Rezultate Bacalaureat 2018, în Alba, după contestații: Majoritatea notelor au crescut, iar procentul de promovabilitate depășește 80%

Paul Voicu - Primar 2020

Majoritatea absolvenților de liceu care au depus contestații la examenul de Bacalaureat au, după soluționarea lor, note mai mari, iar procentul de promovabilitate, a crescut, la promoția curentă, de la 78,8%, la 80,94%, potrivit unei statistici trimise luni de IȘJ Alba.

De asemenea, potrivit aceleiași surse, dintre cele 666 de contestații depuse, 378 de note au crescut, 256 de note au scăzut, în vreme ce 32 de note au rămas nemodificate. 81 de note sunt, acum, mai mari cu cel puțin 1 punct, în vreme 22 de note sunt mai mici cu cel puțin 1 punct.

ELIT

Procentul de promovabilitate în cazul promoției din acest an, cât și promoțiilor anterioare, adică elevi care au terminat liceul anii trecuți, este 76,68%.

Procentul de promovabilitate al promoției 2017-2018, inclusiv cu absolvenții de la seral, este de 80,72%.

Mihail David - 2020

Ministerul Educației Naționale a afișat, luni,  rezultatele la Bacalaureat 2018, după soluționarea contestațiilor, astfel absolvenții de liceu își și-au aflat notele finale.

Click AICI pentru a vedea notele finale ale candidaților din Alba

Click AICI pentru a vedea notele finale ale candidaților la nivel național

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea, obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate, „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”. Cu alte cuvinte, nota Comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...