Rămâi conectat

Actualitate

Replica unui epidemiolog român pentru scepticii vaccinării anti-COVID-19: „Toate guvernele vor răul popoarelor?”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a vorbit la Digi24 despre eforturile care se fac la nivel mondial pentru a se găsi soluții pentru vaccinarea anti-Covid.

„Când avem această perspectivă a unui vaccin de succes de ce să ne riscăm viața cu o boală cu o evoluție imprevizibilă?

Sunt unii care au spus pe diverse canale media, și unii erau chiar medici, că nu au încredere în vaccinare, că vaccinul a fost scos în timp scurt. Aveam alte așteptări de la gândirea lor medicală. Nu le mai am.

Sunt motive pentru care acest vaccin a fost obținut în timp foarte scurt, pentru că e vorba de o prioritate mondială cum poate nu am avut niciuna până acum. Este o implicare a firmelor producătoare la un nivel fără precedent.

S-au investit sume enorme de bani.

Până acum se respectau toate etapele în sensul de birocrație, așa că s-a economisit timp. Erau procese de stabilire a prețului, de marketing, nici acestea nu au mai fost considerate necesare.

Plus că a contat disponibilitatea subiecților participanți la testare. Dacă înainte erau în jur de 25.000 voluntari global pentru studii clinice, acum numărul de voluntari depășește necesarul. A existat posibilitatea să se lucreze din plin pe toate fazele.

Plus că avem posibilitatea ca prin modele matematice să reușim să vedem care produse sunt eficiente. Am încredere în acest vaccin.

Înainte de a spune da sau nu, trebuie să ne întrebăm dacă avem încredere în guvernele statelor. Toate guvernele doresc răul popoarelor lor? Ar trebui să fim superficiali să credem asta.

Trebuie să ne gândim dacă avem încredere în cercetarea internațională, care, de-a lungul timpului a găsit soluții care au salvat numeroase vieți”, a explicat Emilian Popovici.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea