România va avea prima platformă de inovare şi transfer tehnologic. Ministrul Cercetării: „Am avut nişte discuţii foarte bune cu cei din Taiwan, care fabrică conductori”
România va avea prima platformă de inovare şi transfer tehnologic. Ministrul Cercetării: „Am avut nişte discuţii foarte bune cu cei din Taiwan, care fabrică conductori”
În cursul zilei de vineri, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării a anunțat faptul că a fost „bătută palma” pentru a înființa prima platformă de inovare și transfer tehnologic din România, lângă București.
„Vă spun o informaţie în premieră – o mai ştiu încă trei oameni şi premierul României: am reuşit să găsesc o finanţare de 50 de milioane de euro printr-o altă instituţie, am pus la masă toate institutele care ţin de Ministerul Cercetării, am pus la masă o primărie de lângă Bucureşti, Consiliul Judeţean Ilfov şi alţi parteneri privaţi, am luat vreo 30 de hectare publice şi acolo vom face primul centru de inovare, pentru că acolo sunt şi institutele de cercetare pe zonă de laser, pe zonă de nucleară. Am bătut palma să facem prima platformă de inovare şi transfer tehnologic din istoria României”, a declarat Ivan în cadrul unui seminar organizat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Bistriţa-Năsăud, scrie AGERPRES.
Bogdan Ivan a menţionat că se lucrează la elaborarea unei legislaţii care să sprijine colaborările dintre institutele de cercetare şi mediul privat
Ministrul a mai vorbit şi despre oportunitatea deschiderii unei fabrici de microconductori în ţara noastră, menţionând că a avut discuţii în acest sens cu specialişti din Taiwan.
„Trebuie să gândim mare, din punctul meu de vedere: microconductori. Am avut nişte discuţii foarte bune cu cei din Taiwan, care fabrică conductori. Am avut discuţii cu cei de la Bruxelles şi cu Ministerul Economiei. O să avem vreo 600 de milioane de euro care pot să fie folosite pe partea de microconductori în România, Taiwanul vine cu tehnologia”, a spus Ivan.
Bogdan Ivan a participat vineri, la invitaţia CCI Bistriţa-Năsăud, la seminarul de informare cu tema „Transformarea digitală – oportunitate şi provocare pentru companii şi angajaţi”, organizat în cadrul proiectului „InFormat 4.0 – Digiskills”, implementat în parteneriat cu Cluj IT Cluster (judeţul Cluj) şi Business Saga (judeţul Alba).
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Circulația pe timp de noapte, INTERZISĂ șoferilor cu mai puțin de trei ani de experiență la volan: UE, propunere controversată pentru reducerea accidentelor în trafic
Circulația pe timp de noapte, INTERZISĂ șoferilor cu mai puțin de trei ani de experiență la volan: UE, propunere controversată pentru reducerea accidentelor în trafic O măsură radicală, menită să reducă numărul de accidente rutiere, este în plin proces de evaluare de către Uniunea Europeană. Una dintre cele mai controversate propuneri din acest pachet este […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfânta Maria 2024. Aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Ana 2024. Care este originea numelui pe care îl poartă mii de românce
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
MESAJE de Sfânta Maria Mică. SMS-uri și urări pentru cei dragi, familie, colegi și prieteni care îşi celebrează, în 8 septembrie, ziua numelui
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfânta Ana 2024. URARI și felicitări de ”la mulți ani” pentru persoanele care își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Obiceiuri și tradiții de Sfânta Maria Mică – Nașterea Maicii Domnului, prima sărbătoare din cursul anului bisericesc
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Sfânta Maria Mică 2024: Ce nume sunt sărbatorite în 8 septembrie, de Nașterea Maicii Domnului