Românii ar putea avea încă o zi liberă. Când va fi ea?

Românii ar putea avea încă o zi naţională, potrivit unui proiect de lege depus de senatorul PSD Nicolae Bădălău. Senatorul PSD a depus la Senat, o propunere legislativă prin care cere instituirea Zilei Dăruirii pe 25 septembrie, parlamentarul aducând ca argument principal un citat din Blaise Pascal: “Plăcerea oamenilor cu adevărat mari e să facă oamenii fericiţi”.

„Plăcerea oamenilor cu adevărat mari e să facă oamenii fericiţi”, îşi începe Nicolae Bădălău expunerea de motive. De asemenea, în expunerea de motive a propunerii legislative ce a fost depusă, în procedură de urgenţă, senatorul PSD spune că dăruirea este, înainte de toate, „un act profund şi personal” ce este izvorât dintr-o nevoie umană de a fi „mai bun” şi „generos”.

„Dăruirea este, înainte de toate, un act profund şi personal, izvorât dintr-o nevoie umană, aceea de a fi mai bun, generos: de a oferi celuilalt, de a te simţi împlinit, de a-i contamina pe alţii de bucuria vieţii. A dărui din inimă, a participa la ceva anume, a ajuta pe cineva, a face un bine cuiva, poate însemna şi a simţi că faci parte dintr-o comunitate pe care vrei să o faci un loc mai bun şi mai frumos, a contribui la o activitate nobilă, valoroasă. Această nevoie este înrădăcinată în fiecare dintre noi”, argumentează Bădălău, potrivit Mediafax.

Pe plan international, a fost lansată în Statele Unite ale Americii, în anul 2012, GivingTuesday. Această zi creează o mişcare care reuneşte ONG-uri, instituţii publice, companii şi oamebni pentru a încuraja implicarea în comunitate.

Sursa: a1.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Oameni mari? 23 aprilie 2018 at 9:14

Greseala capitala a politicienilor este sa se considere „oameni mari”. Pt ca, din contra, sunt niste oameni marunti si asta se vede in primul rand din marimea privilegiilor pe care insisi si le acorda(salarii uriase, pensii de lux, gratuitati, vacante dese si prelungite, legi care sa-i protejeze, legi care sa-i favorizeze etc) in comparatie cu ce suporta un popor care-i intretine.

rachiteanu 23 aprilie 2018 at 9:44

Oare nu ar fi mai bine sa nu mai lucram de loc ca si asa o ducem destul de bine din perspectiva unora!!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...