Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, la bustul lui Samoilă Mârza, din Galtiu, Viitorul Sîntimbru și Sportul Petrești omagiază Marea Unire din 1918!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sâmbătă, 17 noiembrie, la bustul din Galtiu al lui Samoilă Mârza, fotograful oficial al Marii Uniri de la Alba Iulia din 1918, cu începere de la ora 12.00, două echipe din Liga a IV-a Alba, Viitorul Sîntimbru și Sportul Petrești, ce se vor întâlni în derby-ul ultimei etape a turului, aduc un omagiu Centenarului.

Astfel, celebra fanfară din Petrești, o prezență obișnuită la jocurile interne ale liderului, se va deplasa special în localitatea natală a singurului fotograf ce a imortalizat momentele istorice din 1918 la Alba Iulia, pentru a interpreta Imnul Național al României. În plus echipierii celor două echipe (meciul se va disputa cu începere de la ora 14.00) vor depune coroane la bustul lui Samoilă Mârza, inițiativa având o legătură directă cu apropierea Zilei Naționale de la 1 Decembrie. O manifestare similară (vezi video de mai jos) s-a produs în urmă cu trei ani, când tot la bustul lui Samoilă Mârza echipierii  Viitorului Sîntimbru au celebrat, într-un mod inedit, faptul că au devenit campioni de iarnă, la jumătatea stagiunii. Atunci amfitrionii erau pregătiți de Dan Comșa, actualmente în staff-ul administrativ al vizitatorilor.

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea