Rămâi conectat

Actualitate

“Sâncelenii” din Alba, pe podiumul concursului naţional al grupurilor vocal-folclorice bărbătești „Dorel Manea”

Alexandra Mates

Publicat

în

Un nou premiu pentru artiştii judeţului Alba

Pe 5 și 6 aprilie,  în primă ediţie, la Mioveni – Argeş a avut  loc concursul național al grupurilor vocal-folclorice bărbătești „Dorel Manea”. Au participat 10 grupuri folclorice din judeţele: Alba, Argeş, Ialomiţa, Galaţi, Teleorman şi Vâlcea şi au fost acordate patru premii. Judeţul Alba  a fost reprezentat de Centrul de Cultură Augustin Bena Alba prin grupul vocal bărbătesc „Sâncelenii”, coordonat de instructorul Gheorghe Laţiu şi îndrumat metodic de referent cultural Marinela Baba. Repertoriul cu care au reuşit să se claseze pe locul al II-lea a fost format din cântece populare specifice zonei Târnavelor.

Grupul vocal ,,Sâncelenii,, a luat fiinţă în anul 2000, la iniţiativa primarului de atunci, instructorul de azi, Gheorghe Laţiu. Repertoriul ales abordează cântece patriotice, cântece de cătănie, pricesne şi cântece populare de pe Valea Târnavelor. De-a lungul anilor au avut participări la numeroase manifestări artistice şi emisiuni radio sau TV.

 Aşadar, felicitări “sâncelenilor”pentru minunata activitate depusă pe tărâmul   promovării folclorice şi culturale a zonei Târnavelor. Este o misiune asumată, care le face mare cinste.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vremea de 1 Mai, Florii și Paște 2024. Prognoza METEO anunțată de ANM

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vremea de 1 Mai, Florii și Paște 2024. Prognoza METEO anunțată de ANM Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza până la jumătatea lunii mai, o prognoză care cuprinde inclusiv vremea de 1 Mai și de Paște. Conform meteorologilor, vremea va fi una cu temperaturi peste medie, dar în această perioadă sunt posibile ploi. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea