Rămâi conectat

Ştirea zilei

Repartizarea bugetului pe 2015. Adrian Teban: Cugirul primește 0 lei. Este cea mai mare prostie din ultimii 25 de ani

Dragoş Suciu

Publicat

în

Primarul orașului Cugir, Adrian Teban, a declarat marți că modul în care Guvernul a ales să repartizeze bugetul pe 2015 duce spre o centralizare și nu spre o descentralizare așa cum a arătat ministrul Dezvoltării Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea. Teban a afirmat că această lege, în urma căreia Cugirul primește 0 lei, este cea mai mare prostie pe care a văzut-o în ultimii 25 de ani.

”Eu cred că deși domnul Dragnea a încercat să prezinte ca o descentralizare este o și mai mare centralizare pentru că se sare și peste nivelul județean și se împart banii direct de la guvern. Din punctul meu de vedere, este cea mai mare prostie din ultimii 25 de ani. Să vă dau un exemplu, la nivelul județului Alba: Cugirul în urma acestei legi primește 0 lei, dar Aiudul și Blajul primesc între 50-60 de miliarde în condițiile în care avem aceeași populație. Este cea mai mare prostie pe care am văzut-o în ultimii 25 de ani în sistemul fiscal românesc”, a spus Teban la radio Unirea FM.

”Sunt convins că vor încerca să repare. Să vă mai dau un exemplu: am înțeles că un oraș de 10.000 de locuitori primește 100 și ceva de miliarde. Și noi care avem peste 20.000 de locuitori primim 0 lei. Sigur că s-au luat după o execuție bugetară din 2013. Părerea mea este că nu e în regulă ce s-a întâmplat. Domnul Dragnea a făcut o centralizare. N-a mai împărțit banii doar în Teleorman ci în toată România după cum a vrut dânsul (…) A fost în ideea de a ajuta primarii din localitățile mai mici dar creează un profund dezechilibru”, a mai spus Adrian Teban.

Recent, liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu a declarat în cadrul unei conferințe de presă: ”Conform Legii bugetului şi conform acestei hotărâri de guvern, nicio comună din această ţară nu va avea un buget mai mic de 1,5 milioane de lei, niciun oraş nu va avea un buget mai mic de şase milioane de lei, niciun municipiu nu va coborî veniturile sub 20 de milioane de lei, niciun municipiu reşedinţă de judeţ nu va avea mai puţin de 50 de milioane de lei şi niciun consiliu judeţean, niciun judeţ nu va avea alocat mai puţin de 80 de milioane de lei”. Dîrzu a mai arătat că acesta este un pas spre o descentralizare totală, în sensul în care sumele sunt transmise direct către autorităţile publice locale prin intermediul Ministerului Finanţelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

TRAGEDIE la Vințu de Jos: Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat

Ziarul Unirea

Publicat

în

TRAGEDIE la Vințu de Jos: Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat Petru Ioan Barbu, primarul comunei Vințu de Jos, a fost găsit spânzurat marți, 16 aprilie 2024. ”Astăzi în jurul orei 17.30, a fost un apel la 112 prin care am fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat de 57 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea