Rămâi conectat

Monden-Clubbing

Scena principală a Festivalului Blaj aLive 2017, acoperită de un cort gigant, ce poate găzdui până la 10.000 de persoane. Programul concertelor de pe Freedom Stage

Ziarul Unirea

Publicat

în

Numărătoarea inversă pentru startul festivalului Blaj aLive a început și aduce noi detalii despre surprizele pregătite participanților. Un cort cu 6 cupole, peste 14 m înălțime și 5 m deschidere laterală, folosit în premieră de un festival din România, parc de distracții și o serie de activări creative vor întregi maratonul de concerte de la Blaj aLive 2017.

Cort Kayam cu 6 cupole, peste 14 m înălțime și 5 m deschidere laterală adus în premieră în țara noastră, pentru Freedom Stage

Pentru ca participanții la Blaj aLive să se poată distra și bucura în voie de concerte, indiferent de vreme, anul acesta Freedom Stage (scena principală) va fi acoperită.

În premieră pentru un festival din România, la Blaj aLive 2017 va fi adus un cort „Kayam” tip pagodă, cu 6 cupole, 14,5 m înălțime la vârfuri și 5 m deschidere laterală. Acesta va acoperi zona în care va fi amplasată scena principală (Freedom Stage), dar va avea ridicați pereții laterali pentru ca publicul să se bucure în continuare de natură, aer curat și de soarele din timpul primelor concerte.

„Kayam”-ul a fost conceput ca structură pentru spectacole de teatru tip pop-up, care să poată satisface toate cerințele de performanță ale unei scene moderne, păstrând în același timp versatilitatea unui cort de circ.

Cortul este negru pe interior, complet opac, astfel încât jocurile de lumini ale concertelor de pe Freedom Stage să rămână spectaculoase chiar și pe durata zilei. În plus, polii de susținere sunt construiți astfel încât să nu blocheze vizibilitatea la scenă, indiferent de unghiul din care s-ar uita participantul.

Cât despre capacitatea „Kayam”-ului, acesta este mai mult decât încăpător: poți conduce chiar și camioane în interiorul lui, astfel încât acest cort poate găzdui fără probleme până la 10.000 de participanți.

Programul concertelor de pe Freedom Stage, amplasată sub cortul „Kayam”, a fost și el finalizat:
•    15:00 – 16:00 – Sinoptik (UA)
•    16:30 – 17:30 – Lola Marsh (IL)

•    18:00 – 19:00 – Coma (RO)
•    19:30 – 20:30 – Walking On Cars (IE)
•    21:00 – 22:15 – Amy Macdonald (UK)
•    23:00 – 00:00 – Alternosfera (MD)
•    00:15 – 01:30 – Șuie Paparude (RO)

Zone de relaxare
Pe lângă ascultarea concertelor artiștilor preferați, participanții la festival se vor putea odihni în hamace ori beanbag-uri în zonele de lounge și relaxare special amenajate.

Zona de food
Pentru a menține forțele proaspete pe întreaga durată a festivalului, cei sosiți pe Câmpia Libertății din Blaj se vor putea bucura de o zonă dedicată preparatelor culinare și băuturilor, disponibile pentru toate gusturile și vârstele.

Zona Fun Park Blaj aLive

Amatorii de adrenalină și tinerii energici se vor putea antrena pe timpul zilei în Fun Park-ul Blaj aLive amenajat în interiorul unei zone speciale de agrement.

Aici publicul de toate vârstele va avea ocazia să-și petreacă ziua într-un mod foarte activ, completând energia concertelor live și buna dispoziție cu senzațiile oferite de mașinuțe, balerine, de trenulețul electric, toboganul gonflabil sau de carusel.

Cei pasionați de aventură și de sporturi extreme sau mai curioși din fire sunt așteptați de trambuline Bungee, care le vor pune curajul la încercare, sau la terenul de volei special amplasat în perimetrul festivalului.

Festivalul de pe Câmpia Libertății își va deschide porțile duminică, 4 iunie, de la ora 12:00 și se va încheia luni dimineață (5 iunie), la ora 02:00.

Biletele vor costa 60 de lei/ persoană în perioada festivalului și sunt disponibile în rețelele Eventim, Myticket, iaBilet.ro sau Kompostor sau direct pe www.blajalive.ro. Biletele speciale de grup, lansate cu ocazia acestei ediții au fost epuizate, în vânzare rămânând doar aceste bilete pentru 1 persoană.

Blaj aLive 2017 îi va aduce pe scena principală pe unii dintre cei mai apreciați artiști ai momentului: Amy Macdonald (UK), Walking On Cars (Irlanda), Lola Marsh (Israel), Alternosfera (Rep. Moldova), Șuie Paparude (Ro), Coma (Ro) și Sinoptik (Ucraina).

Locuri de parcare sunt disponibile în două zone dedicate, aflate în apropierea intrării în perimetrul festivalului pe Strada Câmpul Libertății sau în parcarea Pieței Agroalimentare. Reprezentanții Poliției Rutiere roagă însă participanții care stau în zone apropiate de perimetrul festivalului să lase autovehiculele acasă pentru a ajuta la păstrarea fluidității traficului și a preveni realizarea de blocaje de circulație.

Citiți și Blaj aLive 2017 dă undă verde primelor noutăți: ediție reconfigurată, cu Amy Macdonald cap de afiș. O zi de festival cât două, în 4 iunie

Despre festivalul Blaj aLive

Marea adunare anuală de la Blaj este acum centrată în jurul unui festival multicultural internațional, dedicat educării tinerilor în spiritul libertăților europene, pe fondul conservării simbolurilor culturale românești, prezente în orașul în care “a răsărit soarele românilor”.

Ajuns la cea de-a cincea ediție, festivalul Blaj aLive promovează libertatea, educația și inovația ca suport tehnologic pentru dezvoltarea culturală și găzduiește inițiativele tinerelor organizații, parte din noua revoluție culturală. De asemenea, el susține unirea comunităților de pretutindeni, devenind locul de întâlnire pentru petrecerea unei experiențe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunități de oameni frumoși, uniți și pregătiți să aducă un plus de culoare și valoare în jurul lor.

Fiind organizat la intersecția drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timișoara și Brașov, festivalul facilitează, prin politica de prețuri, serviciile culturale și turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical internațional generalist, adaptat puterii locale de cumpărare.

Festivalul internațional Blaj aLive nu ar putea avea loc fără sprijinul partenerilor instituționali deja tradiționali: Primăria Municipiului Blaj, Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Pentru mai multe detalii despre festival, vă rugăm să ne contactați pe adresa [email protected]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 29 martie – 4 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 29 martie – 4 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall The First Omen / Întâia profeție Avanpremiera Regia: Arkasha Stevenson Cu: Bill Nighy, Ralph Ineson, Nell Tiger Free, Sonia Braga, Andrea Arcangeli Gen Film: Horror Durată: 125 min Rating: N 15 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea