Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

România, calificare în optimile CE de volei feminin, după victoria uriașă cu Bosnia | Iarina Axinte și Raisa Ioan și-au învins antrenorul de la Volei Alba Blaj

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa României de volei feminin a obținut o victorie uriașă cu Bosnia-Herțegovina, scor 3-2, după o întâlnire dramatică care a durat 127 de minute, și s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European!

Iarina Axinte și Raisa Ioan s-au aflat printre titularele primei reprezentative, învingându-și antrenorul de la clubul din „Mica Romă”, Stevan Ljubicic, principal la Volei Alba Blaj, ce s-a bazat și pe Dajana Boskovic – 13 puncte. Pentru România, victoria cu bosniacele era obligatorie pentru a rămâne în cursa de calificare la Europene.

Naționala României ne-a oferit un nou thriller în grupa B, la Campionatul European din Italia. La Torino, echipa pregătită de Guillermo Naranjo Hernandez a trecut cu 3-2 de Bosnia Herțegovina la capătul unei întâlniri extrem de tensionate. Ambele formații aveau nevoie de succes pentru a-și aconta ieșirea din grupă și siguranța ajungerii la Florența, acolo unde au loc jocurile din optimile de finală. Naționala de volei feminin a României a învins reprezentativa Bosniei-Herțegovina după un meci dramatic de cinci seturi (12-25, 26-24, 25-21, 21-25, 15-11). E al doilea succes al „tricolorelor” la Campionatul European de volei feminin, extrem de important în economia grupei.

România a fost curajoasă și determinată la Torino. În al patrulea meci de la Campionatul European, „tricolorele” au început rău partida cu Bosnia-Herțegovina. Antrenate de Stevan Ljubicic, tehnicianul celor de la Alba Blaj, adversarele s-au desprins rapid și la 4-1, simțind deruta din jocul româncelor, spaniolul Guillermo Naranjo a cerut time-out. La fel a făcut și la 11-6, dar nu a putut rezolva prea multe.

Bosniacele au lovit din toate pozițiile cu Iman

Am revenit miraculos în setul 2

Bosnia a început mult mai bine, nu a dat nicio șansă fetelor noastre și a încheiat setul la 25-12! Antrenată de Stavan Ljubicic, tehnicianul campioanei Volei Alba Blaj, echipa bosniacă părea că e în control, mai ales că și în setul doi s-a desprins la 13-8 și apoi 22-19. Ca un miracol însă, pe fondul intrării pe teren a Dianei Roman, româncele au reușut să se apere mai bine, au scos câteva puncte grele și au egalat situația la seturi după 26-24.

România a venit din spate și în setul 3, după ce Bosnia a pus încă o dată patru puncte avantaj pe tabelă: 11-7. A urmat însă o nouă perioadă bună de joc a ”tricolorelor”, am început să punem mingile jos și bosniacele nu mai părea la fel de sigure ca în start. România a trecut în față și nu a mai cedat până la final: 25-21.

Aveam un punct acontat, dar mai bune erau 2 sau 3. Jocul a continuat în aceleași coordonate și în setul 4. Cu Bosnia fiind mereu la conducere. Și cu româncele întorcându-se la greșelile neforțate din primul set, mai ales. Am dat senzația că revenim mereu, dar Bosnia a câștigat setul, 25-21, și meciul intra din nou în decisiv.

Era al doilea meci pentru România și al treilea pentru Bosnia la Europene. Bosniacele câștigaseră cu 3-2 și în fața Croației și în fața Elveției și arătaseră că stau foarte bine mental.

Un deja-vu ca în meciul cu Elveția

România a condus cu 6-4, dar Bosnia a schimbat terenurile în avantaj, 8-7. Același scor fusese și cu Elveția, iar noi, din tribună, ne-am rugat ca meciul să nu aibă același deznodământ. Și nu a avut. Româncele s-au capacitat, au strâns rândurile și pe fondul serviciilor excelente ale Iarinei Axinte, mezina lotului nostru, au înschis meciul la 15-11.

Punctele României au fost reușite de: Adelina Ungureanu 23, Elizabet Inneh 19, Rodica Buterez 19, Daiana Roman 8, Raisa Ioan 4, Iarina Axinte 3, Dalia Vîrlan 1, Iuna Zadorojnai 1. Omul meciului avea să fie însă liberoul Diana Vereș, cea care s-a apărat foarte bine și a avut o preluare foarte bună.

O victorie uriașă, un succes care înseamnă în mare măsură calificarea în optimi. Ar fi altfel numai dacă România va pierde cu Bulgaria, iar Bosnia să treacă de Italia, țara gazdă, echipă care nu a pierdut niciun set! Mai avem de jucat jocul din grupă cu Bulgaria și, în funcție de locul ocupat, vom afla și adversarul din optimi. Unul care se va alege din grupa din Estonia (Franța, Olanda, Slovacia, Spania, aflate momentan în această ordine

Sursa: FRV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea