Românii pot primi o sumă uriașă de la stat, dacă îndeplinesc câteva condiții simple

Paul Voicu - Primar 2020
Românii pot primi o sumă uriașă de la stat, dacă îndeplinesc câteva condiții simple

Ministrul Fondurilor Europene, Ioan-Marcel Boloș, a spus că românii au o șansă uriașă, deoarece aceștia pot să primească o sumă uriașă de la stat, dacă îndeplinesc câteva condiții simple. Este vorba despre 200 de studenţi ce vor beneficia de aceşti bani, cu condiţia să înfiinţeze start-up-uri în IT, robotică sau automatizări industriale.

Se speră că programul care va începe în curând va fi un succes, astfel că va putea fi extins. Ministrul Boloş a precizat că vizaţi de acest program sunt studenţii aflaţi în anul terminal în domeniul tehnic, dar pot beneficia de fonduri şi absolvenții de facultate din alte domenii prioritare pentru creșterea economică.

ELIT

Prima ediţie va fi reprezenta un program-pilot, spune ministrul Fondurilor Europene. În cazul în care rezultatele vor fi bune, a precizat acesta, programul va fi extins, a precizat acesta: la următoarea sesiune de înscriere, numărul finanţărilor acordate va fi majorat.

Sunt vizaţi şi românii din străinătate sau firmele

Mihail David - 2020

Nu doar tinerii din România sunt în vizorul autorităţilor. Ioan-Marcel Boloş spune că şi românii care locuiesc în străinătate ar putea beneficia de un program similar, în care vor primi 100.000 de euro pentru a-şi porni o afacere, scrie voxbiz.ro.

Statul român vine cu veşti bune şi pentru întreprinderi. Afacerile mari vor putea primi bani pentru dezvoltarea abilităților salariaților de manipulare a echipamentelor industriale complexe, iar IMM-urile vor putea accesa fonduri pentru dezvoltarea cunoştinţelor digitale primare ale salariaţilor.

Toate aceste programe vor fi demarate în următoarele luni şi sunt parte a Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, explică ministrul Ioan-Marcel Boloş.

Surse: Capital

Darius BUZGURE

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...