Rămâi conectat

Ştirea zilei

SÂMBĂTĂ: Romaniţa Iovan face parastas de 6 luni pentru pilotul Adrian Iovan, în Apuseni, la locul tragediei. Moţii i-au făcut altar „Lumea văzută din cer”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, 19 iulie, la şase luni de la moartea pilotului Adrian Iovan, fosta soţie a acestuia, Romaniţa Iovan organizează parastasul în comuna Horea, Munţii Apuseni, aşa cum a făcut şi la 40 de zile.  Rude, prieteni ai regretatului pilot, dar şi moţii care s-au implicat în căutarea epavei avionului prăbuşit în Munţii Apuseni, cu toţii sunt aşteptaţi la comemorarea lui Iovan. Potrivit fostului deputat, actualul secretar al comunei Horea Corneliu Olar, slujba religioasă va avea loc sâmbătă la amiază, sus în vârful Petreasa, la locul accidentului şi va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Irineu, împreună cu un sobor de preoţi din judeţele Alba şi Cluj. Pentru toţi cei care vor  ajunge să se roage pentru odihna sufletului lui Adrian Iovan, la locul tragediei moţii au ridicat un altar.  

Parastasul de şase luni în memoria lui Adrian Iovan şi Aura Ion îi va aduna din nou la aceeaşi masă pe sătenii din Horea şi satele învecinate, care au ajutat echipele de căutare şi au participat la salvarea răniţilor din epava avionului, preoţi, prieteni şi rude ale pilotului decedat. Despre supravieţuitori nu avem încă informaţii că ar ajunge la parastas. Şi-au anunţat prezenţa însă cei trei eroi salvatori ajunşi primii la locul accidentului, Gheorghe Trif, Argentin Todea şi Gheorghe Giurgiu. Potrivit lui Corneliu Olar, fosta soţie, Romaniţa, a declarat că va veni însoţită de un grup de prieteni ai pilotului decedat.

Accident-aviatic-Apuseni18-300x225La locul în care s-a prăbuşit avionul, acolo unde va avea loc slujba de pomenire, moţii din Zânzeşti şi Giurgiuţ au ridicat un altar bisericesc, de aproximativ 12 metri pătraţi.  În altar este realizată o pictură şi aici vor fi puse fotografii din zborul regretatului pilot Iovan. În altarul numit “Lumea văzută din cer” este inclusă şi troiţa (foto arhivă) ridicată în memoria lui Iovan şi a studentei rezidente Aura Ion chiar a doua zi după accident, a informat Olar.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Iovan şi-au pierdut viaţa în data de 20 ianuarie 2014, după ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit în Munţii Apuseni. Alţi cinci ocupanţi ai aparatului de zbor, printre care patru medici, au supravieţuit. Avionul efectua un zbor către Oradea, pentru a se face o prelevare de organe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea