Rămâi conectat

Actualitate

România, promovată de Banca Mondială în categoria țărilor cu venituri mari pe cap de locuitor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Românii o duc mai bine, cel puțin așa arată statisticile internaționale făcute publice. Banca Mondială a promovat România în categoria țărilor cu venituri mari, după încorporarea evoluțiilor din 2019 (venit pe locuitor de 12,630 dolari), aspect important pentru deciziile privind rating-ul investițional și pentru negocierile de aderare la OCDE.

Venitul pe locuitor a crescut în România de la 11.290 dolari în 2018.

Alături de Romînia, au urcat la o categorie superioară Benin, Indonezia, Mauritius, Nauru, Nepal și Tanzania. La o categorie inferioară de venituri au fost mutate Algeria, Sri Lanka și Sudan.

Banca Mondială alocă economiile lumii în patru categoriide venituri – țări cu venituri mici, mijlocii inferioare, mijlocii superioare și cu venituri mari. Clasificările sunt actualizate în fiecare an la 1 iulie.

Modificările se fac anual pentri că factori precum creșterea economică, inflația, ratele de schimb și creșterea populației influențează venitul național brut pe cap de locuitor. Revizuirile ale datelor conturilor naționale pot influența, de asemenea, venitul pe cap de locuitor.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea