Rămâi conectat

Curier Județean

S-a deschis sezonul de schi la Arieşeni şi Şureanu! Zăpada pe pârtie măsoară până la 70 de cm

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând de astăzi s-a deschis oficial sezonul de schii în judeţul Alba. Starea pârtiilor şi a drumurilor de acces este bună, iar cei care intenţionează să meargă cu placa sau cu schiurile chiar în acest weekend, au toate motivele să o facă.

Vezi mai jos date suplimentare despre cele două staţiuni de schi din judeţ:

Arieşeni (staţiunea Vârtop)

Drum: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii: în urma ninsorilor abundente, stratul de zăpadă atinge 70 cm, fiind excelent pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Meteo: conform prognozelor meteo, vremea este deosebit de rece, urmând ca sfârşitul săptămânii să fie marcat de ger şi ninsori în ziua de Duminică.

Instalaţii de cablu: cele două teleschiuri funcţionează în regim normal, de marţi până Duminică, între orele 09.00 – 17.00. De asemenea, pârtiile sunt prevăzute cu instalaţie de nocturnă.

Servicii: asistenţă Salvamont; şcoală de schi la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & snowboards la baza pârtiilor; restaurante şi unităţi de cazare în staţiunea Vârtop.

Domeniul Schiabil Şureanu

Drum: singura porţiune care pune probleme de accesibilitate şoferilor e cea care încheie drumul înspre Domeniul Schiabil Şureanu, şi anume tronsonul dintre barajul Oaşa şi pârtii (DJ 704), pe o lungime de 18 km. Drumul prezintă unele porţiuni de carosabil accidentat şi îngust. Totuşi, el este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii: în prezent, toate cele 9 pârtii (A 1, A 2, C 1, C 2, C 3, C 4, S 1, S 2) sunt funcţionale. Stratul de zăpadă măsoară peste 50 cm grosime, în funcţie de altitudine, fiind perfect pentru practicarea sporturilor de iarnă. Predomină zăpada tip powder, ideală pentru snowboard, schi de tură.

Meteo: conform prognozelor meteo, la Şureanu vremea va fi extrem de rece, cu temperaturi minime de până la -25 grade Celsius şi ninsori abundente în ziua de Duminică.

Instalaţii de cablu: atât telescaunul, cât şi cele două teleschiuri vor funcţiona în regim normal, de marţi până Duminică, între orele 09.30 – 16.30.

Servicii: asistenţă Salvamont; şcoală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centru de închirieri schiuri & snowboards în Luncile Prigoanei; centru de închirieri schiuri la baza pârtiei; trei apreschi­-uri; unităţi de cazare în Luncile Prigoanei şi în Poarta Raiului.

Informaţii oferite de Serviciul Turism, din cadrul Consiliului Judeţean Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea