S-a luat de gât cu Guvernul! Primarul unei comune din Alba a dat în judecată statul pentru abuzurile din timpul stării de urgență

Pandemia de Covid-19 și starea de urgență, respectiv cea de alertă, au fost și încă reprezintă o perioadă nesigură și puțin spus grea pentru milioanele de români din țară și nu numai. A fost o perioadă în care marea majoritate a cetățenilor s-a simțit copleșită de valul imens de interdicții și reguli noi, pe lângă veștiile venite în lanț despre infectări.

Acest zid imens care a fost pus în calea tuturor cetățenilor când vine vorba de libertățile lor personale a venit de asemenea și însoțit de o multitudine de amenzi nejustificate uneori și de abuzuri din partea autorităților.

ELIT

Rusu Daniel-Gheorghe, primarul comunei Șpring din județul Alba, s-a decis să înfrunte Guvernul în mod legal pentru valul de decizii și interdicții pe care autoritățile le-au luat în contextul pandemiei și astfel, să încerce să încurajeze cetățenii din localitatea sa și numai, să lupte împotriva neregulilor și nedreptăților.

Edilul de la Șpring a explicat pentru ziarulunirea.ro care au fost motivele principale pentru acțiunea sa de judecată:

Mihail David - 2020

,,La baza demersului meu, au stat considerente atât morale cât și de legalitate. Consider că Guvernul încalcă grav și voluntar, prin recentele Hotărâri de Guvern, unele dintre cele mai importatante principii pe care se construiește o democrație și anume principiul de drepturi și libertăți constituționale pentru cetățenii României, folosindu-se de prevederi neconstituționale, în opinia mea și amplificandu-le prin aparatul de stat al MAI numit Poliție, unde am observat zecile de abuzuri, cum ar fi amendarea nejustificată a multor cetățeni.”

Primarul s-a arătat neclintit în fața unui eventual val de reproșuri datorită acțiunii sale: ,,Nu mă interesează cum mă vor judeca unele persoane pentru acțiunea mea, dearece consider că m-am născut liber și vreau să trăiesc liber. Demersul meu nu este unul populist, eu l-am inițiat pentru a da curaj și altor semeni de ai mei și pentru a le arată că avem drepturi și libertăți pe care trebuie să ni le apărăm, la nevoie, cu orice preț și care trebuie respectate în România.”

În anticiparea procesului care se va desfășura în data de 16 iunie, Daniel-Gheorghe Rusu este optimist în așteptările sale legate de eventuala decizie a judecătorilor, spunând: ,, Știu că procesul va avea ca și referință atât punctul meu de vedere cât și cel al MAI, care, printr-o intervenție în nume propriu, a intervenit în proces, simțindu-se lezați de îndrăzneala mea. Am încredere în justiție și sper că această să facă dreptate celor oropsiți și batjocoriți de această clasă politică , care nu ne mai conduce de 30 de ani, ci, ne umilește.

În încheiere, vreau să menționez că în România nu există niciun act normativ care să ateste oficial această stare de pandemie la nivel național. Ca atare, niciun act normativ, emis de Guvern, sau de Parlament, nu ar trebuie să fie legal dacă, la baza emiterii lui au stat, ipoteza existenței acestei stări de pandemie. Mi se pare o bătaie de joc la adresa libertății și sănătății noastre.”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...