Rămâi conectat

Ştirea zilei

Scandalul pliantelor “otrăvite” distribuite de Poșta Română a cuprins și județul Alba. ACL a sesizat BEJ și Poliția

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Teodor Atanasiu, copreședintele Alianţei Creştin Liberale din județul Alba (ACL), a criticat dur, vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Alba Iulia, acțiunea ilegală și defăimătoare inițiată de PSD cu complicitatea Poștei Române și a directorilor agențiilor teritoriale ale companiei de stat.

Teodor AtanasiuEste vorba despre distribuirea la nivelul întregii țări, de către poștași, a unor pliante PSD, prin care pensionarii sunt anunţaţi că le vor fi tăiate pensiile de Klaus Iohannis.

“PSD continuă să încalce legea în această campanie elctorală. După ce a intrat disperarea în ei, văzând că Ponta nu se ridică la procentul dorit, au început o campanie ilegală și defăimătoare a candidatului ACL, Klaus Iohannis, cu complicitatea Poștei Române. Astfel că, prin încălcarea legii, poștașii distribuie pensionarilor odată cu pensia, pliante cu mesaje minicinoase și denigratoare despre Iohannis”,  a spus Atanasiu.

Potrivit președintelui PNL Alba, distribuirea ilegală ale acestor materiale de campanie  a fost constatată și la nivelul județului nostru, precum și la nivelul întregii țări, ACL sesizând în acest sens toate Birourile Electorale Județene. Deși în anumite zone BEJ-urile au dat dovadă de promptitudine și responsabilitate și au sesizat Inspectoratele Județene de Poliție, în Alba, din nu se știe ce motive reprezentanții BEJ au sesizat inițial Poliția municipiului Alba Iulia, deși fapta este de competența IPJ.

Atanasiu îi acuză și pe directorii filialelor Poșta Română din teritoriu, care sunt numiți de PSD și ar fi  devenit complicii Partidului Social Democrat și a lui Victor Ponta în această acțiune ilegală. Potrivit parlamentarului de Alba, justificarea reprezentanților Poștei Române este legată de faptul că au încheiat un contract cu PSD, privind distribuirea materialelor de campanie. Însă, sublinează Teodor Atanasiu, legea spune că nu ai voie să distribui materiale ilegale iar ei sunt obligați să respecte această lege indiferent de situație.

Copreședintele ACL Alba și-a exprimat îngrijorarea privind modul în care BEJ Alba și Poliția gestionează situația semnalată. Acesta a dat exemplul modul în care Poliția municipiului Alba Iulia a tratat sesizarea. Oamenii legii i-ar fi întrebat pe reprezentanții ACL, în urma depunerii plângerii: “Unde și când vor fi distribuite pliantele”.

Este ca și când ai sesiza faptul că <<Mihăiță mi-a furat bicicleta și merge să o vândă în târg>>, iar polițiștii ar întreba <<în care târg?>>.

Avem niște instituții ale statului care nu se grăbesc să facă ordine. Dacă vom primi răspunsuri după data alegerilor, atunci va fi deageaba”, a declarat liberalul.

„Propaganda mincinoasă a PSD a fost sancţionată dur de Birourile Electorale Judeţene, Brăila şi Dolj fiind primele care au admis plângerea Alianţei Creştin-Liberale privind distribuirea către pensionari, prin intermediul Poştei Române, a unor pliante cu mesajul «Klaus Iohannis vrea să îţi taie pensia». Împărţirea pliantelor electorale ale PSD a fost interzisă pe întreg teritoriul judeţelor respective”, se precizează într-un comunicat ACL.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea