Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Salarii profesori 2024: Încep noi negocieri pentru creșterea lefurilor de la 1 ianuarie, anunță sindicatele din domeniul Învățământului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Salarii profesori 2024: Încep noi negocieri pentru creșterea lefurilor de la 1 ianuarie, anunță sindicatele din domeniul Învățământului

În săptămâna următoare, sindicatele din domeniul Învățământului vor avea o nouă întâlnire cu reprezentanții Guvernului pentru a stabili modalitățile de majorare a salariilor profesorilor, conform unei informări transmise către teritoriu.

Ieri, liderii sindicatelor profesorilor s-au întâlnit cu premierul Ciolacu, însă discuțiile s-au axat pe subiecte legate de programe sociale și investiții în Educație, fără a se aborda direct noua lege a salarizării, conform unui comunicat oficial emis de Guvern.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„În plus, săptămâna viitoare, Guvernul va găzdui o altă rundă de negocieri, la care vor lua parte reprezentanții Ministerului Muncii și ai Ministerului Finanțelor, pentru a stabili cum vor fi majorate salariile personalului didactic, personalului didactic auxiliar și personalului nedidactic din sistemul de învățământ de stat, conform prevederilor articolului III alineatul (3) din Ordonanța de Urgență nr. 57/2023, începând cu 1 ianuarie 2024”, se precizează în mesajul sindicatelor.

Luni, reprezentanții profesorilor fuseseră convocați pentru discuții cu Marcel Ciolacu, la ora 13. Tema acestei întâlniri urma să fie legea salarizării, cu scopul de a pune în aplicare majorările promise de guvern în luna mai, prin ordonanță de urgență.

În cadrul întâlnirii de ieri, s-a discutat despre programele sociale și investițiile în sectorul Educației, precum și despre inițierea unor acțiuni menite să elimine inechitățile salariale existente pentru personalul din învățământ, conform comunicatului oficial emis de Guvern.

După întâlnirea cu sindicatele din domeniul Educației de la Guvern, care a avut loc luni, Ligia Deca, purtătoarea de cuvânt a Guvernului, a exprimat pe Facebook angajamentul său de a face tot ce depinde de ea pentru a asigura respectarea promisiunilor privind creșterea salariilor în învățământ.

După întâlnirea de pe 4 septembrie a sindicatelor cu premierul Ciolacu, cu privire la tematica salarizării, liderii sindicali anunțau că „în cursul lunii septembrie se vor finaliza discuțiile cu Guvernul României referitoare la salarizarea personalului din învățământ”.

La data publicării acestui articol, 17 octombrie 2023, legea salarizării nu a fost încă finalizată. În data de 12 octombrie, sindicatele din domeniul poliției au declarat, după discuții cu ministrul Muncii, că viitoarea lege a salarizării va intra în vigoare „cel mai devreme după 1 ianuarie 2025”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea