România, promovată de Banca Mondială în categoria țărilor cu venituri mari pe cap de locuitor

Paul Voicu - Primar 2020

Românii o duc mai bine, cel puțin așa arată statisticile internaționale făcute publice. Banca Mondială a promovat România în categoria țărilor cu venituri mari, după încorporarea evoluțiilor din 2019 (venit pe locuitor de 12,630 dolari), aspect important pentru deciziile privind rating-ul investițional și pentru negocierile de aderare la OCDE.

Venitul pe locuitor a crescut în România de la 11.290 dolari în 2018.

ELIT

Alături de Romînia, au urcat la o categorie superioară Benin, Indonezia, Mauritius, Nauru, Nepal și Tanzania. La o categorie inferioară de venituri au fost mutate Algeria, Sri Lanka și Sudan.

Banca Mondială alocă economiile lumii în patru categoriide venituri – țări cu venituri mici, mijlocii inferioare, mijlocii superioare și cu venituri mari. Clasificările sunt actualizate în fiecare an la 1 iulie.

Mihail David - 2020

Modificările se fac anual pentri că factori precum creșterea economică, inflația, ratele de schimb și creșterea populației influențează venitul național brut pe cap de locuitor. Revizuirile ale datelor conturilor naționale pot influența, de asemenea, venitul pe cap de locuitor.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...