Rămâi conectat

Curier Județean

Rețelele electrice din zonele Alba-Micești se vor EXTINDE. Paul Voicu: ,,Mi-e greu să înțeleg de ce alții promit cam tot ce NU pot face”

Publicat

în

Într-o postare publicată pe un site de socializare din mediul online, Paul Voicu, Viceprimarul cu atribuții de primar a orașul Alba Iulia, a scris despre cum a decurs întâlnirea sa reprezentanții SDEE Transilvania Sud, furnizorul de energie electrică din Alba Iulia.

,,Mi-e greu să înțeleg de ce alții promit cam tot ce NU pot face. Și alții, trebuie să le înghită minciunile. La mine, principiul e simplu. Ce zic, fac!

Așa cum am anunțat în audiențele online, am fixat o întâlnire cu reprezentanții SDEE Transilvania Sud, furnizorul de energie electrică din Alba Iulia. Atât pentru proiectele de dezvoltare a rețelelor, dar, mai ales, pentru tot mai desele probleme pe care le au albaiulienii. Am obținut un răspuns clar în privința cartierului Orizont: procedura simplificată va intra în evaluare la începutul lunii octombrie, iar ordinul de începere al lucrărilor se va da la sfârșitul aceleiași luni.

Electrica Furnizare Discount

Le mulțumesc pentru prezență domnilor Sinan Mustafa – Director General SDEE Transilvania Sud și Alexandru Nine – Director Dezvoltare Rețea SDEE Transilvania Sud și colegilor mei Florin Roman și Marius Ceteraș.

Pe de altă parte, cauza principală a acestor avarii din ultima perioadă este uzura cablurilor de medie tensiune, în multe zone ale municipiului acestea fiind din anii ’70, singura soluție de eliminare a problemelor fiind realizarea unor lucrări de investiții pentru modernizarea liniilor electrice subterane de 20kV. În acest sens, SDEE Transilvania Sud a demarat elaborarea a 5 documentații pentru extinderea rețelelor electrice în zonele Alba-Micești (în stânga DN 74, zona dintre strada Viadana și limita cu localitatea Șard), Partoș (strada Ana Aslan și străzile publice adiacente), Bărăbanț, (străzile Turnătoriei și Minerva), str. Alcala de Henares și str. Theodor Aman, precum și 7 documentații pentru modernizarea LES 20kV în zonele Stația de transformare Alba Iulia – Stadionul Cetate, Bulevardul Revoluției, Piața Iuliu Maniu, cartierul Lipoveni, cartierul Maieri, str. Alexandru Ioan Cuza și Bulevardul 1 Decembrie 1918. În multe dintre aceste zone lucrările SDEE Transilvania Sud se vor suprapune cu proiecte majore ale Primăriei Alba Iulia care vor începe în 2021: mobilitate urbană și modernizare iluminat public.

Am identificat posibilități de corelare a investițiilor, astfel încât pe de o parte investițiile SDEE Transilvania Sud să fie realizate cu costuri substanțial reduse, iar pe de altă parte disconfortul cetățenilor din zonele în care se vor executa lucrări să fie minim.

În plus, față de aceste două tipuri de investiții care urmează să fie promovate cu prioritate de operatorul de distribuție, Primăria municipiului Alba Iulia a solicitat să fie analizată și posibilitatea efectuării unor investiții de tipul trecerii rețelelor electrice aeriene în subteran în zonele în care Primăria municipiului Alba Iulia va derula proiectele proprii de investiții.”

Publicitate

Curier Județean

IJJ Alba: Recomandări pentru turiștii care pleacă în drumeții, în zonele montane din județ unde zăpada este prezentă

Publicat

în

IJJ Alba: Recomandări pentru turiștii care pleacă în drumeții, în zonele montane din județ unde zăpada este prezentă

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean ‚‚ Avram Iancu’’ Alba, avem în componenţă 3 posturi montane de jandarmi, respectiv: Șugag, Roșia Montană și Arieșeni. Având în vedere că deja în zone montane din județ zăpada este prezentă, pentru a preveni evenimentele negative, jandarmii montani reamintesc turiștilor următoarele:

-Înainte de a pleca în drumeție să echipeze autoturismul corespunzător (lanțuri antiderapante, lopată de zăpadă);

-Să se informeze înainte de a pleca la drum cu privire la starea vremii, starea drumurilor, dar și existența marcajelor turistice;

Electrica Furnizare Discount

-Să plece la drum doar cu echipament adecvat, lanternă, sac de dormit, trusă de prim ajutor;

-Să nu se abată de la drum și să respecte indicatoarele și marcajele turistice;

-Să cunoască bine pregătirea fizică a grupului și să adapteze traseul în funcție de aceasta;

-Să nu deterioreze amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele;

-În cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau a înrăutăţirii vremii, retrageţi-vă la cea mai apropiată cabană;

-Apelaţi cu încredere la patrulele de jandarmi montani şi la membri Salvamont și respectaţi indicaţiile acestora;
-Să ia legătura cu jandarmii montani/ serviciul unic de urgență 112, în cazul producerii unui accident, comunicându-le acestora datele de identificare ale solicitantului, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, unde sunt persoanele aflate în dificultate și când s-a produs accidentul.

Citește mai mult

Curier Județean

AVARIE la o conductă de apă, în ALBA: furnizarea apei potabile a fost întreruptă

Publicat

în

AVARIE la o conductă de apă, în ALBA: furnizarea apei potabile a fost întreruptă

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Sebeș anunță că în data de 22.10.2021, în jurul orei 12.00, s-a produs o avarie la conducta de alimentare cu apa potabilă a localității Lancrăm, în urma unor lucrări efectuate de către un terț. Din cauza acestui fapt, a fost întreruptă furnizarea apei potabile în aceasta localitate.

Echipa noastră de intervenție este la fața locului și depune tot efortul pentru a remedia în cât mai scurt timp avaria.

Electrica Furnizare Discount

La reluarea furnizării pot apărea local depășiri ale parametrului turbiditate, situație în care rugăm clienții, să folosească apa numai în scopuri menajere.

Astfel, eventualele perturbații, precum și zona în care ele apar, vă rugăm să le semnalați imediat Dispeceratului Alba Iulia la numărul de telefon : 0258 – 834501, în vederea intervenției. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru disconfortul creat!” , transmit reprezentanții SC APA CTTA SA ALBA

Citește mai mult

Curier Județean

Doi bărbați din Alba s-au ales cu dosare penale pentru violență în familie: Polițiștii au emis și ordine de protecție

Publicat

în

Doi bărbați din Alba s-au ales cu dosare penale pentru violență în familie: Polițiștii au emis și ordine de protecție

La data de 21 octombrie 2021, polițiștii din Aiud au fost sesizați de către o femeie de 40 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că, pe fondul consumului de alcool, ar fi fost amenințată, cu acte de violență, de către concubin.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de tânărul de 27 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioada de 5 zile.

Pe numele său a fost întocmit și dosar penal, pentru violență în familie.

Electrica Furnizare Discount

La data de 21 octombrie 2021, polițiștii din Zlatna au fost sesizați, de către o tânără, de 24 de ani, din oraș, cu privire la faptul că concubinul său ar fi provocat un scandal în familie și s-ar fi manifestat violent față de membrii familiei.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbatul de 47 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioada de 5 zile.

Pe numele său a fost întocmit și dosar penal, pentru violență în familie.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare