“Sâncelenii” din Alba, pe podiumul concursului naţional al grupurilor vocal-folclorice bărbătești „Dorel Manea”

Un nou premiu pentru artiştii judeţului Alba

Pe 5 și 6 aprilie,  în primă ediţie, la Mioveni – Argeş a avut  loc concursul național al grupurilor vocal-folclorice bărbătești „Dorel Manea”. Au participat 10 grupuri folclorice din judeţele: Alba, Argeş, Ialomiţa, Galaţi, Teleorman şi Vâlcea şi au fost acordate patru premii. Judeţul Alba  a fost reprezentat de Centrul de Cultură Augustin Bena Alba prin grupul vocal bărbătesc „Sâncelenii”, coordonat de instructorul Gheorghe Laţiu şi îndrumat metodic de referent cultural Marinela Baba. Repertoriul cu care au reuşit să se claseze pe locul al II-lea a fost format din cântece populare specifice zonei Târnavelor.

Elit ELIT

Grupul vocal ,,Sâncelenii,, a luat fiinţă în anul 2000, la iniţiativa primarului de atunci, instructorul de azi, Gheorghe Laţiu. Repertoriul ales abordează cântece patriotice, cântece de cătănie, pricesne şi cântece populare de pe Valea Târnavelor. De-a lungul anilor au avut participări la numeroase manifestări artistice şi emisiuni radio sau TV.

 Aşadar, felicitări “sâncelenilor”pentru minunata activitate depusă pe tărâmul   promovării folclorice şi culturale a zonei Târnavelor. Este o misiune asumată, care le face mare cinste.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325