Șahistul Mihnea Costachi pe podium în turneul de blitz pentru mari maeștri de la Mediaș

Paul Voicu - Primar 2020

Performanță excelentă pentru juniorul albaiulian Mihnea Costachi la turneul de mari maeștri organizat de Romgaz marți la Mediaș.

Deși venea după două săptămâni extenuante, în care a participat la Superliga națională pe echipe și la Openul International al României de la Alba Iulia, competiție în care s-a clasat pe un excelent loc 4, iar în plus a dat și
câteva teze la școală în diminețile în care nu au fost programate meciuri la turneul de la Alba Iulia, Mihnea a avut o evoluție excelentă la Mediaș, clasându-se pe locul 3 într-un turneu foarte puteric în care dintre cei 10 jucători prezenți la start, 7 au avut titlul de mare maestru internațional.

ELIT

În cele 9 jocuri elevul Colegiului Național „Horea, Cloşca și Crişan ” din Alba Iulia a obținut 5 victorii cu marii maeștri internaționali Ciprian Nanu, învingătorul oarecum surprinzător al turneului, un specialist al probelor rapide, Mihail Marin, un component de bază al naționalei României în ultimii 30 de ani, Vadim Shishkin (Ucraina) și cu maeștrii Şandor Petruț și Maria Yugina  (Rusia), a remizat cu marii maeștri internaționali Andrei Istrățescu și Marius Manolache, dar a și pierdut două jocuri cu marii maeștri internaționali AlexeI Fedorov  (Belarus) și Vladislav Nevednichy.

Iată clasamentul final al competiției: 1.Nanu 7p, 2.Istrățescu 6,5 p 3.Costachi 6p 4-5.Fedorov, Marin 5p 6-7.Nevednichy, Şandor 4,5p 8.Manolache 3,5p 9.Shishkin 3p 10.Yugina 0p

Mihail David - 2020

Pentru Mihnea Costachi anul competițional este încă departe de a se fi încheiat. Juniorul albaiulian va participa la începutul lunii decembrie la Campionatele Naționale de șahiști. rapid și blitz care se vor desfășura la București, după care la mijlocul lunii decembrie va juca în Polonia la Campionatele Europene de șah rapid pentru seniori.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...