Actualitate
Retter Group Sibiu, partener în proiectul de execuţie a lucrărilor pe Autostrada A7
Retter Group Sibiu, partener în proiectul de execuţie a lucrărilor pe Autostrada A7
Compania sibiană Retter Group şi asociatul Impresa Pizzarotti & C.S.p.A. au câştigat proiectul de execuţie a lucrărilor de pe Lotul 1 Dumbrava-Mizil, km 0+000 – km 21+000, al Autostrăzii A7 Ploieşti-Buzău. Proiectul este unul complex şi foarte important pentru infrastructura rutieră a României, cu implicaţii tehnice deosebite, compania sibiană confirmând, astfel, parcursul excelent din ultimii ani în domeniul marilor lucrări de construcţii din România.
Prin proiectele încheiate cu succes în perioada trecută, Compania Retter Group Sibiu şi-a câştigat pe deplin, onest şi etic poziţia de lider în domeniul construcţiilor de infrastructură mare din ţara noastră.
Tehnologie invovatoare în România
Compania este unicul antreprenor care a reuşit să revoluţioneze tehnologia de construire a podurilor prin două inovații la nivel european. Astfel, s-a implementat cu succes tehnicile VTR®️ (ger. VerbundTrägerRost) – rețea de grinzi compusă și VFT-WIB®️ (ger. VerbundFertigTeil-Walzträger-In-Beton), împreună cu partenerii SSF Ro și SSF München. Pentru prima dată în România asistăm la o abordare modernă a podurilor prin tehnici de proiectare și execuție inovative și unice la nivel național, dar și european. Astfel, dezvoltarea infrastructurii de autostradă în România a creat contextul perfect pentru proiectarea de poduri/structuri utilizând cele mai moderne soluții pe Autostrada A10, Lot 2 Sebeş-Turda şi pe Autostrada Târgu Mureș – Ungheni, Lot 1, iar cele două proiecte încheiate cu succes în 2021 au dat dovada că Retter Group deţine un know-how care îi face unici pe piaţă.
Know-how şi resursă umană calificată
Compania Retter Group realizează şi proiectul de reabilitare şi modernizare a Podului Minciunilor din Blaj, o construcţie spectaculoasă şi cu soluţii tehnice complexe, prin care pasajul peste o cale ferată electrificată capătă un aspect arhitectural contemporan, dar care respectă arhitectura patrimoniului din zonă.
Compania demonstrează prin proiectele câştigate şi executate cu succes până acum că se poate face performanţă în România, cu capital local, atunci când există know-how şi resursă umană calificată. Motto-ul după care se ghidează compania în activitatea de zi cu zi, la îndemnul CEO-ului, domnul Guido RETTER, este că trebuie să ştim mereu „Cine, ce face, până când ?”.

Actualitate
CALENDAR BACALAUREAT 2022: Ultima zi de cursuri pentru elevii de clasa a XII-a. Când încep probele de EXAMEN
CALENDAR BACALAUREAT 2022: Ultima zi de cursuri pentru elevii de clasa a XII-a. Când încep probele de EXAMEN
Elevii din clasele terminale sunt primii care încheie școala. După liceeni, elevii de clasa a VIII-a vor încheia cursurile pe 3 iunie, iar restul elevilor vor termina anul cșolar 2021-2022 vineri, 10 iunie. Ultimii care intră în vacanța de vară sunt elevii claselor de la profilurile tehnologic și profesional, care încheie cursurile la data de 1 iulie.
Potrivit calendarului oficial, evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală la Bacalaureat are loc în perioada 6-8 iunie, iar evaluarea competențelor digitale, 9-10 iunie.
Edupedu.ro a scris că Ministerul Educației a trimis inspectoratelor o notă prin care anunță că s-a decis extinderea intervalelor de timp pentru cele două probe. Conform notei, evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională (proba C) se va face între 13 și 16 iunie. Evaluarea competentelor digitale – proba D va avea loc în perioada 8-10 iunie 2022.
Amintim că Ministerul Educației a mai trimis o notă cu privire la planificarea probei de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, în cadrul examenului de Bacalaureat. Astfel, pe 13 iunie, a doua zi de Rusalii, nu se organizează probe, deși calendarul oficial prevede asta.
- 23 – 27 mai 2022: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
- 27 mai 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
- 6 – 8 iunie 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
- 8 – 9 iunie 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
- 9 – 10 iunie 2022: Evaluarea competențelor digitale — proba D
- 13 – 15 iunie 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
- 20 iunie 2022: Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
- 21 iunie 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
- 22 iunie 2022: Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
- 23 iunie 2022: Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
- 27 iunie 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
- 28 – 30 iunie 2022: Rezolvarea contestațiilor
- 1 iulie 2022: Afișarea rezultatelor finale
Actualitate
Eforturi ale Guvernului pentru a împiedica explozia prețului la pâine. Vor fi scoase cereale din rezervele de stat
Eforturi ale Guvernului pentru a împiedica explozia prețului la pâine. Vor fi scoase cereale din rezervele de stat
În periada în care inflația crește într-un ritm accelerat la nivel mondial, România, un exportator de cereale, face eforturi pentru a putea menține prețul pâinii sub 2 lei.
Potrivit unor surse guvernamentale, din rezervele de stat au ieșit cantități importante de grâu care au fost puse pe piață pentru industria de panificație. Măsura ar avea caracter provizoriu, rezervele urmând să fie completate la prima recoltă de grâu. O asemenea măsură este luată în calcul și pentru floarea soarelui, în contextul creșterii prețului la ulei.
Guvernul se așteaptă ca valul de scumpiri să se mențină pe termen lung. Inflația ar urma să urce la 15% în următoarele luni, pentru ca la finalul anului să scadă la 11-12%. Abia după mijlocului anului 2023 se speră la o scădere a inflației sub 10%.
În ciuda problemelor legale de inflație, guvernul are în plan o accelerare a construcției de autostrăzi, peste 100 de km urmând să fie dați în folosință în 2023.
În privința PNRR, primii bani europeni ar trebui cheluiți până pe 15 iunie. De apelurile de proiecte din PNRR depinde și soarta miniștrilor, care ar urma să fie evaluați la finalul lunii iunie, dar și viitoarea rectificare bugetară, când ministerele care nu au fost în stare să cheltuiască în întregime creditele bugetare vor pierde banii.
Actualitate
Prețul petrolului continuă să crească: A ajuns la maximele ultimelor două luni
Prețul petrolului continuă să crească: A ajuns la maximele ultimelor două luni
Din cauza semnelor de ofertă limitată înainte de sezonul de vară din SUA, preţurile petrolului au crescut joi cu aproximativ 3%, până la maximele ultimelor două luni, în timp ce Uniunea Europeană (UE) este în conflict cu Ungaria din cauza planurilor de a interzice importurile de ţiţei din Rusia, din cauza invadării Ucrainei, transmite Reuters preluat de news.ro
Contractele futures pentru petrolul Brent cu livrare în iulie au crescut cu 3,37 dolari, sau cu 3%, la 117,40 dolari pe baril.
Cotaţia ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 3,76 dolari, sau cu 3,4%, la 114,09 dolari.
Preţul petrolului Brent a crescut pentru a şasea zi consecutiv şi a consemnat cel mai ridicat nivel de închidere după 25 martie. WTI a închis la cel mai ridicat nivel din 23 martie.
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a spus că este încrezător că se poate ajunge la un acord pentru interzicerea achiziţiilor de petrol rusesc înainte de următoarea reuniune a consiliului din 30 mai.
Ministrul german al economiei, Robert Habeck, a declarat că UE poate ajunge la un acord privind un embargo petrolier în câteva zile, sau poate căuta ”alte instrumente”.
Ungaria rămâne un obstacol, deoarece sancţiunile UE necesită sprijinul unanim al statelor membre.
Budapesta face presiuni pentru aproximativ 750 de milioane de euro (800 de milioane de dolari), pentru a-şi moderniza rafinăriile şi a extinde o conductă din Croaţia.
Chiar şi fără o interdicţie oficială, este disponibil mult mai puţin petrol rusesc, deoarece cumpărătorii şi casele comerciale au evitat furnizorii din această ţară.
Producţia de petrol a Rusiei ar urma să scadă la 480-500 de milioane de tone în acest an, de la 524 de milioane de tone în 2021, a raportat agenţia de presă de stat RIA, citându-l pe viceprim-ministrul Alexandr Novak.
OPEC+ se întruneşte pe 2 iunie şi este aşteaptată să respecte un acord de producţie de petrol convenit anul trecut şi să ridice ţintele de producţie pentru iulie cu 432.000 de barili pe zi, au declarat şase surse OPEC+ pentru Reuters, respingând apelurile occidentale pentru o creştere mai rapidă a livrărilor, pentru a ţine sub control preţurile.
Alţi factori susţin, de asemenea, preţul petrolului.
”Shanghai se pregăteşte să se redeschidă după un blocaj de două luni, în timp ce sezonul de vârf din SUA începe cu weekendul Memorial Day”, a declarat Sugandha Sachdeva, vicepreşedinte pentru cercetarea mărfurilor la Religare Broking.
Sursa: stiripesurse.ro
-
Ştirea zileiacum 19 ore
UPDATE FOTO| Alertă în Alba: Femeie de 58 de ani din Ciuruleasa, dată DISPĂRUTĂ: A fost găsită în timp ce se deplasa pe DN 74
-
Ştirea zileiacum 19 ore
FOTO VIDEO| „CADOUL” primit de un diriginte din Alba, din partea elevilor săi, cu ocazia încheierii clasei a XII-a: „Avea nevoie de un tuning”
-
Curier Județeanacum 23 de ore
FOTO| Imagini inedite în Apuseni: Un RÂS, surprins tolănit la soare în zona Dealul Piciorului
-
Actualitateacum 17 ore
FOTO| Posibilă MEGA investiție la Câmpeni: Un producător de încălțăminte ar putea crea 200 de locuri de muncă în Țara Moților, spune senatorul Matieș
-
Actualitateacum 24 de ore
Pensiile de stat și salariu minim vor crește substanțial în Rusia de la 1 iunie 2022. Anunțul președintelui Vladimir Putin
-
Ştirea zileiacum 15 ore
LIVE VIDEO| Ceremonia de absolvire a clasei a XII-a a Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia: 103 ani de tradiție în învățământ
-
Curier Județeanacum 22 de ore
Tânăr din Vințu de Jos „țepuit” de un băcăuan de 19 ani: Ce a vrut să-și cumpere și ce a primit
-
Actualitateacum 18 ore
FOTO VIDEO| Sărbătoare în curtea Liceului Tehnologic „Alexandru Domșa”: Elevii clasei a XII-a au avut parte de ceremonia de sfârșit de an școlar
-
Curier Județeanacum 24 de ore
DREPT LA REPLICĂ| Spitalul Municipal Aiud: Întreaga chestiune adusa în discuție de consilierul USR este un NON-subiect. Orice comentariu până la soluționarea contestației și a celorlalte căi de atac este inutilă
-
Ştirea Taacum 22 de ore
ȘTIREA TA| „Pană” de curent în comuna Șpring: Patru sate, fără energie electrică. „O să-mi cumpăr generator, așa ceva nu este posibil”
-
Ştirea zileiacum 13 ore
VIDEO| Actorul Ray Liotta a murit în somn în Republica Dominicană, unde se afla pentru filmările ultimului său proiect
-
Sportacum 20 de ore
FOTO: Optimum Alba Iulia, de două ori pe locul secund la Transilvania Footbal Festival