Rămâi conectat

Ştirea zilei

S-a dat dezlegare la bătăi crâncene în judeţul Alba

Publicat

în

lÎn ziua de Paşti, la ora 19.00, agenţii Postul de Poliţie Hopârta au fost solicitaţi să intervină pentru aplanarea unui conflict izbucnit într-un cartier din localitatea Silivaş, comuna Hopârta. În urma intervenţiei agenţilor postului de poliţie Hopârta şi a lucrătorilor Biroului Poliţiei Rurale Aiud conflictul a fost aplanat. Din primele cercetări a rezultat că scandalul s-a produs pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Iniţial, cearta s-a produs între doi bărbaţi, treptat intervenind şi alte persoane care şi-au aplicat reciproc lovituri. În conflict au fost implicate, până la final, un număr de 11 persoane. În urma altercaţiei, patru dintre răniţi au fost transportaţi la Spitalul municipal din Aiud. Două persoane au rămas internate. Cercetările sunt continuate faţă de participanţii la conflict sub aspectul comiterii infracţiunii de încăierare.
lA doua zi de Paşti la ora 23.35, Poliţia Cugir a fost sesizată prin  SNUAU 112, că în faţa discotecii din localitate a izbucnit o bătălie ce s-a lăsat cu vărsare de sânge. Victimele, M.I., de 44 de ani şi B.A., de 25 de ani, ambii din Orăştie, oameni de ordine la discotecă, au fost agresaţi de grupul de persoane. M.I. a suferit multiple leziuni, fiind bătut cumplit cu o bâtă. A fost transportat pentru îngrijiri medicale la Spitalul din Cugir de unde a fost transferat la Spitalul de Urgenţe din Alba Iulia, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio cerebral, plăgi contuze şi fracturi la mâna stângă şi piciorul stâng. B.A. a suferit o fractură şi o plagă contuză la nivelul braţului drept, fără a rămâne internat în spital. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc acest eveniment şi pentru identificarea agresorilor. În funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale necesare pentru vindecarea leziunilor suferite de victime urmează să fie făcută încadrarea juridică a faptei.
lTot a doua zi de Paşti, dis de dimineaţă, pe la ora 4.25, agenţii Postului de Poliţie Sălciua au fost sesizaţi prin SNUAU 112, că în incinta unui local din comună a avut loc un scandal în urma căruia un localnic, de 25 de ani, a suferit leziuni după ce a fost înţepat cu un briceag de către un alt tânăr. Poliţiştii au stabilit că A.E.D., de 21 de ani, din Turda-Cluj, aflându-se în stare de ebrietate, a intrat în conflict cu tânărul din Sălciua, înţepându-l în şoldul stâng cu un briceag pe care îl avea asupra sa.  Victima a fost transportată la Spitalul orăşenesc Câmpeni pentru îngrijiri medicale, rămânând sub supraveghere medicală. Faţă de A.E.D. cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de port fără drept al cuţitului şi ultraj contra bunelor moravuri iar în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale necesare pentru vindecarea leziunilor victimei va fi făcută încadrarea juridică a faptei.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA

Publicitate

Ştirea zilei

Averea celor zece cei mai bogați oameni de pe planetă s-a dublat în timpul pandemiei de COVID-19. STUDIU

Publicat

în

Averea celor zece cei mai bogați oameni de pe planetă s-a dublat în timpul pandemiei de COVID-19. STUDIU

De la începutul pandemiei de coronavirus, averea celor mai bogați zece oameni din lume s-a dublat, arată un document publicat de către organizația de caritate Oxfam.

Conform datelor preluate de dpa, în acelaşi timp peste 160 de milioane de oameni au fost împinşi sub nivelul sărăciei.

Electrica Furnizare Discount

Studiul publicat înaintea agendei Forumului Economic Mondial de la Davos susţine că inegalităţile economice, de gen şi rasiale, precum şi cele între ţări „fac bucăţi lumea în care trăim”.

„Nu este din întâmplare, ci este o alegere: ‘violenţa economică’ este comisă când opţiunile politice structurale sunt luate pentru cei mai bogaţi şi mai puternici oameni. Asta ne afectează direct pe toţi, iar cel mai mult pe cei mai săraci, pe femei şi fete şi pe cei din grupurile categorisite în funcţie de rasă”, susţin autorii.

Directoarea executivă a Oxfam International, Gabriela Bucher, a declarat că „nu a fost niciodată mai important să începem să corectăm nedreptăţile violente ale acestei inegalităţi obscene, smulgând înapoi puterea elitelor şi averile extreme, inclusiv prin impozitare, readucând acei bani în economia reală pentru a salva vieţi”.

„Pandemia de coronavirus a scos la lumină atât motivul lăcomiei, cât şi ocazia, prin mijloace politice şi economice, prin care inegalitatea extremă a devenit un instrument de violenţă economică”, a adăugat ea.

Autorii studiului cer reducerea averilor extreme prin taxare progresivă, prin măsuri publice cu eficienţă dovedită în reducerea inegalităţii, precum şi reorientarea cu curaj a puterii în economie şi societate.

Forumul de la Davos, programat săptămâna aceasta, a fost amânat din cauza pandemiei. Cei mai proeminenţi politicieni se vor reuni prin mijloace digitale.

Sursa: g4media.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Județul Alba sub ZĂPEZI: Peste 2000 de locuitori din Apuseni, fără curent electric din cauza viscolului. La sud, DN 67C – Transalpina, acoperit de zăpadă

Publicat

în

Județul Alba sub ZĂPEZI: Peste 2000 de locuitori din Apuseni, fără curent electric din cauza viscolului. La sud, DN 67C – Transalpina, acoperit de zăpadă

Având în vedere că în momentul față este în vigoare un cod portocaliu de fenomene meteorologice – intensificări puternice ale vântului, viscol și vizibilitate foarte redusă, pentru partea de munte a județului Alba, echipele DRDP Cluj – Secția Drumuri Naționale Alba acționează cu toate utilajele din dotare pe DN 67C – Transalpina, DN 74, DN 74 A și DN 75, pentru deszăpezirea acestor sectoare de drum. Circulația se desfășoară în condiții de iarnă.

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, echipele DEER (Electrica) acționează în teren pentru a remedia avariile provocate de ninsorile abundente la rețeaua electrică din județ.

În zona Poiana Vadului au fost 16 PT cu 773 utilizatori nealimentați cu energie electrică. Sunt prezente 2 formații pe teren pentru remedierea defecțiunilor, în momentul de față nefiind alimentați 290 utilizatori.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, o avarie în zona Abrud a afectat circa 2.000 de utilizatori. Au fost finalizate manevrele de izolare a defecțiunii și implicit de alimentare a tuturor consumatorilor din această zonă.

În funcție de evoluția situației, toate instituțiile cu rol în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice, sunt pregătite să intervină în cel mai scurt timp.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Ninge ca-n povești în Apuseni: O pătură groasă de nea s-a așternut peste Abrud

Publicat

în

Ninge ca-n povești în Apuseni: O pătură groasă de nea s-a așternut peste Abrud

A început să ningă la Abrud, întâi mai timid, apoi cu fulgi tot mai mari, iar stratul de zăpadă a început să acopere toată suflarea. Încă de la primele ore ale dimineții, mai multe localități din județul nostru au început încet să fie vizitate de adevărata iarnă, așteptată cu nerăbdare de locuitori.

Iarna își continuă simțitor să își facă simțită prezența, în zona montană a județului, așternându-și paltonul alb și rece de nea, peste stațiunea Arieșeni.

Neaua a reușit să acopere toată suflarea, iar brazii parcă se bucură și ei de noua haină ce le-a adus-o bătrâna iarna, care nu vine niciodată cu mâna goală.

Electrica Furnizare Discount

Meteorologii au emis luni dimineața o avertizare Cod galben și portocaliu de viscol și ninsori, valabilă pentru județul Alba, până marți dimineața.

COD GALBEN

Din seara zilei de luni (17 ianuarie) și până în dimineața zilei de marți (18 ianuarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.

La munte vor fi rafale de 80…110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55…65 km/h.

CITEȘTE ȘI: NINGE ca-n povești la Alba Iulia: Prima zăpadă din iarna 2021-2022 s-a așternut cu fulgi mari peste orașul Marii Uniri

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului.

COD PORTOCALIU

În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…140 km/h. Va ninge viscolit, local mai abundent (15…25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusă, iar zăpada troienită.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare