Rezultatele alegerilor parlamentare 2016: Mircea Hava, învins de PSD la Alba Iulia, Rotar imbatabil la Blaj; rezultat catastrofal la Aiud, iar surpriza PNL Alba – Dorin Nistor, la Sebeș

judetul-alba-parlamentare01Rezultatele alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016 mută Partidul Național Liberal (PNL) ”la țară”, în județul Alba. Dacă până acum, prin tradiție, PSD-ul era câștigător în mediul rural, de această dată s-a întors roata, iar PNL a reușit să câștige, la limită, scrutinul din Alba, datorită voturilor acordate de cetățenii din comune.  

Potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central (BEC), social-democrații au ieșit învingători în nouă dintre cele unsprezece orașe și municipii, primind mai multe voturi, atât la Camera Deputaților cât și la Senat, în Alba Iulia, Aiud, Abrud, Baia de Arieș, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș, Teiuș și Zlatna, iar liberalii au câștigat doar municipiile Blaj și Sebeș.

ELIT

Un rezultat surprinzător a fost scorul obținut de PSD în Alba Iulia. Municipiul reședință de județ,  condus de mai bine de 20 de ani de liberalul Mircea Hava, a fost câștigat de social-democrați cu un procent de 34,32 % obținut la Camera Deputaților și cu 36,48% la Senat, în timp ce PNL a obținut la Cameră 32,05%, iar la Senat 32,26%.

La Blaj, primarul Gheorghe Rotar confirmă că este de neînvins, PNL câștigând alegerile în ”Mica Romă” cu un procent de peste 50%, atât la Camera Deputaților cât și la Senat.

Mihail David - 2020

Exceptându-l pe Rotar, care era recunoscut ca un învingător, cea mai plăcută surpriză pentru PNL a consituit-o, municipiul Sebeș condus de Dorin Nistor, proaspăt ales primar,  unde PNL a câștigat alegerile parlamentare cu aproximativ 2 procente diferență față de PSD.

Cea mai mare catastrofă pentru PNL în județul Alba a fost orașul Aiud, unde Oana Badea a pierdut cu aproape 20 de procente,  PSD reușind să obțină 42,28%, iar PNL doar 23,03%. În Aiud, a fost, probabil, cel mai prost rezultat obținut de PNL Alba, raportat la așetptările liberalilor.

Citiți și BEC: REZULTATELE alegerilor parlamentare pentru județul Alba. SCOR de INFARCT pentru PSD, la Senat. Câștig ”la limită” pentru PNL

Care vor fi următorii parlamentari de Alba după alegerile din 11 decembrie 2016?

Menționăm că rezultatele nu au fost încă validate de Biroul Electoral Județean Alba, fiind înregistrate pe BEC.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

12 Comentarii

Cristi 12 decembrie 2016 at 12:18

O nație de asistați social ….

bulina neagra 12 decembrie 2016 at 12:25

Pai dupa ce noua primarita de Aiud care zicea ca face locuri de munca, le desfinteaza si pe cele existente, pierde vremea cu filmarile de pe facebook, juma de norma e profesoara si si-a constituit o echipa de tot rahatul pe baza de interese de partid ce naiba se astepta. Aiudenii au sarit din lac in put cu primarita asta rromanca.

Un aiudean 12 decembrie 2016 at 16:19

Dezastru… Iti si vine sa plangi cand vezi ignoranta unora…
Cate mandate a avut domnul Josan ca si primar in Aiud? In cazul in care nu stiti, va spun eu: 4 (PATRU). Ce a facut domnul fost primar pentru Aiud? Va spun eu: NIMIC. Sau nimic bun.
Cum aveti pretentia ca dupa 6 luni de mandat, actulul primar sa repare tot ceea s-a stricact in atatia ani? Mai ales, cu planul bugetar care exist pana la sfarsit de an. E absurd…
Haide sa avem putina rabdare si sa aratam cu degetul atunci cand actuala primarie intr-adevar dovedeste incapabilitate.
In ceea ce priveste Facebook-ul, vreti sau nu vreiti sa acceptati, in ziua de azi, reprezinta un mediu de comunicare pentru o mare parte din cetateni. Iar faptul ca se posteaza pe Facebook planurile viitoare, progresul si alte aspecte de genul, nu vad sa fie o problema. Mai ales in cazul in care, se raspunde si la criticile negative sau observatiile / doleantele Aiudenilor.
Sunt de aceasi parere cu domnul de mai sus, ar trebui sa invatati sa respectati oamenii, indiferent de sex sau de alte aspecte 🙂
Dar de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere…

lupul singuratic 12 decembrie 2016 at 14:58

Ptr bulina neagra, nu sant un fan a primaritei dar o respect ca pe oricare doamna , asa procedeaza un un educat in comparatie cu d-ta care sant convins ca ai lipsit in genere de la scoala si in special cand a fost predata materia de bun simti.

Paul 12 decembrie 2016 at 16:45

taci ma rromanule

bulina neagra 12 decembrie 2016 at 15:56

Ar fi fost bine ca la scoli sa fie predata materia ~bun simt~ poate atunci unii nu angajeau si plateau din bani publici prieteni si colegi de partid ci formau o echipa de oameni specializati pe segmentele de dezvoltare de care are Aiudul atata nevoie. Poate unii politruci (valabil si pentru Oana Badea) isi dadeau seama ca banul public nu se cheltuieste discretionar de catre nimeni si parteneriatele publice nu se incheie decat in baza unor analize prealabile de cost-beneficiu. In ceea ce priveste respectul fata de om mai ales fata de o doamna nu prea era vorba de asta in fraza. Se vorbeste despre activitatea ca si primar a doamnei. Ce naiba daca avem primari de sex feminin nu le putem critica activitatea pentru ca chipurile nu le respectam sexul :)))))). A intrat in joc si asta inseamna ca trebuie sa fie pregatita sa raspunda criticilor. In rest bafta.

Aiudeanul 12 decembrie 2016 at 17:40

Sa avem pardon, dar primarul actual nu poate, deocamdata, sa creeze locuri de muncă. Ea da afara cat poate. La spital am auzit ca in urma santajului va veni un UDMR-ist altfel frumoasa Helga isi ia jucariile si se mute in opozitie.

jucatorul de golf 12 decembrie 2016 at 18:09

Corecta asta cu bunul simt la scoala…. oare de ce Oana cand a activat in minister nu a reusit introducerea ei ca materie??? Pentru ca habar nu ar fi avut de ea. insa nu este corect sa intri primar cu sloganul ca vei face locuri de munca si imediat dupa ce te instalezi desfintezi locuri de munca fara a crea intai alternative pentru oamenii care raman pe drumuri. E clar si se vede ca a pornit cu stangul in aceasta privinta desi putea sa se inspire de la colegul Nistor de la Sebes care nu a dat afara ci a reorganizat administratia locala si asta va da roade in viitor pentru Sebes. In privinta echipei poate nu a fost cea mai inspirata dar trebuie sa le dam macar 1 an sa vedem ce fac.

gaby 12 decembrie 2016 at 18:40

la Aiud e primarita basista aia care era sluga lui Funeriu in guvernul Boc?

david 12 decembrie 2016 at 22:18

pai la ce sau asteptat ce de la PNL ? in conditiile in care il aveau pe Florin Roman primul pe lista . Acest om a tras partidul in jos in judetul alba , iar vechii PNL-isti (care oricum nu il mai considera pe Roman ca fiind din PNL de cand a vandut partidul pentru interesele personale) au votat anti Roman si implicit anti PNL.
Hava si Dumitrel care sau bucurat de sluga Roman, acum culegeti recolta!
Felicitari !

HD 13 decembrie 2016 at 8:45

PNL-PDL Alba,condus de „vinituri”:C.J.-Oltenia,Primaria A.I.-Bihor,Parlament-„eternul bistritean”.Cei din Alba sunt atat de slabi,ca n-au fost in stare sa promoveze oameni de-ai locului….ATUNCI??? ASTA AVETI!!!

Viper 13 decembrie 2016 at 12:56

Incet incet se innroseste si Alba. Politica facuta profesional a castigat.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...