România, în top 5 al statelor UE care au raportat cea mai ridicată producție de lemn pentru combustibil. Datele Eurostat
România, în top 5 al statelor UE care au raportat cea mai ridicată producție de lemn pentru combustibil. Datele Eurostat
Anul trecut, producția de lemn rotund, bușteni, pentru combustibil în Uniunea Europeană s-a situat la 118,5 milioane de metri cubi, conform datelor publicate marți de către Oficiul European de Statistică.
Producţia de anul trecut reprezintă o creştere cu 4% comparativ cu 2020 (113,8 milioane metri cubi) şi cu 3% faţă de 2019 (115 milioane metri cubi).
În 2021, cinci state membre UE au raportat cea mai ridicată producţie de lemn pentru combustibil: Franţa (26,7 milioane metri cubi), Germania (23,2 milioane metri cubi), Finlanda (8,9 milioane metri cubi), România (6,4 milioane metri cubi) şi Suedia (5,5 milioane metri cubi), împreună fiind responsabile pentru 65% din producţia UE de lemn pentru combustibil.
Comparativ cu 2020, cele mai mari creşteri ale producţiei de lemn pentru combustibil au fost raportate anul trecut în Germania, Franţa (ambele cu 15%) şi Ungaria (14%), iar cel mai semnificativ declin a fost în Luxemburg (minus 23%), Austria (minus 8%) şi Estonia (minus 6%).
Lemnul este din ce în ce mai folosit ca sursă de energie regenerabilă.
Producţia de lemn rotund pentru combustibil a crescut semnificativ în ultimii ani (18% în 2019 comparativ cu 2016), înainte de a scădea în 2020, în contextul efectelor pandemiei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Studenții români care învață în străinătate vor fi asigurați la sănătate în România Studenții români care învață în străinătate vor fi asigurați la sănătate în România, conform Legii 309/2024, publicată luni, 9 decembrie 2024, în Monitorul oficial. Citește și: Asigurare de sănătate GRATUITĂ pentru studenții care vor să urmeze cursurile unei facultăți în străinătate În […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
13 decembrie: Ziua Tipografilor
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Marele artist Ioan Bocșa împlinește 77 de ani: S-a născut în vremea colindelor pe care astăzi le cântă. La mulți ani, maestre!
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului
-
Opinii - Comentariiacum 22 de ore
14 decembrie: 69 de ani de la aderarea României la Organizaţia Naţiunilor Unite