Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 15.00, CS Hunedoara – Metalurgistul Cugir | Ce derby va fi pe Stadionul “Michael Klein”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ecuația este simplă sâmbătă, de la ora 15.00, pe Stadionul “Michael Klein”: în ultima rundă a turului din Liga a 3-a se înfrântă primele două clasate, despărțite de două puncte, CS Hunedoara și Metalurgistul Cugir, singurele formații din Seria a 9-a ce nu știu ce înseamnă să pierzi un joc în actuala ediție.

Se anunță un derby din toate punctele de vedere, miza intermediară fiind ocuparea fotoliului de lider la capătul primei părți a campionatului. Gruparea de lângă furnale a irosit puncte doar în Alba, prin egalul de la Ocna Mureș, în rest având un parcurs demn de o pretendentă anunțată la promovarea pe a doua scenă (22 de puncte din 24 posibile, 13 în deplasare!).

Și trupa de sub Drăgana s-a poticnit ultima dată în orașul salin, o remiză cu același scor, 1-1, pentru ca ulterior “roș-albaștrii” să se impună în 4 meciuri la rând, ultimul fiind o demonstrație de forțâ, 3-0 cu Viitorul Cluj. Disputele anterioare de la Hunedoara, 4 la număr, începând din 2014, meciuri în care cugirenii nu au pierdut (o edliminare la penalty-uri în Cupa României, o victorie, scor 3-2, și două egaluiri) au însemnat dueluri pe muchie de cuțit, meciuri nebune, răsturnări de situații și numeroase evenimente (vezi golul marcat de portarul Florin Raț, cu capul, în minutul 90+7, în urmă cu un an, în 24 octombrie, la acea dramatică remiză, scor 3-3)!!!

*Trio letal

CS Hunedoara s-a reinventat în intersezon, asta după ce în campionatul trecut a suferit în subsol. A fost instalat antrenorul Florin Maxim, neînvins în eșalonul terț de mai bine de 2 ani, se visează la performanță cu un proiect viabil susținut masiv de autorități, a fost recuperat brand-ul “Corvinul”, iar confruntarea din “16”-imile de finală ale Cupei României, cu FCSB, prima în nocturnă din istorie, decisă în prelungiri, a arătat potențialul hunedorenilor ce au remontat în 25 de minute de la 0-3. Prima clasată are forță ofensivă de temit, grație trio-ului înregimentat în vară, atacanți de calibru pentru acest eșalon. Hergheligiu este golgheterul seriei, cu 7 reușite (la egalitate cu Astafei), Arnăutu a strâns 6 (la fel ca Curtuiuș sau cugireanul M. Lupu), iar L. Buș are 5 goluri, cei trei totalizând 18 din cele 27 de goluri înscrise de CS Hunedoara (depășită la acest capitol în Liga a 3-a doar de Farul Constanța 2, cu 29)!!!

Întâlnim cea mai puternică echipă din serie, formația momentului. Lucrurile sunt total schimbate în bine în ceea ce privește Hunedoara, raportat la campionatul trecut. Adversarii au jucători ce pot decide soarta unui joc, mă refer la Arnăutu, Buș sau Hergheligiu, știm ce meci ne așteaptă din acest punct de vedere. Noi ne propunem să jucăm cât mai bine, abordăm acest derby încrezători că nu vom pierde și ne propunem să luăm punct sau puncte”, a anticipat antrenorul Lucian Itu. “Roș-albaștrii” abordează această contruntare cu întregul efectiv valid, fără suspendări sau indisponibilități, singura absență fiind aceea a lui Sebastian Itu (fiul antrenorului), din motive medicale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea