Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sărbătoarea muzicii la Alba Iulia: Spectacol fascinant susținut de tenorul Alessandro Safina și Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat din Sibiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Muzica italiana a fost regina serii de sambata, la Sărbatoarea Muzicii de la Alba Iulia. Tenorul italian Alessandro Safina,  acompaniat de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu a demonstrat că muzica clasică poate fi și „altfel”.

concert Safina010Cunoscut în România în special pentru Single-ul „Luna” (coloana sonoră a unei telenovele de succes), care a staționat în vârful topurilor timp de 14 săptămâni, artistul a adus în Piața Cetății sute de amatori de muzică bună care l-au ascultat cu bucurie și admirație, unii arătându-se chiar fascinați de prestația sa. Concertul a fost presărat cu momente de duet, interpretate alături de soprana Irina Baiant.

Și nu este de mirare, Alessandro Safina are o carieră strălucitoare în lumea operei, concertând, cu casa închisă, pe cele mai prestigioase scene de profil. El a colaborat cu numeroși artiști internaționali, printre care Elton John, Carlos Santana, Rod Stewart, Miriam Stockley, Sarah Brightman, José Carreras sau Mario Frangoulis și a cunoscut o creștere a popularității la începutul anului 2000, când a combinat muzica clasică cu cea pop pentru a crea un nou stil, greu de încadrat – „Opera-Rock”- după cum îl numeste el însuși.

Finalul Sărbătorii Muzicii de la Alba Iulia va fi marcat de un spectacol de operetă – “Operetta Gala” -, ce va avea loc duminică, de la ora 20.30, tot pe scena din Piața Cetății.

Reamintim că ”Sărbătoarea Muzicii”, pe numele său original Fête de la Musique, își găsește începuturile în Franța anului 1982, fiind preluată ulterior în întreaga lume începând cu anul 1985. Festivalul se organizează la Alba Iulia din 2012.

Imagini filmate de la concertul din această seara găsiți pe pagina de Facebook  https://www.facebook.com/www.ziarulunirea.ro sau AICI si AICI

[nggallery id=2355]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea