Rămâi conectat

Ştirea zilei

REZULTATE: Concursul de admitere la INM – Punctajele candidaților din Alba la proba de verificare a raționamentului logic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Institutul Național al Magistraturii a publicat, vineri, rezultatele probei de verificare a raționamentului logic din cadrul concursului de admitere la INM.

Punctajele celor 9 candidați din Alba, prezenți la examen, sunt:

Petru Cruciu – 68, Larisa Andreea Lazea – 71, Carmen Silvia Matiaş – 81, Ioana Cristina Olariu – 79, Alexandra Ioana Olar – 77,  Sanda Nicoleta Aloman – 81, Dan Constantin Ciornei – 76, Iulia Moldovan – 73, Alexandru David Neag – 64.

Reamintim că după prima probă – testul de verificare a cunoştinţelor juridice – din cadrul primei etape a concursului, doar 9 candidați dintre cei 40 înscriși, din județul Alba, au reușit să treacă baremul impus de regulament, respectiv 70 de puncte.

CITEȘTE ȘI: REZULTATELE primei probe a concursurilor de admitere în magistratură și INM – 9 dintre cei 53 de candidați din Alba au trecut baremul 

Testul grilă de verificare a raţionamentului logic a constat în rezolvarea unui test grilă care cuprinde 100 de întrebări la care se punctează răspunsurile şi 20 de întrebări supuse pretestării în condiţii de concurs, ale căror răspunsuri nu se punctează.

La testul grilă de verificare a raţionamentului logic au participat numai candidaţii declaraţi admişi la testul grilă de verificare a cunoştinţelor juridice.

După soluționarea contestațiilor depuse pentru acest test, se vor publica notele finale pentru prima etapă a concursului.

Nota obţinută la prima etapă este suma notelor obţinute la cele două probe în raport cu următoarea pondere: 70% – testul grilă de verificare a cunoştinţelor juridice, 30% – testul – grilă de verificare a raţionamentului logic. Sunt declaraţi admişi în etapa a ll-a candidaţii admişi la fiecare dintre cele două probe, în ordinea descrescătoare a notei obţinute la prima etapă, în limita dublului numărului de locuri scoase la concurs, atunci când acesta este mai mare de 100. respectiv în limita tripului numărului de posturi scoase la concurs, atunci când acesta este mai mic sau egal cu 100.

Concursul de admitere la INM se organizează pentru ocuparea unui număr de 200 locuri de auditori de justiţie. Din cele 200 de locuri de auditori de justiţie, 130 sunt alocate pentru ocuparea funcţiei de judecător şi 70 pentru ocuparea funcţiei de procuror. La finalizarea primului an de studii auditorii de justiţie vor opta, în ordinea mediilor şi în raport cu numărul posturilor, pentru funcţia de judecător sau procuror, conform dispoziţiilor art. 16 alin.3 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

În continuare, calendarul examenului este:

– 26 septembrie 2016 – afişarea motivării soluţionării contestaţiilor la barem;
– 23 – 27 septembrie 2016 – depunerea contestaţiilor împotriva punctajului obţinut la proba eliminatorie de verificare a raţionamentului logic;
– 28 septembrie 2016 – soluţionarea contestaţiilor formulate împotriva punctajului obţinut la proba eliminatorie de verificare a raţionamentului logic;
– 29 septembrie 2016- afişarea rezultatelor obţinute în cadrul primei etape a concursului;
– 12 octombrie – 25 octombrie 2016- susţinerea interviului;
– 27 octombrie 2016 – afişarea rezultatelor finale.

Menționăm că, din județul Alba, au mai fost înscriși alți 15 candidați la Concursul de admitere în magistratură, care se organizează tot în această perioadă, iar la prima probă – verificarea cunoștințelor juridice – niciunul nu a reușit să treacă baremul de minimum 70 de puncte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea