Scandalul angajărilor fără concurs, la Spitalul Municipal Aiud: Demisia managerului, neacceptată. Oana Badea vrea să fie demis de Consiliul de Administrație

Demisia managerului Spitalului Municipal Aiud, ec. Mircea Nechimiș, ”nu este în conformitate cu prevederile contractului de management”, iar primarul Oana Badea, solicită din nou Consiliului de Administrație al spitalului propunerea de demitere din funcție a managerului.

primaria-aiud Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă au constat că în Spitalul Municipal Aiud s-au făcut mai multe angajări fără concurs și au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, iar managerul a ales să-și dea demisia.

ELIT

”Demisia managerului Spitalului Municipal Aiud nu este în conformitate cu prevederile contractului de management.

Având în vedere prevederile legale și contractul de management al managerului Spitalului Municipal Aiud, primarul Municipiului Aiud, doamna Oana Badea, solicită din nou Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Aiud propunerea de demitere din funcție a managerului.

Mihail David - 2020

Potrivit articolului 184, alin.1, lit. m și alin.2 din Legea privind reforma în domeniul sănătății nr. 95/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Consiliul de Administrație va înainta Primarului Municipiului Aiud propunerea de demitere a managerului unității spitalicești”, se arată într-un mesaj postat, joi, pe contul de facebook al Primăriei Municipiului Aiud.

După verificările inspectorilor ITM, primarul din Aiud, Oana Badea, a solicitat Consiliului de Administrație al Spitalului adoptarea propunerii de încetare a Contractului de Management al managerului unității spitalicești. Consiliul de Administrația nu a mai luat în discuție acest aspect, deoarece Mircea Nechimiș a ales să-și dea, miercuri, demisia. O zi mai târziu, însă, reprezentanții primăriei Aiud au constatat că această măsură nu e în conformitate cu prevederile contractului.

”Eu am fost notificată de către domnul manager cu privire la solicitarea de a-i accepta demisia începând cu 1 ianuarie. Am primit astăzi hârtia și am înaintat-o departamentului resurse umane din primărie care va întreprinde ceea ce prevede legea”, a spus miercuri Oana Badea.

Inspectorul șef al ITM Alba, Dorel Fiț a declarat, fiind contactat de ziarulunirea.ro, că la Spitalul Municipal Aiud în ultimii doi – trei ani s-au făcut mai multe angajări fără concurs.

”Am avut o verificare la ei și am sesizat Parchetul pentru eventuale suspiciuni de infracțiuni privitoare la abuz în funcție. Este vorba de niște angajări fără concurs. Urmează ca Parchetul să facă cercetările mai departe. Noi am stabilit că oamenii aceștia au făcut angajările pe durată determinată cum au vrut mușchii lor. Noi am sesizat Primăria Aiud, le-am cerut să facă audit și să dispună măsurile necesare în situația asta. Le-am și precizat că am sesizat și Parchetul”, a spus, marți, Dorel Fiț.

Inspectorul șef al ITM Alba nu a știut să spună cu exactitate câte angajări au fost făcute în total fără concurs, precizând că în 2016 inspectorii au depistat cinci.

”Noi am ridicat două contracte individuale de muncă să ne putem susține la Parchet plângerea”, a spus Dorel Fiț.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

2 Comentarii

gicu 9 decembrie 2016 at 13:03

Consiliul Concurenţei a sancţionat cinci companii producătoare de lactate cu amenzi în valoare totală de 8.591.540 lei (aproximativ 1,9 milioanne euro) pentru trucarea unor licitaţii organizate în anii 2010 şi 2011, la nivelul judeţelor Giurgiu, Ialomiţa şi Dolj, în cadrul Programului Cornul şi Laptele.

Amenzile sunt uriașe. Companiile sancţionate sunt: Albalact SA – 4.953.725 lei; Simultan SRL – 2.215.758 lei; Dorna SA – 1.020.891 lei; Lacta SA – 261.306 lei; Deltalact SA – 139.860 lei, potrivit capital.ro. Două din cele cinci companii, Albalact SA şi Simultan SRL, au recunoscut săvârşirea faptei anticoncurenţiale şi, ca urmare, amenda a fost redusă cu un procent de 20% din nivelul de bază. –

lupul singuratic 10 decembrie 2016 at 12:55

Demisia este de necontestat , este de neatacat , este o pozitie unilaterala si definitiva asa ca daca primarita ar fi citit C M si C C sau macar filozofii de juristi/?/din primaria Aiud ar vedea ca este o discutie inutila.Este cu totul altceva ca demiterea directorului se face de C A din p d v juridic este un alt caz si tratat altfel dar aici se pune intrebarea din C A fac parte exact acele persoane care STIAU si acceptau manevrele fostului director/dir ec, dir medical etc / ei sant partasi in devierea facuta , deci?Raspunderea penala este ptr toti .

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...