Revoluţionarii întreabă Puterea: DE CE NU VREŢI SĂ ELIMINAŢI IMPOSTORII?

    Nimeni dintre cei ieşiţi în stradă în decembrie 1989, ÎNAINTE de fuga dictatorului Nicolae Ceauşescu, nu s-a gândit la privilegii personale. Nimeni. La Timişoara manifestanţii erau zdrobiţi sub şenilele tancurilor sau erau seceraţi de gloanţe şi mulţi dintre cei care le-au urmat exemplul în alte oraşe, mai ales cei din frunte, erau împăcaţi cu ideea că nu vor rămâne vii până a doua zi. Acesta era sistemul cu care se înfruntau şi revoluţionarii ştiau ce risc îşi asumă. Atunci când am intrat în sediul comitetului judeţean de partid, însoţit de trei camarazi, nu ştiam că în şedinţa din 17 decembrie 1989 se hotărâse ca cei care intră în sediile de partid să fie ucişi şi îngropaţi în subsolul clădirii. La Timişoara cadavrele fuseseră încărcate noaptea şi transportate la Bucureşti pentru a fi incinerate dar acţiunea a fost deconspirată în presa străină. Cele două şiruri de soldaţi echipaţi de război printre care am trecut – cască lângă cască, automat lângă automat – şi cele două mitraliere puse în capul scărilor nu erau de jucărie. Nici căştile de oţel şi pistoalele-mitralieră îndreptate împotriva mulţimii care mă aştepta afară nu erau de paradă ci pregătite să ucidă.
Ţara, Parlamentul au găsit de cuviinţă să-şi răsplătească eroii cum se întâmplă pretutindeni în lume. Nu revoluţionarii au dat sau au votat Legea 42/1990 modificată prin Legea 341/2004  ci parlamentarii aleşi de popor. Din păcate, unii preşedinţi de asociaţii şi chiar unii secretari de stat numiţi în fruntea SSPR – Bebe Ivanovici, Emil Cuteanu, George Costin (actual secretar de stat) – au profitat de imperfecţiunile celor două legi şi au transformat eliberarea certificatelor de revoluţionar într-o afacere personală.  Nimic mai murdar decât să negociezi sau să comercializezi visurile unor nebuni frumoşi şi sângele vărsat în Decembrie 1989. Aşa au apărut mii de impostori, beneficiari ai unor drepturi necuvenite lor. De aceea societatea civilă, scârbită de spectacolul „certificatelor de revoluţionar” a ajuns, după bunul obicei românesc, să-i repudieze pe toţi. O parte a presei a pornit o campanie distructivă împotriva tuturor celor cu certificate, culpabilizându-i in corpore. Virulenţa atacurilor perfect concertate nu a lăsat loc vreunei iluzii: se încearcă scoaterea Revoluţiei din Dec.’89 din conştiinţa naţiunii şi din istoria României. Maniera în care Guvernul a exploatat această situaţie este mai mult decât reprobabilă. De la 1 ianuarie 2012 a tăiat tuturor luptătorilor îndemnizaţiile oferite prin Legea 341/2004 dar le-a lăsat-o „Răniţilor” şi urmaşilor de  „Decedaţi”. Deşi cel puţin jumătate dintre aceştia sunt ei înşişi impostori: foşti miliţieni sau securişti bătuţi de populaţie, victime întâmplătoare ale unor accidente auto petrecute în perioada 16 dec. – 25 dec. 1989, victime ale unor încăierări de stradă în timpul sărbătorilor de iarnă sau chiar terorişti dovediţi. Într-un memoriu înmânat personal în mână premierului Emil Boc am dat numeroase exemple concrete în acest sens. S-a ajuns astfel în situaţia aberantă ca cei aflaţi uneori de cealaltă parte a baricadei (răniţi, decedaţi) să rămână beneficiari ai „Legii Recunoştinţei” cum a fost denumită Legea 341/2004 şi să le râdă în nas adevăraţilor revoluţionari.
Puterea  are posibilitatea să ia măsuri pentru eliminarea impostorilor din rândul revoluţionarilor, dar nu o face. Ce interese ascunse – politice, economice?! – sunt ca să nu aibă loc nici o conciliere între societatea civilă şi revoluţionari? Cine nu doreşte ca aceştia să se bucure de respectul pe care îl merită? Există în Parlament mai multe proiecte de amendare a Legii 341/2004 – inclusiv unul semnat de parlamentarii de Alba ai opoziţiei, extrem de apreciat de adevăraţii revoluţionari inclusiv din alte Oraşe – Martir (Sibiu, de pildă) – care ar rezolva problema profitorilor. Prin reanalizarea dosarelor numărul revoluţionarilor s-ar reduce la 3000 – 5000. Astfel, bugetul ar economisi circa 57 mil. euro, ţinând cont că prin OUG 53/2011 în acest an se vor acorda 34% din sumele restante. Amendarea Legii 341/2004 şi schimbarea actualului secretar de stat, în condiţiile în care toate asociaţiile din ţară consideră imperativă eliminarea  impostorilor ar trebui să rezolve definitiv această gravă dispută. Revoluţionarii nu-şi pot face singuri curăţenie în ogradă; ei pot eventual să se sinucidă, din disperare sau dispreţ, cum au făcut-o eroul Călin Nemeş din Cluj-Napoca şi alţii. Să ne uităm pe ecrane. Vârful de lance al tuturor manifestaţiilor de stradă din aceste zile sunt purtătorii steagurilor cu stema decupată. Cine are ochi de văzut şi urechi de auzit să ia aminte!
Mihai Babiţchi

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

15 Comentarii

ionica 25 ianuarie 2012 at 17:37

minciuni pe pita!ce revolutionar esti d-ta,care ai acceptat si achiesat la un scenariu macabru in acele zile tulburi si inca indescifrabile! ma intreb ce a-ti facut pozitiv in ultimii 10 ani de comunism! spuneti-o cu sinceritate nu pe ocolite!pt.ca in ultimii peste 22 de ani,v-ati aciuat de fiecare data unde era mincarea pe masa! trebuia sa cereti sa fie eliminati nu imp[ostorii dintre revolutionari,ci infractorii!

Aurelian 25 ianuarie 2012 at 18:40

Quisimoto ii primul impostor a Loviturii de stat din Dec. 89 in Alba! Chiar ai chef sa te priponeasca puterea Bibi?

ursu 25 ianuarie 2012 at 20:26

dromaderule mintea ta e tulbure rau!!!!

cianura 25 ianuarie 2012 at 21:24

Culmea tupeului……omul este membru aL partidului la putere, chiar are o functie de comunicare la nivel judetean si el intreaba puterea prin ziare??

instalatorul 25 ianuarie 2012 at 21:43

vorba lui base…………bai liniste ce dracu……..care-i treaba cu bazinul olimpic?????????????…..de ce nu-mi raspunzi….ZMEULE

Bingo ! 26 ianuarie 2012 at 9:02

Instalatorule, bazinu olimpic ii „mama lui” !Si nu te mai lua dupa Base, ca asta si-a cam pierdut busola!

Mihai 26 ianuarie 2012 at 11:11

Ce tot dati din gura cu REVOLUTIONARII.VOI VA NUMITI REVOLUTIONARI? Spuneti-mi si mie ce eroi ai neamului romanesc au cerut cu atata inversunare ca voi rasplata pe viata de la poporul roman?La asa zisa Revolutie, voi ati iesit in srtada pentru ca v-ati saturat de regimul comunist si de viata grea, sau pentru recunostiinta poporului roman?Cati eroi ai neamului au fost recompensati pe viata ca voi?
Ati facut din acest lucru o afacere si pretindeti de la guvern sa va plateasca pe viata , mai mult decat castin eu intr-o luna de munca. SA VA FIE RUSINE !!!
Am uitat. Voi nu aveti rusine ci nesimtire.Atunci la Revolutie, cativa dintre voi cu mai mult tupeu ati intrat in sediul PCR si Securitate de unde ati furat tot ce s-a putut.Apoi mai tarziu, statul v-a dat la unii terenuri, case, si un salariu lunar pentru actele voastre asa zise eroice.MINCIUNA!.Actele voastre au fost false.Am fost la Revolutie si eu si nu pretind de la statul roman nici un ban pentru ca asta a fost vointa mea, sa ies in strada.Nici pe voi nu v-a obligat nimeni.Alegerea a fost a voastra. Atunci de ce vreti cu atata inversunare recunostiinta poporului roman, care pentru voi se rezuma numai la BANI SI FOLOASE MATERIALE ?Bine ca s-a abrogat legea.RUSINE, RUSINE, PARVENITILOR SI FALSI REVOLUTIONARI !!!. Daca atunci armata avea ordin sa traga, muream toti, nu numai voi cei din frunte ,tupeisti.Asa ca REVOLUTIONARULE BABITCHI,las-o mai moale, ca te-ai umplut destul de pe urma Revolutiei.Ai acum ce n-a avut neam de neamul tau.Am uitat, tu te tragi din sange albastru, dupa spusa ta :CONTE BABITCHI.

ion 26 ianuarie 2012 at 12:39

eu am vazut destui nebuni di ospiciu dar voi nu va puteti compara cu ei sunteti mult peste nebunii din ospicii sunteti niste creaturi preistorice fara scoala s-au cuscola de derbedei ordinari.Nu consider ca abjectiile pe care le lasati in urma voastra sunt chiar ale voastre s-au v-au fost injectate de alti nebuni maI CALIFICATI Ca voi comunisti sau copii lor abjecti care dau cu noroi in revolutie si revolutionari adevarati s-au plebe proletara abjecta.Sa spuneti voi ca babi nu a fost la revolutie pai a condus fratilor el a fost cel care la facut la 8 si jumatate pe savu sa-si dea demisia cu mult inainte de caderea lui ceausescu nu va place ca nu este frumos si vise pare ca s-a inbogatit, jale mare nenorocitilor.Acest om a dat de lucru la peste 150 de oameni timp de 18 ani, voi ce ati facut nenorocitilor in timpul asta bisnita cu tigari cu droguri si cu multe altele. ba mai abject il acuzati ca a fost pcr-ist si informator nu va este rusine nenorocitilor.Siacum sa venim cu documente referitor la perioada dinainte de revolutie, conform adresei nr 305109 02 2009 dela CNSAS BUCURESTI SE ARATA CA DL BABAITCHI MIHAI FOST DEZIDENT POLITIC SI URMARIT DE SECUR5ITATE LA ALBA SI BISTRITA AICI FIIND SI INCARCERAT IAR LA ALBA PENTRU-CA A SCRIS O CARTE REFERITOARE LA SITUATIA DIN ROMANIA ACELEI VREMI CONTRA COMUNISMULUISI CARE URMA SA FIE PUBLICATA IN STRAINATATE- SI SE INCHEIE ASA PENTRU TOATE ACESTE ARATATE MAI SUS, NU ISE POATE ATRIBUI CALITATEA DE INFORMATOR ALPOLITIEI PLITICE SI SECURITATII.Acestea sunt documente date edela cnsas bucuresti pe care eu le-am cerut in urma strigatelor voastr de derbedi si mi-a venit raspunsul mai doriti ceva nenorocitilor v-a dat revolutia compiutere telfoane mobile sa aveti de mancare cum n-a fost dupa razboi in romania si masini maim abitir ca in ocident si voi intinati revolutia si pe cei care au fost in primele randuri sa va fie rusine nenorocitilor. In franta dela caderea bastiliei in 1789 si acum primesc urmasii lor recompense pentru ce au facut la comuna din Paris dar de unde sa stiti voi boi neneorociti ce isorie are lumea care ne inconjoara, eu nu sunt revolutionar cu certificat dar sunt destui care au merite deosebite si acestia trebuie recompensati ca in toate tarile unde au fost asemeneam situatii RUSINE SA VA FIE

dolfi 26 ianuarie 2012 at 14:38

pai de ce sa elimine statul impostorii daca stiti voi, revolutionarii autentici cine-s impostorii???

Voi adevaratii revolutionari, recompensati de statul roman trebuie sa le “multumiti” rudelor, prietenilor, si cunostintelor pe care le-ati “ajutat” sa-si procure certificate de revolutionar la 5/10/15/20 de ani de la revolutia din 1989.
Ca doar impostorii n-au rasarit singuri asa ca iarba, fara complici.

KPV 26 ianuarie 2012 at 15:04

OPRITIVA DIN COMENTARII ! ! !VOI CHIAR NU VEDETI CIT ESTE DE MARE MANIPULAREA ? ? ?CEI CARE SUSTIN PARTIDELE NU SUNT DECIT PROFITORI SAU MANIPULATORI JALNICI………….

Mihai 26 ianuarie 2012 at 15:36

Dle Cordovan, nu sunt nebun nici fost PCR-ist. Nu am fost primit in partid. Cat despre tine nu pot spune acelasi lucru. Si la acea vreme tot poporul era UTC-ist sau PCR-ist. Da am fost la revolutie, langa Babitchi. Si apoi am lucrat la el multi ani .Asa ca stiu foarte bine tot ce s-a intamplat atunci.Eu am avut trecut prin mana dosarul de urmarire al lui Babitchi, si numai luptator anticomunist nu a fost.Tot ce a publicat el in ziarul lui Unitatea despre caseta si dosar au fost contrafacute de el.Cand a intrat in sediul Securitatii a luat cu el toate dosarele de urmarire, ba mai mult a golit si dulapurile de cafea, bauturi, tigari,bani, etc. A spus atunci ca se vor inventaria. In fapt le-a dus la el acasa in cetate in blocul de la cinema Dacia unde statea la acea vreme, apoi cand a primit casa de pe Decebal 13 ca sediu de partid am mutat mobila si tot ce avea din cetate in centru. Asa ca mi-au trecut prin mana multe lucruri inventariate de el.La fel si cat a fost in Prefectura ca mare prefect, numai eu stiu cate ajutoare am carat acasa la el, si cum se inventariau toate.Cat despre recompensele eriolor revolutionari, pai voi va comparati cu francezii ? De ce nu luati exemplu de la nemti ? Astia dupa razboi au lucrat ani de zile aproape pe nimic pentru refacerea tarii. De aceea au ajuns unde sunt.Nu-mi spune tu mie de istorie ,ca nu cred ca o cunosti mai bine. Voi denaturati istoria Romaniei. Ce s-a petrecut la Timisoara, da, dar in Alba Iulia, las-o mai moale, Cugirul a fost al doilea . Dar nu cine a fost primul conteaza, ci faptul ca unii si-au asumat merite si averi pe care un revolutionar cinstit nu le face. Ciocoi vechi au pierit ,traiasca Ciocoi noi.

Ce revolutionari ?vor doar bani.... 26 ianuarie 2012 at 17:02

Nu tin cu Basescu si Boc,dar bine au facut ca au terminat cu pomana catre asa zisi revolutionari care doar datoria si-au facut alaturi de alti oameni cinstiti ai Romaniei care nu au cerut favoruri !Auzi mai sa le de-a bani la unii din judet ca Bolog,Matesoi,Ghete,Cabulea,ai care s-au rasturnat cu duba langa linia ferata de la intrare in Cugir caci soferul poate era beat,etc,etc,etc,etc.Gata pomeana si la munca cu voi,ori toti romanii sa fie facuti revolutionari !Da ajunge si pana cand cersiti !

Ghici cine sta in casa lui Brihac ? 26 ianuarie 2012 at 17:13

Brihac era seful securitatii din Alba si locuia pe str.Decebal in apropiere de Palatul Pionerilor si casa nationalizata si luata de PCR-istul Cioflica parca acum e restaurant intre merii din fata casie..)si in casa lunde statea Brihac s-a mutat d-l Migai Babinschi !!!!Vezi daca a profitat….Mai lasati-ne cu revolutionarii ca numai datoria v-ati facut in 89 si gata cu profitarile nejustificate ca Romania e saraca ba !Zile Mihai,zile impostorilor ori cei care au primit destul in 21 ani !

Aurelian 26 ianuarie 2012 at 18:02

Actualul Comandant SRI Alba, daca cauta bine in arhiva, va da si peste dosarul „Decebal 28”, cu care SRI-ul incerca fara succes sa reitre in posesia vilei, in care locuia Brijac, si care candva a fost Sediul Securitatii Raionului Alba, dar QUISIMOTO, avea atatea pile, ca nici SRI-ul nu putea face nimic.

Mihai 27 ianuarie 2012 at 16:31

Dle Cordovan la fel ca dvoastra au iesit in strada in acele zile fierbinti multa populatie din Alba si din toate orasele tarii. Eu nu am nimic personal cu dvs. toate stima ,ma deranjeaza numai faptul ca unii dintre revolutionari si-au umplut tolba pe seama revolutiei si acum pretind de la poporul roman recunostiinta pe viata.In acele zile multa lume a iesit in strada , si cred ca marea majoritate a iesit pentru ca nu a mai putut indura viata, foamea, lipsa de libertate, etc.De ce unii dintre noi ,insista cu atata vehementa sa-i fie recunoscute si recompensate calitatile de revolutionar? RECUNOSTINTA POPORULUI ROMAN , VINE DE LA SINE NU IMPUSA. ISTORIA ROMANIEI VA POMENI DESPRE FAPTELE DE EROISM DE LA REVOLUTIE,LA FEL CUM POMENESTE SI DESPRE EROI NEAMULUI .DAR CAND TRANSFORMI ACESTE ACTE DE EROISM SI ITI ASUMI MERITE PENTRU ANUMITE LUCRURI PE CARE SINGUR, FARA AJUTORUL POPULATIEI, NU LE-AI FI PUTUT REALIZA MI SE PARE DE-A DREPTUL LIPSIT DE BUNUL SIMT.A TE CONSIDERA EROU AL ROMANIEI, MAI BINE ZIS : „V-AM ADUS LIBERTATE , DEMOCRATIE, VOUA „, MI SE PARE DE-A DREPTUL MESCHIN.NUMAI UN GRANDOMAN CA BABITCHI POATE SUSTINE ASA CEVA.Nu am nimic personal nici cu el dar nu mai pot citi , sau asculta cu cata vehementa isi apara drepturile.Pentru ce-a iesit in strada atunci ?Pentru drepturile poporului roman, din care face si el parte, sau pentru inrteresele lui?Daca esti un adevarat patriot si-ti iubesti tara, asa cum multi pretind , atunci nu o mai ingloda in datorii, staruind pentru drepturile voastre. Dar acest lucru tine de caracterul fiecarui on. Vorba ceea : „A FI OM , II LUCRU MARE, A FI DOMN E O INTAMPLARE „.Cat despre biruiti si biruitori, imi vine sa plang. Pai noi suntem biruitori?Am gresit cand am spus ca Ciocoii vechi au murit, traiasca Ciocoii noi. Cel mai bine suna : CIOCOI AU FOST, CIOCOI SUNT INCA. SI-OR FI CAT NEAMUL ROMANESC. CACI S-AU UNIT SI FURA-N TURMA. DIN TOT CE-I SUFLET ROMANESC.CHIAR DACA TARA-I IN RUINA.EI STRIGA TOTI IN GURA MARE. SUNT REVOLUTIONAR CU ACTE.SI VREAU RASPLATA CAT MAI MARE.EU SUNT UN MARE PATRIOT. SI AM LUPTAT CU ARMA-N MANA.SI-AM DAT POPORULUI ROMAN, DEMOCRATIE SI LUMINA.AM CALCAT COMUNISMUL IN PICIOARE, SI AM FACUT ALEGERI DEMOCRATE. ACUM CA TARA-I PLINA DE NEVOI, VINA-I A VOASTRA,SI NU A MEA MAI FRATE.PARTIDELE DE GUVERNARE, DAU VINA SI SE CEARTA UNII CU ALTII, IAR EU , UN MARE REVOLUTIONAR, FUR CAND CU UNII ,CAND CU ALTII.EU MA INCLIN CUM BATE VANTUL,SI MERG CU CINE-I LA PUTERE.CA AM LUPTAT IN 89. ACUMA VREAU SA FAC AVERE.CA VOI MURITI DE FRIG SI FOAME,CA N-AVETI PENSII, SLUJBE, SI NICI CASE,C-AI VOSTI COPII NU MAI AU SCOALA , CHIAR CREDETI CA MIE IMI MAI PASA.EU SUNT CIOCOI SI VOI FI INCA. CAT VA FI NEAMUL ROMANESC. N-AVETI PUTEREA SA DISTRUGETI. CE EU CU TRUDA AM CULES.UN STRIGAT DE DURERE ,SE AUDE DIN ADANCURI :” DESTEAPTA-TE ROMANE !” CA NE-A VENIT IAR RANDUL.

Comentariile sunt oprite