Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 14.00, pe “Cetate”, Unirea Alba Iulia – Viitorul Cluj | Meci de “totul sau nimic” pentru “lanterna roșie”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Alba Iulia, “lanterna roșie” a Seriei a 9-a, cu numai 4 puncte acumulate, întâlnește sâmbătă, 13 noiembrie, de la ora 14.00, în cadrul etapei a 12-a a eșalonului terț, pe “Cetate”, pe Viitorul Cluj, revelația actualei stagiuni.

Clujenii conduși de antrenorul Marius Popescu (din Totoi) sunt surpriza plăcută a toamnei și râvnesc la play-off, momentan clasându-se pe poziția a 4-a, cu 19 puncte (4 din deplasare). Se înfruntă cele mai tinere distribuții ale seriei, cu o evidentă foame de puncte în dreptul grupării albaiuliene, ce a pierdut la limită partida tur, scor 0-1. Având un singur punct acumulat în ultimele șase jocuri și două înfrângeri la rând, “alb-negrii” încearcă să dea lovitura într-un meci de “totul sau nimic”, asta după ce runda anterioară au avut o evoluție de apreciat sub Drăgana în derby “de Alba”.

Până la finalul anului formația din Cetatea Marii Uniri mai are trei dispute interne (Viitorul Cluj, Sănătatea Cluj și Sticla Turda) și o deplasare imposibilă la Hunedoara. Și tocmai de confruntările de pe teren propriu se leagă speranțele elevilor lui Sinescu în a mai adăuga ceva în zestrea extrem de precară. Numai că la capitolul disputelor interne uniriștii suferă teribil: un singur punct luat în acest sezon din 5 partide (remiză albă cu Avântul Reghin acum 3 săptămâni), în 2021 au câștigat un singur joc din 9 (la Zlatna, în 2 aprilie, 2-1 cu CS Ocna Mureș), iar ultimul succes pe “Cetate” datează de mai bine de un an (30 octombrie 2020, 2-1 cu Sticla Turda)!!!

Viitorul Cluj este o surpriză plăcută pentru toată lumea, nimeni nu putea anticipa o asemenea clasare onorantă. La fel ca în jocul tur, detaliile o să facă diferența și sunt convins că un mare atu va avea echipa care va deschide scorul. I-am felicitat pe jucători după prestația de la Cugir și ne dorim să continuăm pe aceleași coordonate, să avem atitudine și curaj. Cred că suntem capabili să oferim o replică decentă, iar prin atitudine să probăm că am înțeles că trebuie să facem tot posibilul să ne impunem”, a precizat antrenorul Valentin Sinescu.

Chiar dacă vor reveni Scrob și Cl. Morariu, posibila absență a căpitanului Al. Giurgiu (probleme la inghinali, de joi a reluat pregătirea) ar reprezenta o grea pierdere pentru gazde, ce nu pot conta până la finalul anului pe F. Morar și Ciorgovean.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea