Rămâi conectat

Curier Județean

SÂMBĂTĂ: Competiția de ciclism ”Mamut Bike Race” 2017, la Alba Iulia. Modificări în program, anunțate de organizatori

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Sâmbătă, 2 septembrie, la Alba Iulia se dă startul concursului de mountain-bike cross-country –  „Mamut Bike Race”, destinat în principal sportivilor amatori (începători, intermediari și avansați), precum și sportivilor legitimați la cluburi sportive.

La competiția din acest an s-au înscris, online, 235 de sportivi, însă,  înscrieri se vor putea face și la fața locului.

Modificări în program, anunțate de organizatori:

”Ne apropiem de Startul celei de-a treia ediții Mamut Bike Race. Căldura din aceste ultime zile și prognoza meteo ne-au determinat să facem două modificări în desfășurarea evenimentului:

– concurenții înscriși la Traseul Scurt vor lua startul la ora 11:00, cu o jumătate de oră mai devreme decât anunțul făcut inițial

– față de cele 3 puncte de alimentare / hidratare anunțate inițial, am introdus suplimentar încă unul – PA Dealu Stânii.

Începând de astăzi, 31 august 2017 vor putea fi ridicate pachetele de înscriere.

Concurenții care nu s-au înscris online o vor putea face și la fața locului, conform programului anunțat pe site-ul competiției http://mamut.bicheru-cycling.ro

Alte detalii vom da pe pagina de facebook dedicată evenimentului https://www.facebook.com/mamutbikerace”. 

Aflat la a III-a ediție, concursul din acest an, organizat de Bicheru Cycling în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia, se va desfășura pe 2 trasee:

– traseu SCURT (accesibil sportivilor intermediari și începători cu o condiție fizică bună), având o lungime de aproximativ 35km și o diferență de nivel pozitivă de cca.1300m, considerat de dificultate medie.

– traseu LUNG (accesibil sportivilor avansați), având o lungime de aproximativ 60km și o diferență de nivel pozitivă de cca.2000m, considerat de dificultate sporită.

La ediția din acest an am considerat necesară creșterea lungimii și, implicit, a gradului de dificultate pentru traseul scurt. Timpii obținuți de primii clasați pe podium la ediția trecută (sub 1h30m) ne-au determinat să facem acest pas. Considerăm că cele 2 trasee sunt adaptate cerințelor sportivilor amatori și profesioniști, fiecare dintre participanți putând alege în funcție de condiția fizică și nivelul propriu de pregătire”, transmit reprezentanții Asociației Bicheru Cycling.

Evenimentul, programat pentru data de 2 septembrie 2017, este o competiție outdoor desfășurată în mare parte prin pădurea din apropierea municipiului Alba Iulia. Traseele propuse în acest an vor include zone de asfalt (pista de biciclete și șosea), pământ, pietriș, bolovăniș și iarbă (drumuri secundare, drumuri forestiere și poteci turistice). Parcurgând traseele vei ajunge în zone de belvedere asupra orașului, cât și pe vârful Mamut (altitudine 765m), cu o excelentă panoramă înspre Pietrele Ampoiței și Piatra Craivii. Traseul scurt propus în acest an este mai provocator, trece prin cătune izolate, ambele trasee ajungând pe Dealul Stânii (altitudine 920m). În zilele senine de toamnă se deschid privirii perspective de neuitat înspre Valea Mureșului și Carpații Meridionali. Desfășurarea evenimentului are loc cu plecare de la baza de agrement din zona Mamut, construită pentru a oferi albaiulienilor şi turiştilor un spaţiu amenajat pentru picnic şi recreere.

Pedalează împreună cu noi în Cealaltă Capitală, Alba Iulia!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat care a înșelat o vârstnică cu peste 4.000 de euro, judecat după aproape 6 ani de la comiterea faptei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat care a înșelat o vârstnică cu peste 4.000 de euro, judecat după aproape 6 ani de la comiterea faptei Un bărbat specializat în infracțiuni de înșelăciune a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud. Fapta a avut loc în 18 noiembrie 2018, iar dosarul a trecut de faza camerei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea