Rămâi conectat

Actualitate

Roşia Montană picheteazĂ autorizat Ministerul Mediului pentru a-şi cere dreptul la muncă şi la o viaţă decentă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Sindicatul Viitorul Mineritului din Roşia Montană organizează o acţiune permanentă, autorizată, de pichetare a Ministerului Mediului din Bucureşti, pentru susţinerea proiectului minier propus de compania Roşia Montană Gold Corporation. Ieri, 19 martie, a fost prima zi de proteste.
„De prea multe ori vedem la televizor cum câţiva activişti, care nici nu au fost vreodată la Roşia Montană, fac tot felul de acţiuni de intimidare a autorităţilor şi a opiniei publice, în numele unei comunităţi pe care nici nu o cunosc. Roşia Montană suntem noi şi copiii noştri, Roşia Montană este inima Apusenilor şi înseamnă minerit.
Ne propunem să le transmitem membrilor Comisiei de Analiză Tehnică a cărei sarcină este să finalizeze evaluarea proiectului minier, precum şi domnului ministru al Mediului, că sperăm ca de acum încolo, prin acţiunea noastră autorizată, spaţiul de la minister nu va mai putea fi ocupat abuziv, fără niciun fel de autorizaţie, de către diverse persoane care, sub pretextul ecologismului, organizează mai mult sau mai puţin spontan acţiuni de intimidare. Din ce trăiesc aceşti oameni, dacă îşi permit ca ziua în amiaza mare să piardă vremea pe străzi?
Noi suntem mineri, nu activişti! Noi ne-am dori să avem de lucru la noi acasă şi să nu fim nevoiţi să venim la Bucureşti, să nu fim nevoiţi să stăm în faţa instituţiilor statului, ca să ne apărăm dreptul la o viaţă mai bună. Dar atunci când acest drept este ameninţat în mod constant de acţiuni de intimidare, nu ne rămâne decât să ne apărăm dreptul de a munci printr-o pichetare paşnică, dar de neclintit. Nu facem mitinguri, respingem orice violenţă, nu dorim să deranjăm pe nimeni, ci din contră, dorim să prevenim acţiuni viitoare de intimidare. (…) De astăzi, 19 martie, Roşia Montană este prezentă la Bucureşti, pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri”, se arată într-o scrisoare deschisă semnată de Cristian Albu, preşedinte al Sindicatului „Viitorul Mineritului”, Roşia Montană. (N.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vremea de 1 Mai, Florii și Paște 2024. Prognoza METEO anunțată de ANM

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vremea de 1 Mai, Florii și Paște 2024. Prognoza METEO anunțată de ANM Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza până la jumătatea lunii mai, o prognoză care cuprinde inclusiv vremea de 1 Mai și de Paște. Conform meteorologilor, vremea va fi una cu temperaturi peste medie, dar în această perioadă sunt posibile ploi. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea