Scandal ca-n filme cu focuri de armă, ameninţări cu moartea şi incendierea unei locuinţe la Ciugud: ”Îți trag eu două că eu am făcut pușcărie și nu mi-e frică, vă omor pe amândoi”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

”Îți trag eu două că eu am făcut pușcărie și nu mi-e frică, vă omor pe amândoi”. Scandal ca-n filme cu focuri de armă, ameninţări cu moartea şi incendierea unei locuinţe la Ciugud • Autorii infracțiunilor sunt doi frați care au fost condamnați la închisoare cu executare

Doi frați din Ciugud au ajuns la închisoare în urma unui scandal provocat la domiciliul surorii acestora. Sorin Gheorghe M. și Ovidiu Teodor M. au de executat 1 an și 9 luni, respectiv 1 an și 8 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare, distrugere, ultraj, tulburarea ordinii si liniștii publice.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Cei doi fraţi din Ciugud au provocat un scandal la domiciliul surorii lor, au distrus bunuri, au ameninţat, au tulburat liniştea publică şi au continuat să aibă un comportament violent şi după intervenţia poliţiei. Scandalul demn de un film de acțiune a avut loc în 7 august 2016, iar decizia definitivă de condamnare la închisoare cu executare a celor doi frați a fost pronunțată în luna februarie 2018. Filmul evenimentelor este descris cu amănunte în actele de urmărire penală de la dosar.

Astfel, cei doi frați au fost condamnați la închisoare cu executare pentru faptul că, în timp ce se aflau în curtea locuinței surorii lor, au distrus prin lovire cu bâte geamurile autovehiculului marca Chrisler Voyager, au incendiat parterul locuinței, prin aruncarea unei sticle cu combustibil în casă și apoi prin aprinderea rezervorului unei motocositoare pe care de asemenea au aruncat-o în casă. Cei doi au proferat amenințări cu moartea la adresa unui agent de poliție, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Potrivit instanței de judecată, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict mai vechi cu persoanele vătămate de la un teren, cei doi inculpați condamnați au devenit agresivi atât fizic, cât și verbal și l-au amenințat cu moartea pe lucrătorul de poliție sosit la fața locului, deranjați fiind de prezența acestuia și de faptul că persoanele vătămate au sunat la poliție. Inculpații nu au ezitat să precizeze că nu le e frică de agentul de poliție, spunându-i „te crezi tare că ești îmbrăcat în hainele alea”, referindu-se la uniforma și dotările speciale pe care polițistul le avea asupra sa, adresându-i totodată injurii și cuvinte jignitoare.

În continuare, inculpatul Ovidiu Teodor M. a mai precizat că „îți trag două că eu am făcut pușcărie și nu mi-e frică, vă omor pe amândoi”, re ferindu-se la persoanele vătămate.

Agentul de poliție a tras mai multe focuri de armă în scop de avertizare, însă fără niciun rezultat, inculpații continuând amenințările cu moartea, pentru ca, ulterior, să pună în practică aceste amenințări, prin incendierea locuinței.

După ce au spart geamurile de la parterul imobilului, au aruncat sticla cu combustibil în casă, iar inculpatul Ovidiu Teodor M. a aruncat un butuc de lemn prin unul din geamurile sparte, în direcția lucrătorului de poliție, cu intenția de a-l lovi. Pentru stingerea incendiului a fost nevoie de intervenția pompierilor. La un moment dat, agentul de poliție a ieșit din casă spre a întâmpina întăririle solicitate, ocazie cu care inculpații au început să fugă după acesta, spunând „hai pe el că nu mai are gloanțe”, având asupra lor bâte, cu intenția de a-l lovi.

Ulterior, inculpatul Ovidiu Teodor M. a lovit cu bâta mașina lucrătorului de poliție, distrugându-i geamurile. ”Cu ocazia audierii lor în faza de urmărire penală, cei doi bărbați nu au recunoscut incendierea locuinței persoanelor vătămate și nici amenințările cu moartea.

Referitor la distrugerea prin incendiere, inculpații s-au învinovățit reciproc, însă din probatoriul administrat în cauză a rezultat că ambii inculpați au participat la incendiere. Chiar dacă inițiatorul incendiului a fost inculpatul M. S. G., inculpatul M. O. T. a ajutat la întreținerea acestuia, prin faptul că a aruncat butuci de lemn în casă, unde deja focul fusese aprins.

Amenințările proferate de inculpați sunt dovedite de declarațiile persoanelor vătămate și ale martorului, care au confirmat faptul că inculpații au avut un comportament agresiv atât fizic, cât și verbal”, se afirmă în motivarea hotărârii pronunțate de instanța de judecată.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

spetsnaz 4 martie 2018 at 18:35

Vai de ea lege si de cei care o aplica !!! Paiii in U.S.A.,…ii umplea de plumbi,….siteee ii facea,…pe „smecheri” !!! Acolo nu mai erau,focuri de „avertisment”. Directtt,in lumea viselor !!!

dolfi 4 martie 2018 at 20:02

a tras de cateva ori foc de avertisment…pff
ba nene, tragi odata, de doua ori, dup-aia iti mai raman gloante pentru cel putin o tibie/rotula pe cap de infractor

,, 5 martie 2018 at 7:53

Pai cu 1 an si 8 luni ii incurajezi sa mai faca, Dale vreo 8-9 ani sa nu mai aiba curaj. Cat despre polotist, schimbati legea, dati-lw dreptul in astfel de cazuri sa traga in ei. Poate sat rau cu tinta si-i trage direct in bolovanul de pe umeri. Tot ce reprezinta pericol social si recidiveaza, la ocna pe viata.

spetsnaz 6 martie 2018 at 5:23

@dolfi….”….EXACTTT ASTA TREBUIE FRATILOR !!! DARRR,….unde ??? Intr-o tara PUTREDAAAA DE MAFIE SI CORUPTIE ??? Si daca ar venii Vlad Tepes,…ar trebuii vreo ceva timp,…sa starpeasca raul din radacina !!!

Comentariile sunt oprite