Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rezultatele alegerilor parlamentare 2016: Mircea Hava, învins de PSD la Alba Iulia, Rotar imbatabil la Blaj; rezultat catastrofal la Aiud, iar surpriza PNL Alba – Dorin Nistor, la Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

judetul-alba-parlamentare01Rezultatele alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016 mută Partidul Național Liberal (PNL) ”la țară”, în județul Alba. Dacă până acum, prin tradiție, PSD-ul era câștigător în mediul rural, de această dată s-a întors roata, iar PNL a reușit să câștige, la limită, scrutinul din Alba, datorită voturilor acordate de cetățenii din comune.  

Potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central (BEC), social-democrații au ieșit învingători în nouă dintre cele unsprezece orașe și municipii, primind mai multe voturi, atât la Camera Deputaților cât și la Senat, în Alba Iulia, Aiud, Abrud, Baia de Arieș, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș, Teiuș și Zlatna, iar liberalii au câștigat doar municipiile Blaj și Sebeș.

Un rezultat surprinzător a fost scorul obținut de PSD în Alba Iulia. Municipiul reședință de județ,  condus de mai bine de 20 de ani de liberalul Mircea Hava, a fost câștigat de social-democrați cu un procent de 34,32 % obținut la Camera Deputaților și cu 36,48% la Senat, în timp ce PNL a obținut la Cameră 32,05%, iar la Senat 32,26%.

La Blaj, primarul Gheorghe Rotar confirmă că este de neînvins, PNL câștigând alegerile în ”Mica Romă” cu un procent de peste 50%, atât la Camera Deputaților cât și la Senat.

Exceptându-l pe Rotar, care era recunoscut ca un învingător, cea mai plăcută surpriză pentru PNL a consituit-o, municipiul Sebeș condus de Dorin Nistor, proaspăt ales primar,  unde PNL a câștigat alegerile parlamentare cu aproximativ 2 procente diferență față de PSD.

Cea mai mare catastrofă pentru PNL în județul Alba a fost orașul Aiud, unde Oana Badea a pierdut cu aproape 20 de procente,  PSD reușind să obțină 42,28%, iar PNL doar 23,03%. În Aiud, a fost, probabil, cel mai prost rezultat obținut de PNL Alba, raportat la așetptările liberalilor.

Citiți și BEC: REZULTATELE alegerilor parlamentare pentru județul Alba. SCOR de INFARCT pentru PSD, la Senat. Câștig ”la limită” pentru PNL

Care vor fi următorii parlamentari de Alba după alegerile din 11 decembrie 2016?

Menționăm că rezultatele nu au fost încă validate de Biroul Electoral Județean Alba, fiind înregistrate pe BEC.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea