Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

„SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII” – a VI-a ediţie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Prevenirea nu este doar opera unui specialist ci ea solicită efortul tuturor. Dincolo de recomandări foarte limitate, ea implică apelul la o schimbare de mentalităţi… O societate unde se reînnoadă comunicarea, unde constrângerile rămân suple, unde omul este luat constant în consideraţie, va refuza violenţa.” („Răspuns violenţei”, Presses Pocket, Paris 1977)
Prevenirea criminalităţii este un imperativ al activităţii de poliţie, în care obiectivele principale sunt protejarea cetăţenilor şi comunităţii, ordinea socială, consolidarea mecanismelor de respectare şi aplicare a legilor, educarea şi solidarizarea publicului la acţiunile preventive, supravegherea şi evaluarea riscurilor în timp şi spaţiu, atenuarea sentimentului de insecuritate al cetăţenilor precum şi reducerea gradului de victimizare a categoriilor sociale vulnerabile.
În scopul conştientizării populaţiei asupra rolului pe care îl are activitatea de prevenire, Inspectoratul General al Poliţiei Române prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii continuă campania „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, iniţiată în anul 2006. Această campanie se desfăşoară la nivelul întregii ţări în perioada 26 septembrie -30 septembrie 2011.
La nivelul judeţului Alba, se vor desfăşura activităţi structurate pe diverse domenii de prevenire, fiecare zi având o temă distinctă.  Astfel: luni  – 26 septembrie se vor desfăşura acţiuni pe linia prevenirii furturilor din societăţi comerciale şi a furturilor din locuinţe /case de vacanţă /case aflate în construcţie; marţi – 27 septembrie, va fi dedicată prevenirii delincvenţei juvenile; miercuri – 28 septembrie, prevenirea victimizării minorilor; joi – 29 septembrie, activităţi de prevenire privind furturile de /din auto, furturile din genţi, poşete, buzunare, precum şi prevenirea infracţiunilor de tâlhărie; vineri – 30 septembrie vor avea loc activităţi privind siguranţa rutieră, precum şi concursul de orientare turistică.
Biroul de presă al IPJ Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea