Sărbătoarea muzicii la Alba Iulia: Spectacol fascinant susținut de tenorul Alessandro Safina și Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat din Sibiu

Muzica italiana a fost regina serii de sambata, la Sărbatoarea Muzicii de la Alba Iulia. Tenorul italian Alessandro Safina,  acompaniat de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu a demonstrat că muzica clasică poate fi și „altfel”.

concert Safina010Cunoscut în România în special pentru Single-ul „Luna” (coloana sonoră a unei telenovele de succes), care a staționat în vârful topurilor timp de 14 săptămâni, artistul a adus în Piața Cetății sute de amatori de muzică bună care l-au ascultat cu bucurie și admirație, unii arătându-se chiar fascinați de prestația sa. Concertul a fost presărat cu momente de duet, interpretate alături de soprana Irina Baiant.

Și nu este de mirare, Alessandro Safina are o carieră strălucitoare în lumea operei, concertând, cu casa închisă, pe cele mai prestigioase scene de profil. El a colaborat cu numeroși artiști internaționali, printre care Elton John, Carlos Santana, Rod Stewart, Miriam Stockley, Sarah Brightman, José Carreras sau Mario Frangoulis și a cunoscut o creștere a popularității la începutul anului 2000, când a combinat muzica clasică cu cea pop pentru a crea un nou stil, greu de încadrat – „Opera-Rock”- după cum îl numeste el însuși.

INFORMARE COVID-19

Finalul Sărbătorii Muzicii de la Alba Iulia va fi marcat de un spectacol de operetă – “Operetta Gala” -, ce va avea loc duminică, de la ora 20.30, tot pe scena din Piața Cetății.

Reamintim că ”Sărbătoarea Muzicii”, pe numele său original Fête de la Musique, își găsește începuturile în Franța anului 1982, fiind preluată ulterior în întreaga lume începând cu anul 1985. Festivalul se organizează la Alba Iulia din 2012.

Imagini filmate de la concertul din această seara găsiți pe pagina de Facebook  https://www.facebook.com/www.ziarulunirea.ro sau AICI si AICI

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

unu 26 iunie 2016 at 1:35

Se plateste ceva pt toate aceste spectacole sau sunt moka?

lukas 26 iunie 2016 at 21:41

moka ….boule …..daca nu se desfasura spectacolul vedeam comentariul tău de k…at

fane de la sifoane 27 iunie 2016 at 17:27

decât pe bani de la bujet vite cu cabină ce sunteti voi cei doi antecomentatori!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...