Actualitate
Românii preferă tot mai mult vacanțele personalizate în locul turismului de masă
Reprezentanții agențiilor de turism specializate apreciază că românii încep să aleagă tot mai mult vacanțe personalizate de tip „signature”, construite în funcție de timpul, bugetul dar și în funcție de ceea ce își doresc de la concediul lor.
„Deși turismul de masă este cea mai cunoscută nișă turistică din România, de câțiva ani am observat o creștere a apetitului românilor pentru vacanțele personalizate, construite în funcție de timpul, bugetul dar și în funcție de ceea ce își doresc de la concediul lor. În aceste pachete personalizate includem experiențe unice în destinații exotice, fie sejururi fie circuite. Pentru că este o piață relativ tânără, este dificil de făcut estimări referitoare la mărimea acesteia”, a precizat, pentru AGERPRES, Alexandra Pârvu, marketing și customer care manager în cadrul unei agenții de turism.
Destinațiile cele mai cerute de clienți sunt Republica Dominicană, Maldive, Thailanda, SUA, Cuba și Mexic. Reprezentanții agenției de turism Eturia apreciază că destinațiile exotice, cu resorturi de lux și posibilitate de plajă sunt cele mai cumpărate de românii care își doresc vacanțe personalizate.
Pentru o astfel de vacanță, valoarea medie a unui pachet turistic personalizat este de 1700 euro/persoană, pentru sejururi la plajă. În schimb, românii care aleg circuitele tip „signature” plătesc, în medie, 3.000 euro/persoană. Turul Africii este, în schimb, cel mai scump pachet vândut — 18.000 euro/persoană.
În topul celor mai bine vândute destinații, Republica Dominicană, Cuba, Maldive, Indonezia, Mauritius și Jamaica se află pe locurile fruntașe.
Cei care aleg pentru pachetele personalizate pentru a-și petrece luna de miere în destinații exotice plătesc începând cu 1.400 euro/persoană în Indonezia, 4.190 euro/persoană în Argentina sau 8.310 euro/persoană pentru un circuit în Tanzania și Zanzibar.
Sursa Agerpres.ro

Actualitate
Vârsta de pensionare ar putea fi majorată de către Guvern. Cine sunt persoanele vizate
Vârsta de pensionare ar putea fi majorată de către Guvern. Cine sunt persoanele vizate
În câteva luni trebuiă să înceapă marea recalculare a pensiilor, dar nimeni nu știe cum va arăta noua formulă. În PNRR, Guvernul și-a asumat ca noua lege să fie gata la începutul anului.
„În noua sesiune parlamentară, ar trebui să înceapă lucrul pentru noul proiect privind legea pensiilor, un proiect care ar trebui să conțină totodată și impozitarea pensiilor speciale, despre care spuneau cei din coaliție că ar trebui făcută separat. Iată că se merge pe o decizie de comasare a celor două proiecte.
În ceea ce privește legea pensiilor de stat, vorbim despre modificări: crește vârsta de pensionare pentru femei până la 65 de ani, vor fi făcute recalculări pentru 5.000.000 de pensii, după cum arată datele venite din partea ministrului Sănătății.
Însă, am văzut că de fiecare dată când cei din coaliția de guvernare sunt întrebați cum va arăta noua formulă de calcul nu reușesc să ne spună concret cum va fi până la urmă această formulă. Se ia în calcul recalcularea acestor pensii. Pe de altă parte, va fi eliminat indicele de corecție și se va ține cont de numărul de puncte de pensionare obținute, acele puncte care apar pe cuponul de pensie, să nu mai existe inechitate la acest capitol, în funcție de anii de muncă, să nu mai existe niciun fel de inechitate în ceea ce privește pensia de stat din țara noastră, potrivit Antena3.
Vom vedea cât de repede va fi gata acest proiect, odată cu programul național de redresare și reziliență. Ar trebui ca la finalul anului 2023 proiectul privind noua lege a pensiilor să intre deja în vigoare”, a transmis reporterul Xenia Croitoru.
Actualitate
Cod Rutier 2022: Șoferii care circulă pe banda de urgență, pe autostrada, riscă reținerea permisului și amenzi uriașe
Cod Rutier 2022: Șoferii care circulă pe banda de urgență, pe autostrada, riscă reținerea permisului și amenzi uriașe
Șoferii care folosesc în mod nejustificat banda de urgență se pot alege cu permisul reținut pentru 90 de zile, conform noului Cod Rutier. Valoarea amenzilor este cuprinsă între 1305 și 2900 de lei.
După minivacanța de Sfânta Maria, oamenii se întorc acasă, iar asta se vede cel mai bine în trafic. Nerăbdători să ajungă la destinație, unii șoferi au încercat să fenteze regulile, depășit pe banda de urgență de pe Autostrada Soarelui. Ghinionul a făcut ca polițiștii de la Rutieră aflați la datorie să îi observe și să îi oprească pe cei care au încălcat legea.
Astfel, mai mulți șoferi au rămas luni, fără permisul de conducere pentru 90 de zile.
Noul Cod Rutier a intrat în vigoare în luna februarie a acestui an. Acesta cuprinde sancțiuni pentru șoferii agresivi și pedepse mai aspre pentru manevre periculoase pe autostradă.
Până acum, în vechea legislație, circulația pe banda de urgență a autostrăzii era sancționată doar cu amendă contravențională. Noul Cod Rutier prevede însă reținerea permisului pentru 90 de zile dacă șoferii folosesc în mod nejustificat banda de urgență. Noile amenzi sunt cuprinse între 1305 și 2900 lei.
De asemenea, șoferii care merg cu maşina pe contrasens pe autostradă riscă amenzi de până la 2.900 lei şi suspendarea permisului pentru 120 de zile.
Codul rutier actualizat prevede şi amenzi mai mari pentru şoferii care fac depăşiri neregulamentare. În funcţie de gravitate, amenda poate fi cuprinsă între 870 – 1.160 de lei, faţă de 580 – 725 de lei cât este în prezent.
Noul Cod Rutier prevede și sancționarea comportamentului agresiv al șoferilor în trafic.
„Prin comportament agresiv se înțelege efectuarea, pe drumul public, de către conducătorul de vehicul, a uneia dintre următoarele manevre:
a) deplasarea succesivă de pe o bandă de circulație pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depășirii unui șir de vehicule care circulă în același sens;
b) întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de ajutor;
c) pornirea vehiculului de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roților motoare;
d) circulația cu vehiculul la o distanță foarte redusă față de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât și în lateral, ori reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără motiv întemeiat, de natură a intimida conducătorul acestuia;
e) folosirea repetată a semnalelor sonore și/sau luminoase de natură a obliga nejustificat conducătorul de vehicul care circulă în fața sa să elibereze banda de circulație;
f) conducerea mopedului sau motocicletei având în contact cu partea carosabilă numai una dintre roți;
g) mersul cu spatele cu vehiculul în scopul intimidării celorlalți participanți la trafic care circulă în spatele acestuia;
h) realizarea intenționată a unui derapaj controlat al vehiculului în vederea întoarcerii sau rotirii acestuia;
i) conducerea intenționată a unui vehicul prin accelerarea repetată a motorului, de natură a stânjeni persoanele aflate în zona drumului public.”, se arată în OUG adoptată.
Actualitate
Cum va fi VREMEA în luna august și începutul lunii septembrie 2022. Prognoza METEO pe PATRU săptămâni
Cum va fi VREMEA în luna august și începutul lunii septembrie 2022. Prognoza METEO pe PATRU săptămâni
Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru finalul verii și începutul toamnei.
Pronoza meteo pentru săptămâna 15 – 22 august
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va în general excedentar în jumătatea estică a țării, precum și la munte, dar și local deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal.
Pronoza meteo pentru săptămâna 22 – 29 august
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.
Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.
Pronoza meteo pentru săptămâna 29 septembrie – 5 septembrie
Temperaturile medii se vor situa peste cele normale pentru această perioadă, în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.
Pronoza meteo pentru săptămâna 5 – 12 septembrie
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări.
Șapte proiecte majore la ANM. Elena Mateescu, despre Centrul Agrometeorologic: România deschide un drum
Elena Mateescu, director general ANM, prezentă la conferința „Schimbările climatice, prioritate zero la nivel european. Ce face România?”, a prezentat obiectivele pe care ANM și le-a asumat până la data de 31 decembrie 2023.
„Pentru că rolul Administrației Naționale de Meteorologie este să monitorizeze, să elaboreze avertizări și prognoze meteorologice, avem un proiect în implementare. Contractul a fost semnat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în mai 2022, cu 7 obiective foarte importante: (1) modernizarea rețelei de radare meteorologice cu 7 radare noi Doppler, dual-polarimetrice, în bandă S; (2) modernizarea rețelei de detecție a fulgerelor; (3) modernizarea infrastructurii de comunicații și îmbunătățirea performanțelor sistemului informatic al ANM; (4) extinderea modernității rețelei naționale de stații meteorologice automate; (5) sistem de recepție, prelucrare, vizualizare, arhivare și diseminare a datelor de la sateliții meteorologici și de supraveghere a atmosferei; (6) sistem de recepție, prelucrare, arhivare și diseminare a datelor de la sateliții Copernicus Sentinel-1, Sentinel-2, Sentinel-3 și Sentinel-5P de tip capabil să asigure înregistrări ale zonelor afectate de dezastre sau situații de criză pe teritoriul național; (7) Centrul Agrometeorologic pentru Regiunea VI-Europa din cadrul Organizației Meteorologice Mondiale”, a precizat Elena Mateescu.
„În acest moment, suntem în perioada de evaluare tehnică a ofertelor depuse pentru toate cele 7 obiective, pentru că trebuie să le implementăm până la 31 decembrie 2023. Mulțumesc echipei care lucrează la implementarea acestor. Este foarte greu, desfășurăm și activitate operativă simultan cu ceea ce înseamnă nevoia de a ne moderniza și a beneficia de fondurile europene.”
„Reperul clădirii (n.r. Centrului Agrometeorologic) este acela de „clădire verde-smart green”, care va asigura schimbul de informații și realizarea de produse pentru fermierii din România și din Europa. Este foarte important acest lucru, pentru că astfel rămânem în elita meteorologiei și agrometeorologiei internaționale și România deschide un drum, realizând primul centru de acest fel, din lume.”, a mai spus directorul ANM.
-
Opinii - Comentariiacum 22 de ore
Când urăm ”La mulți Ani de Sfânta Maria”, pe 15 august sau pe 8 septembrie?
-
Opinii - Comentariiacum 13 ore
Mesaje de Sfânta Maria Mare: URARI și FELICITARI pentru sărbătoriți, de Adormirea Maicii Domnului
-
Actualitateacum 15 ore
Gest impresionant al unui patron. A decis să dea toți banii angajaților: „Nu vreau să mor cu ei în bancă”
-
Actualitateacum 14 ore
Directorul general al Pfizer, infectat cu Covid-19: Era vaccinat cu patru doze
-
Curier Județeanacum 15 ore
FOTO| Momente emoționante la ISU Alba: Plutonierul adjutant șef Nițescu Cristian, ultima dată în formație, la trecerea în rezervă
-
Actualitateacum 14 ore
Au plecat în vacanță la Cracovia și au ajuns în Craiova: Cum s-a terminat odiseea celor doi turiști italieni
-
Actualitateacum 13 ore
Tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru elevi. Când se depun cererile și care sunt condițiile
-
Curier Județeanacum 21 de ore
VIDEO| S-au deschis spațiile de servicii de pe autostrada A10 Sebeș-Turda, dintre Sebeș și Alba Iulia