în mai. Cel mai pesimist: Evaluarea Națională în august și BAC în septembrie. Anunțul unui fost ministru al Educației

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, actualul președintele Consiliului Național al Rectorilor, a declarat că înghețarea anului școlar nu se regăsește printre cele trei scenarii posibile, la care Ministerul Educației lucrează în prezent.

Acesta a declarat că cel mai optimist scenariu care ar putea fi luat în calcul. este cel în care anul școlar va putea fi reluat la începutul lunii mai. Totodată, cel mai pesimit este cel în care examenele naționale și admiterea la facultate vor fi la finalul lunii august, respectiv jumătatea lunii septembrie.

Sorin Cîmpeanu a explicat ce înseamnă aceste trei scenarii posibile:

Scenariul 1 (optimist)

„Cursurile se reiau în luna mai, iar examenele de Bacalaureat, Evaluarea Națională, Admiterea la liceu și Admiterea în universități se desfășoară pe calendarul existent.

Scenariul 2 (intermediar)

Reluarea cursurilor în luna iunie-iulie presupune faptul că examenele naționale ca Evaluarea Naționala, Bacalaureatul sunt amânate, dar pentru perioade mici de timp. În acest scenariu vacanța de vară se scurtează.

Scenariul 3 (pesimist)

Reluarea cursurilor are loc în luna august, iar examenele de Bacalaureat, Evaluarea Națională, precum și cele de licență la facultate vor avea loc la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie.

Admiterea la facultate ar putea fi programată la jumătatea lunii septembrie.

În scenariul 3 vacanța de vară va fi folosită pentru încheierea situației pentru anii de studiu, pentru susținerea examenelor”, a mai declarat fostul ministru pentru Edupedu.ro.

Președintele Consiliului Național al Rectorilor a ținut să precizeze că „în afara stării de urgență, structura anului școlar este stabilită prin ordin de ministru in învățământul preșcolar, în timp ce în învățământul superior, structura e stabilită de fiecare universtate în parte.

Legat de posibilitatea ca materia predată acum online să fie considerată predare și să nu mai fie recuperări de materie: „Va fi o perioadă de completare – sunt discipline al căror specific nu permite predarea/evaluarea în online. Situația trebuie tratată de la caz la caz”, a mais spus Cîmpeanu.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat deja că cel mai probabil școlile vor fi închise până după Paște, iar Sorin Cîmpeanu susține că „cel mai optimist scenariu” prevede începerea școlii la începutul lunii mai. Asta înseamnă că o posibilă dată pentru reluarea școlii, în acest „cel mai optimist scenariu” ar putea fi luni, 4 mai. Scenariul nu a fost până acum confirmat sau infirmat de autorități.

Surse: Edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea