Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rețelele de alimentare cu apă și canalizare menajeră vor fi extinse în comuna Stremț. Primăria a solicitat acordul de mediu de la APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

În vederea îmbunătățirii calității vieții locuitorilor din satul Geoagiu de Sus, primăria Comunei Stremț a decis extinderea rețelei de alimentare cu apă și canalizare. Primăria Comunei Stremț a solicitat emiterea acordului de mediu pentru proiectul „Extindere rețele de alimentare cu apă și canalizare menajeră în satul Geoagiu de Sus, comuna Stremț, județul Alba”.

Reţeaua de apă potabilă

Reţeaua de alimentare cu apă potabilă se va realiza din conducte PE100 RC-PN10,PN16-PE100, cu protectie din PP si fir trasor, având diametre de D110mm şi D90mm, D32mm. Tuburile se vor poza pe un pat de nisip de 10cm, iar deasupra lor se va realiza un strat de protecţie din nisip, având 30cm peste creasta tubului.

Reţelele de apă potabilă propuse vor avea o lungime totală de 8.035m (5.000m reţeaua principală ce urmăreşte drumul judeţean D.J.750C, 2085m retea principala ce urmareste tronsoanele laterale de drum şi 950m reţele secundare pentru legături cu reţele principale.

Canalizarea apelor uzate menajere

În cadrul acestui studiu de fezabilitate se propune şi realizarea reţelei de canalizare menajeră cu o lungime de 8.654m din conducte PPM (polipropilena multistrat teava lisa) cu SN minim 10, De 250mm (5.000m reţele canalizare conform tabel străzi şi 3.712m pentru legături cu reţele de canalizare proiectate anterior).

Reţeaua de canalizare menajeră cuprinde conducte de canalizare menajeră ce urmăresc trama stradală şi colectoarele care conduc apele menajere către staţiile de pompare.

Reţeaua proiectată va fi din conducte de PPM (polipropilena multistrat teava lisa) cu SN minim 10, De 250. Lungimea colectorului proiectat este de 8.654 m pe care s-au prevăzut 377 cămine de vizitare, în conformitate cu prevederile STAS 3051/91.

Se va tine cont de panta si dimensiunea colectoarelor proiectate prin proiectul initial astfel încât să nu fie afectată funcţionarea unitară a sistemului de canalizare. Capul liber al conductelor se va blinda până în momentul racordării lucrărilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea