Ziarul Unirea

Şahistul albaiulian Radu Ţâmpea (6 ani) învingător la Cluj Napoca

Şahistul albaiulian Radu Ţâmpea, care în luna ianuarie a împlinit vârsta de 6 ani, continuă seria evoluţiilor dătătoare de speranţe. Deşi a fost cel mai tânăr dintre cei 12 participanţi, Radu Ţâmpea a câştigat ediţia a 12-a a turneului “Cupa Danone” desfăşurat la Cluj Napoca, la categoria copii sub 8 ani. Juniorul clubului municipal de şah albaiulian, unde se pregăteşte sub îndrumarea antrenorului Florin Ungurean, a acumulat 5 puncte în 6 partide, devansându-i pe Aurel-Emanuel Tutelea (ACS Logismart Sibiu) şi Tudor-Ioan Gălăţan (CS Potaissa Turda).

Foarte probabil, în vederea unei cât mai bune pregătiri pentru turneele naţionale de juniori din acest an, Radu va debuta şi în competiţiile de seniori cu ocazia turneului de şah rapid care se va desfăşura la Sebeş în data de 4 martie şi va conta ca primă etapă în circuitul “Alba Grand Prix 2012”.

ELIT

Astfel după Mihnea Costachi, Adrian Sechereş, David Cordea sau George Ileană, pentru a aminti doar juniorii albaiulieni care au acces în elita naţională în ultimii ani, un nou nume începe să devină tot mai cunoscut în şahul românesc. Radu Ţâmpea a obţinut deja titlul de campion judeţean la categoria copii sub 8 ani şi recent Radu a participat la finalele Concursul Naţional Şcolar de Şah “Elisabeta Polihroniade”, organizat la Căciulata, unde s-a clasat pe locul secund la categoria copii sub 7 ani, acumulând 5,5 puncte în 8 partide. Radu Ţâmpea (Clubul Municipal de Şah Alba Iulia) este pregătit de Florin Ungurean (26 ani).

Dan HENEGAR

 

Dan HENEGAR