Rămâi conectat

Sport

România s-ar putea califica și dacă pierde cu Slovacia – Calcule pentru optimi

Unirea Ziarul

Publicat

în

România s-ar putea califica și dacă pierde cu Slovacia – Calcule pentru optimi

România a suferit o înfrângere dureroasă în fața Belgiei, cu scorul de 0-2, în al doilea meci al grupelor EURO 2024. Cu toate acestea, calculele pentru calificarea în optimile competiției rămân favorabile echipei noastre.
Meciul decisiv împotriva Slovaciei

Partida crucială a României, împotriva Slovaciei, va avea loc pe 26 iunie, la ora 19:00. În același timp, se va disputa și meciul dintre Ucraina și Belgia, care va influența în mod direct clasamentul final al grupei.

Citește și: La Euro 2024: România în grupă cu Belgia, Slovacia și învingătoarea din play-off-ul B (Bosnia şi Herţegovina – Ucraina, Israel – Islanda)!

Pentru a fi 100% siguri de calificare în optimile EURO 2024, România are nevoie de o victorie împotriva Slovaciei. Cu cele 3 puncte obținute în urma unei victorii, echipa noastră ar ajunge la un total de 6 puncte, asigurându-și astfel unul dintre primele două locuri în grupă, indiferent de rezultatul celuilalt meci.

Scenariul unui egal cu Slovacia

Chiar și în cazul unui rezultat de egalitate cu Slovacia, România ar păstra șanse mari de calificare. Cu 4 puncte, echipa noastră ar fi la egalitate cu slovacii, dar ar termina deasupra acestora datorită unui golaveraj superior. Un egal ar garanta calificarea ambelor echipe în optimile competiției, lăsând Belgia și Ucraina să joace un meci decisiv pentru ieșirea din grupă.

Există și scenariul în care toate echipele din grupă ar avea 4 puncte, în cazul în care și meciul dintre Belgia și Ucraina s-ar încheia la egalitate. În această situație, România ar fi avantajată de golaveraj și ar termina peste slovaci și ucraineni, asigurându-și astfel calificarea.

Scenariul unei înfrângeri cu Slovacia

În cel mai nefavorabil scenariu, acela al unei înfrângeri în fața Slovaciei, România ar rămâne cu 3 puncte și ar fi nevoită să aștepte rezultatul meciului dintre Belgia și Ucraina. Pentru a evita clasarea de pe locul 3, România ar avea nevoie ca Belgia să învingă Ucraina. În cazul îndeplinirii acestei condiții, calificarea noastră în optimi ar depinde de punctajele echipelor de pe locul trei din celelalte grupe.

Așadar, România se află într-o poziție încă favorabilă pentru calificarea în optimile EURO 2024, deși înfrângerea în fața Belgiei a complicat puțin lucrurile. Meciul decisiv împotriva Slovaciei va fi un test crucial pentru echipa noastră, iar suporterii speră la o evoluție inspirată care să ne aducă victoria și calificarea mult dorită.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia – FC Ittihad Kalba 1-2 (0-2), în meci amical în Slovenia | Golul „alb-negrilor” marcat de Fetița

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-o partidă amicală disputată în Slovenia, divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a pierdut cu FC Ittihad Kalba (din primul eșalon al Emiratelor Arabe Unite), scor 1-2 (0-2). Fetița, intrat la pauză a marcat golul „alb-negrilor” (49), asta după ce în prima repriză s-au consemnat reușitele lui Yasser Hassan (7) și Salem Rashid (41). Gruparea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea