Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Salariile unor angajati, SCUTITE de la plata impozitului. Cine sunt norocoșii beneficiari români

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Salariile unor angajati, SCUTITE de la plata impozitului. Cine sunt norocoșii beneficiari români

A fost publicat în Monitorul Oficial ordinul privind scutirea de la plata impozitului pe veniturile din salarii și asimilate salariilor pentru angajații care desfășoară activități al căror obiect de activitate include crearea de programe pentru calculator.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ordinul iniţiat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID) prevede că atât angajaţii din instituţiile publice, cât şi cei din privat beneficiază în mod egal de scutirea de la plata impozitului pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor.

Potrivit unui comunicat de presă al MCID, ordinul se aplică şi personalului angajat din instituţiile publice locale, iar scutirea de impozit se aplică pe întreaga perioadă în care angajatul desfăşoară efectiv activitatea de creare de programe pentru calculator.

Scutirea se aplică pentru întreaga durată a lunii, indiferent de durata efectivă de muncă, prevede ordinul.

Noul ordin prevede evaluarea periodică a angajaţilor din domeniul IT pentru a verifica îndeplinirea criteriilor de scutire de impozit.

De asemenea, ordinul aduce clarificări şi modificări importante care vin în sprijinul angajaţilor din domeniul IT din instituţiile publice. Scutirea de impozit, aplicabilitatea la nivel local şi clarificarea noţiunii de durată a aplicării scutirii reprezintă puncte-cheie care contribuie la transformarea digitală a României şi la dezvoltarea profesională a specialiştilor.

Odată cu modificarea Codului fiscal din prevederile acestuia a dispărut plafonul neimpozabil existent. Este vorba despre acel prag de 450.000 de lei ce se aplica până la aprobarea OG 16, la înstrăinarea locuințelor sau terenurilor.

Cu alte cuvinte, cel care își înstrăinează o proprietate nu mai este scutit de plata impozitului la vânzarea unei locuințe, așa cum se întâmpla înainte, dacă prețul nu depășea limita menționată mai sus.

Prin urmare, acum se impozitează venitul obținut din transferul dreptului de proprietate asupra construcțiilor și terenurilor, indiferent de prețul proprietății.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea